Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Март, 2022 12:32 14 965 101

Прогнози: Войната в Украйна ще свърши до май, задава се жесток глад по света

  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • прогноза-
  • глад-
  • киев-
  • руска агресия

В Киев отново са атакувани многоетажни жилищни сгради

Прогнози: Войната в Украйна ще свърши до май, задава се жесток глад по света - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Виновниците за тежките военни действия в Украйна ще бъдат подведени под отговорност без никакво снизхождение, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в поредното си видеообръщение. "С нашите партньори работим над нови санкции срещу руската държава", каза той в клип, заснет в президентската служба в Киев.

"Всеки, който е отговорен за войната. Всеки, който е отговорен за разрушаването на демокрацията. Всеки, който е отговорен за репресии. Всеки ще получи отговор", каза Зеленски, подчертавайки, че руската армия категорично носи отговорността за военни престъпления, за една "целенасочено създадена хуманитарна катастрофа" в украинските градове.

Русия започва да осъзнава, че няма да постигне нищо с тази война, каза той. "Те не са очаквали подобна съпротива. Те вярваха на своята пропаганда, която от десетилетия разпространява лъжи за нас."

В рамките на 19 дни в Украйна руската армия е понесла по-големи загуби, отколкото при двете Чеченски войни, каза още Зеленски. Той призова руските войници да свалят оръжията. От прихванати разговори на руски войници с близките им стана ясно "какво мислят наистина те за тази война". "Знам, че искате да оцелеете." Зеленски подчерта, че е благодарен на всички руснаци, които не престават да казват истината, препращайки към антивоенните протести в Русия.

Протестът в ефира на руската държавна телевизия

Той благодари и на руската журналистка, която излезе с протестен плакат по време на централната емисия новини на руската държавна телевизия. Тя се появи в кадър зад водещата и в продължение на 6 секунди държа своя плакат, на който пишеше: "Не на войната. Не вярвайте на пропагандата".

Тя получи признание за смелостта си по цял свят. Според публикации в медиите, името на жената е Марина Овсянникова и тя е служител в държавната телевизия. В мрежата се разпространява и друго видео, в което журналистката от "Канал 1" казва, че се срамува за това, че години наред е разпространявала пропагандата на Кремъл. "Това, което се случва в Украйна, е престъпление." По думите ѝ отговорен за тази агресия е само президентът на Русия Владимир Путин. Тя призовава сънародниците си да протестират срещу войната. "От нас зависи да сложим край на цялата тази лудост." Няма как властите да хвърлят в затвора всички нас, казва още тя.

Адвокати на организацията за граждански права IWD-Info съобщиха, че близо десет часа след протестната акция в ефира на държавната телевизия Марина Овсянникова не е могла да бъде контактирана, написа в Туитър бившият главен редактор на затворената радиостанция "Ехото на Москва" Алексей Венедитков.

Междувременно бе съобщено, че в ранните часове на вторник, 15 март, в украинската столица Киев е имало най-малко три силни експлозии, съобщава агенция АФП. Отново са били атакувани и многоетажни жилищни сгради. Говори се за най-малко две цивилни жертви. В момента руската армия се опитва да обгради Киев. Половината от трите милиона население все още е в града. Тези хора биха могли да напуснат столицата само в посока юг. Градовете на североизток и северозапад са под тежък обстрел. Съветник на президента Зеленски съобщи, че Киев се готви за тежка битка.

Арестович: Войната може да свърши до май

По думите на Олексий Арестович, съветник на украинския президент Зеленски, войната може да продължи до месец май. "Мисля, че до май, началото на май, трябва да имаме мирно споразумение, а може би и много по-рано, ще видим", каза Арестович във видео, разпространено от редица медии. Самият Арестович не участва в преговорите между Русия и Украйна, които продължават днес.

За Православната църква на Украйна битката на украинската армия срещу руснаците не е грях. "Ние като народ не се стремим към смъртта на онези, които са наши съседи. Но тъй като те нахлуха в нашата къща, ние пазим нашите семейства, нашата родина, нашата страна", е цитиран митрополит Епифани от онлайн-вестник "Украинская правда" в нощта срещу вторник. Украинските войници пазят всички. "да се защитаваш, да убиеш врага - това не е грях", казва Епифани. "И който дойде до нас с меч, ще умре от този меч."

ООН: Задава се тежък глад

Войната в Украйна ще предизвика "ураган на глада" по цял свят, предупреждава генералният секретар на ООН Антонио Гутериш. Международната общност трябва да действа, за да предотврати евентуален "крах на глобалната система за изхранване". Войната в Украйна е и "удар над най-уязвимите хора и страни по света", каза още Гутериш, подчертавайки ролята на Украйна като износител на хранителни продукти. Преди войната развиващите се страни бяха изправени пред последиците от пандемията - като инфлация, растящи лихви и дългове. "А сега бомбардират житницата." Над половината от доставките за Световната програма по изхранване на ООН идватг от Украйна, коза още Гутериш и подчерта, че по преценките на ООН глобалните цени на храните са достигнали най-високото си равнище на всички времена. В 45 от най-слабо развитите страни по света поне една трета от пшеницата е доставяна от Украйна или Русия. Сред тях са Буркина Фасо, Конго, Либия, Сомалия, Йемен. В много от тях още сега милиони хора гладуват.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Блабла

    110 11 Отговор
    ДВ, давайте още мнение от Конфетката. Продължавайте да цитирате човек, който сам си признава, че е лъгал.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    90 11 Отговор
    То като прогнозата на Натали общата по битивиту! Студеното време ще свърши май, после май .....
  • 4 Зеленски

    114 22 Отговор
    Лидер на свободния свят. Под негово ръководство САЩ ще уникожи човечеството в името на мира и демокрацията.
  • 5 ШАЛТЕТО

    91 15 Отговор
    Зеленски!Не боли и е въпрос на секунди!Бъди достоен клоун!Ще те запомнят!
  • 6 честен ционист

    86 11 Отговор
    Панелката е железна, издържа артилерийски огън, за разлика от паянтовите американски небостъргачи паднали от 2 самолета.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    74 21 Отговор
    заради един психопат ще страда сял ЦВЯТ

    Коментиран от #12, #77, #100

  • 8 Заслужил артист

    105 13 Отговор
    пред три седмици ревеше от бункера, че щял да умира, сега вече дава наставления на целия свят! евреите са доста жалки. спомням си "списъкът на Шиндлер", когато човекът им казваше да съберат максимално пари, за да откупи повече евреи, а те се пазареха за цената на всеки един спасен. вече е пределно ясно зашо още от Рамзес 2 та до ден днешен не може никой да ги понася!

    Коментиран от #55

  • 9 БКП

    71 2 Отговор
    Какъв глад, няма глад, ние изнасяме пшеница навсякъде.

    Коментиран от #67

  • 10 Блясък и красота

    47 1 Отговор
    "Марина Овсянникова не е могла да бъде контактирана."
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1111111

    76 5 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    не е само байдън - зад него има цяла армия от виновници-либера-глубалисти, коит отказват да приемат съдбата на многополярния свят, които се задава.

    Коментиран от #22

  • 13 Чук и Гек

    45 1 Отговор
    По къщите ще нахлуват глади калпазани да ви вземат туршиите и добива от градината! Снаряжавайте се с тояги, сопи и търнокопи да се защитавате.

    Коментиран от #20

  • 14 Българка

    18 85 Отговор
    "Това, което се случва в Украйна, е престъпление." По думите ѝ отговорен за тази агресия е само президентът на Русия Владимир Путин. Тя призовава сънародниците си да протестират срещу войната. "От нас зависи да сложим край на цялата тази лудост." Няма как властите да хвърлят в затвора всички нас, казва още тя."
    И това е факт, не е пропаганда. Излъчиха всички големи ТВ. Докато руснаците не се вдигнат и отстранят Путин и кликата му, няма да има мир, а напротив още по-варварски кръвопролития

    Коментиран от #18, #61, #81

  • 15 Покрай зеленчука

    86 5 Отговор
    Покрай зеленчука разбрах що е демокрация. А именно, да ти избират американците управление и да симулира избори, после да ти набутва оръжия и да те заробва всякак. Ако обаче мрънкаш те веднага те обявяват за враг и се опитват да те унищожат. Т.е. демокрацията е един вид американска централизирана робия.

    Коментиран от #26

  • 16 ОУЛЕГАРХ ДЕРИКОЖА

    13 10 Отговор
    ДА МУ МИСЛЯТ БЕДНЯЦИТЕ МЕН ТОВА КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 другарят

    64 6 Отговор
    Забележете че този наркоман, не спира да брои труповете на руснаците, а от руска страна въобще не говорят за избитите украинци!
  • 20 баба

    24 5 Отговор

    До коментар #13 от "Чук и Гек":

    Ще извикаме Кадиров да ни пази
  • 21 И жесток глад в Русия

    8 39 Отговор

    До коментар #2 от "Иванушка  🇷🇺":

    Как им отива на руснаците да си я карат мизерно,а?Мухахааа

    Коментиран от #45, #75

  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "1111111":

    съгласен съм
  • 23 едно-на-нула

    43 2 Отговор
    Ще купуват пшеница от Русия.
    Санкции да си ги яде, които иска да ги прилага.
  • 24 ТаУмВзе

    20 0 Отговор
    Ментално душевната Война те първа Започва! Първата и Последната човешка, която някога е имало. Мани ги железата и гладчето.

    Коментиран от #76

  • 25 Наистина идват лоши времена

    60 8 Отговор
    Най страшното е, че украинците в лицето на техните "политици" се считат за абсолютно прави и не разбират как са допринесли много повече от Путин и Русия за тази война. А и най потърпевши ще са обикновените украинци. Така е с машата, нагрява се и е в огъня без дръжката !!!
  • 26 Въпрос

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "Покрай зеленчука":

    Защо това не го правят в Маями?

    Коментиран от #29, #46

  • 27 Айде бе

    34 7 Отговор
    само Путин бил виновен! Я прочетете малко руски коментари! 90% от руснаците поддържат Путин, те са зомбирани от пропаганда!
  • 28 Българка

    46 0 Отговор
    "ООН: Задава се тежък глад"
    Това не е ли подсъдно за всяване на паника. И след такова предупреждение не е ли крайно време в НС да се гласува прилагането на извънредно законодателство и налагане таван за цените, но не тези спекулативните, на основните хранителни продукти и контролиране / забрана на износ за критични такива

    Коментиран от #33, #89

  • 29 Отговор(дано да ви стане ясно)

    15 0 Отговор

    До коментар #26 от "Въпрос":

    Защото, Америка фърст!
  • 30 Мим

    47 6 Отговор
    Ами най отговорен си ти бе зелен.Първо теб ще хванат и ще отговаряш пред Путин за твоята агрисия и призиви за унищожаване на войници,като ги насъскваш да си губят живота.Така че наближава видов ден.По добре не се крии,а излез и се моли на Путин...
  • 31 Путинофил

    9 21 Отговор
    А нам все равно! Ние сме свикнали да го караме на картошки и водка!

    Коментиран от #59

  • 32 Лейка

    40 2 Отговор
    Факти бг, много триете? Не Ви изнася явно и давай на простотията от Дойче Веле! Браво на вас!
  • 33 Те ше се разспуснат и без това

    6 11 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Скоро..
  • 34 Българка

    10 35 Отговор

    До коментар #18 от "Ами то нали е избран ма":

    Путин се е самоназначил. Нали всички виждаме "демокрацията", която той наложи. И вместо да ме обиждаш, си хващай парцалите и в Русия при Путин

    Коментиран от #83, #88

  • 35 Смешници

    34 4 Отговор
    Хайде разберете се,един американски генерал каза че Украйна щяла да спечели войната до 19 дни,тук до май ,друг вчера щял да марширува в Москва до 3 дни.От Украйна и следа няма да прилича на държава зно устите им не можеш да затвориш.Мислих че по зле от нашите политици няма,но сега видях че има,да слушаш САЩ и да си загубиш държавата (поне половината вече няма да е в тези граници),това е върха на глупоста.
  • 36 В БГ ЯДЕМ КАРТОФИ ЗА ПРАСЕТА

    29 2 Отговор
    ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ЩЕ ЯДЕТЕ ПОЛСКИ КАРТОФИ И ПОЛСКИ ЯБЪЛКИ. КЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА???? КАРТОШКИ ИМА ЗА ВСИЧКИ!!!!! ПРОИЗВОДЕТЕЛ №1 НА ПШЕНИЦА Е РУСИЯ. ЛАПАЙТЕ ХУМАНАТА ГМО ЦАРЕВЦА И ГМО ПШЕНИЦА ОТ КАНАДА И САЩ И АРЖЕНТИНА!!!!!
  • 37 С.П.

    24 2 Отговор
    На Дойче зеле краката са къси.
  • 38 украинските

    22 3 Отговор
    смели биткаджии сЪ крият под полите на момите.............само жъмбазЪ трепе руснаци с хиляди !
  • 39 Чук и Гек

    18 2 Отговор
    В момента един експерт говори на водещата, че всички вие, без Българка и Стойчо Георгиев сте жертви на руската пропаганда!
  • 40 1111111

    24 3 Отговор
    Трима наемници от Великобритания са елиминирани двес при атака срещу полигона Яворовски близо до Лвов в Западна Украйна. Балсам за ушите!
  • 41 КОЙ ЩЕ ПАСЕ ТРЕВА СЕГА!!!???

    21 2 Отговор
    ОТ ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ТА ДОСЕГА ДО КИРО КАНАДСКОТО ГМО РУШИМ НАЩО СЕЛСКО СТОПАНСТВО. Е ЩЕ РУЧАТЕ СЕГА ТУЧЕНИЦА, БИЛА МНОГО ПОЛЕЗНА, ЩЕ ВИ ПРОДАВАМ ТУЧЕНИЦА ПО 2 ЛВ КИЛОТО. СЕВЕРНА КОРЕЯ ПАСЕЛИ ТРЕВА,А? СЕГА ЕВРОПА ЩЕ ПАСЕ ТРЕВА! НАЛИ ТАКА ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ. КИМ КАЗА ЧЕ ЩЕ ПАЗИ ГЪРБА НА РУСИЯ ОТ ХАМЕРИКАНСКИЯ АГРЕСОР.
  • 42 Само да попитам

    21 2 Отговор
    Факти ли е сайта или Дойче Веле???
  • 43 Krom

    7 18 Отговор
    Гладуват? Не, хранят се с разсеяната светлина която струи от величието на Ботоксовото Джужде Путин! Нима неговия "поход за справедливост" не ги засища?
  • 44 Слава на саш и нато

    7 22 Отговор
    Значи жужето много ше виси обесено на райхстага
  • 45 Кой бе

    14 2 Отговор

    До коментар #21 от "И жесток глад в Русия":

    Кои са най-богатите в света?Кажи де
  • 46 Историк

    13 1 Отговор

    До коментар #26 от "Въпрос":

    Правят го пич-виж как фалшифицираха собствените си избори...
  • 47 Мдааа

    12 0 Отговор
    Тоз е забравил да упомене и България сред тия 45 държави!
  • 48 Анонимен

    6 31 Отговор
    В следващите 100 години руската бензиностанция ще работи само за да исплаща репарации а руснаците ще ядът циркони и суперзвукови ракетаЧки! Понимали!
  • 49 Дъ бест

    9 25 Отговор
    С победа на Украинците. Всички фенове на руските въшкари да се скрият.
  • 50 ///////////////////////

    26 1 Отговор
    Не може Украйна да предизвика световен глад . може да повлияе някъде 10 % на храните , другото е пропаганда .България може да се изхранва сама (поне това може ) и ако се ограничи износа , може даже да е на излишък .Големия въпрос е колко вече струва един декар плодородна земя и колко рента ще се взема за нея ?

    Коментиран от #56

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 089954

    25 0 Отговор
    Учудих се преди около 2 години , когато разбрах че Бил Гейтс изкупува огромни количества земеделска земя , но сега всичко ми се изясни .
  • 53 Нищо ново

    23 2 Отговор
    Известни са достоверността и прогностичните способности на украйнските и западни източници, тъй че внимателно. Що се отнася до някакви международни съдилища - тая свърши.Реална е заплахата от недостиг на пшеница, но е ясно, че основно ще страдат бедните.
  • 54 Мдаааа

    17 0 Отговор
    Специално пък за Сомалия,не ми се връзва факта хем гладни хем най-интензивно увеличаващото се население в света за последните 10 години?!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 1111111

    21 1 Отговор

    До коментар #50 от "///////////////////////":

    българия може да се изхранва сама ако се възстановят добивите и стадата. за това е нужно много време. в момента внасяме около 80% от земеделската продукция за вътрешния пазар.

    Коментиран от #85

  • 57 Шао мин

    3 23 Отговор
    Бензиностанцията я продават на Китай в момента за без пари..ще ставате будисти скоро
  • 58 Бре да

    23 0 Отговор
    Бре да видиш! Гладната Русия изханвала половин Африка. Ами американските лоени топки да плюскат по един бифтек по-малко и сега те да поизхранят Африка.
  • 59 Ама в

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "Путинофил":

    Европата не сме и ще ни боли много
  • 60 Блабла

    14 3 Отговор
    Гледам, че имам няколко минуса сложени под първия ми пост. Тук искам да прокоментирам, тия които са ги сложили. Кой може да сложи минус:
    1. Ботове, които автоматично го правят - ок, тях кучета ги яли.
    2. Хора, които им се плаща да слагат минуси - ок, толкова хора се продават за шепа стотинки, та тия ли да ги съдим.
    3. Хора, които отричат нещо, само защото не им харесва, въпреки че е истина. За тези сигурно докторите имат специална диагноза.
    4. Хора, които са попаднали под пропаганда до толкова, че автоматично отричат противоположното мнение. Нищо, че елементарна проверка в интернет показва. Че сам Арестович е пуснал клип в който е облечен като конфетка и се нарича клипът девочка-конфетка и че сам Арестович, през 2017 в интервю разказва как е лъгал. -
  • 61 Теле

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Много си умен денисчо, споко бай ьън ке даде мамули,

    Коментиран от #65

  • 62 9689

    24 4 Отговор
    За убитите в Донбас ще се търси ли отговорност,Югославия,Ирак,Либия,Афганистан,Сирия.Да бъдем справедливи,иначе нищо няма да стане.А кой нападна СССР,20000000 убити.........Наследници на престъпници да малчат.Реванш няма да има,само бой.
  • 63 бай ванго

    17 2 Отговор
    глада вече почна, ама войната по цял свят тепърва започва
  • 64 Късо име

    24 2 Отговор
    Коя е тази "Глобална система за изхранване", че не се сещам? Значи каквото слага американец на масата си, го слага и африканеца!!! Лицемери гнусни
  • 65 Дъ бест

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "Теле":

    И ти ли си овца
  • 66 Най-после

    3 15 Отговор
    Буда ще ви оправи мозъците няма страшно
    избрани сте да видите края на руския държавен изрод..
  • 67 Хи хи хи

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "БКП":

    Дойчето нещо лъже :) М? Какъв глад по света? Според нашите шороши, а и според Брюкселските у Европата е благоденствие.. :))))
  • 68 Миро

    24 1 Отговор
    Войната няма да свърши и нелъжете хората! Войната сега започва. Спрете да лъжете хората! Задава се нов световен ред. Ние взехме страна . Очудва ме политиците ни къде са били в часовете по история на България. Пълни кухи лейки. Но явно това заслужаваме.
  • 69 Анонимен

    14 0 Отговор
    Борисов, сите на село да ви прати, за да има картофи, а не всички селяни дойдоха в града и с чували да купуват картофи, лук, които до вчера са раборили. Защо ви е град. Утре като спрат строежите поради липса на жемязо, кво правите в гладен град. Или глада е манипулация, но май не е. Ти с 300 и 500 лева, трудно би живял, но разчитат на тати в строителството, а той тати на 50 г с внук на 10 годинки. Малки се женят, не като другите, от учене полза в бг няма вече, свърши това време, учу мама да не работуш и кат русия няма втора на света да учеха старите им баби. Всичко се променя и не е редно според мен да вземата страна от русия или сащ. Трябва да се сее, земите пустеещи, а тия, които я обработваха днес чакат бай свети Петър да ги повика
  • 70 хи хи

    13 1 Отговор
    Нема да се плашите. Руснаците са великодушни и ще ви нахранят. Само не знам с какво ще си плащате...
  • 71 лъжци

    11 4 Отговор
    Значи БайПун, Ворис и фашистката хунта укри ще влизат в затвора, дето предизвикаха тази ситуация. Това ще е добре тези дето правят кризи навсякъде във света да бъдат вкарани в затвора.
  • 72 Ззз

    10 1 Отговор
    Войната в Украйна ще предизвика "ураган на глада" по цял свят, предупреждава генералният секретар на ООН Антонио Гутериш. Международната общност трябва да действа, за да предотврати евентуален "крах на глобалната система за изхранване..." Ми то вие го планувахте бе иди оти...целта за тоталния контрол на чове чеството е гладът
  • 73 111122233

    6 2 Отговор
    Всички виновни ще бъдат наказани! Този човек е пророк ... за бъдещето си!
  • 74 Анонимен

    4 0 Отговор
    Животновъдите искат да се отказват или ако гледат по едно за тях си И това са овчари, козари, птицеферми, свинари... Те го казват. Няма сметка. Има, ако от сели получаваш ренда чували и гледаш за децата си, както го правят някои хора И виж останали гладни някои и дошли през нощта и ти откраднали И труд на вятър, а те ще се наядат с еко месо, както го правеха 33 години. Щом нашите са били в копонна система, да се надяваме, че ще мине по леко кризата, но знае ли се, но мисля, че запасяване е излишно. Квото за всички това и за всеки един от нас. И тия, които ограбиха земите от селата в града ми Става едно.. Всичко им е отрупано, на земята, но и на тези, които са я обработвали 30 и кусур години не им дават, плачат старците българи за дръвчета отрупани с плод, как да се оправи, като всичко е лешояд. И новите.. Крадците като им метнат от откраднаторо К и ще забравят какво са обещавали. Така ще върви. Свиквайте. Без ред, закони и сие по света. Кой има пари ще има всичко. Капитализъм е, а и нима при бай Живков, бе по различно, но тогава бяха българи, а днес е друг народ, млад и малко грамотен. Ха бакалъм
  • 75 1111121212

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "И жесток глад в Русия":

    Има да чакаш. За миналата година Русия беше един от най-колемите износители на храни.
  • 76 Верно ли

    17 3 Отговор

    До коментар #24 от "ТаУмВзе":

    Те вече е започнала - нарича се когнитивен дисонанс, това, което цял живот си смятал за правилно сега не е. Доживяхме социални мрежи "да разрешават" призиви за смърт, да ти дават наклон какво да мислиш, стига да е в правилната посока, публични медии свободно да ползват език на омразата, вместо да отразяват безпристрастно събитията, да наричат "дезинформация" неща, за които отдавна има изтекли документи в публичното пространство (напр.биолабораториите), а ако все пак човешкото в теб се бунтува и усеща, че всико това е нередно, ти лепват етикет я "путинофил", я "фашист".
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 стига са чакали на готово

    1 16 Отговор
    Нивите в Украйна са зесети. Това се вижда от пленените руски войници. В същото време все още не може да бъдат запалени. До Юни Путин ще е в Хага на подсъдимата скамейка. Най-добре да организират военни формирования от потенциално гладуващите страни и да отиват да се бият за свободата на Украйна.
  • 79 Гост

    8 0 Отговор
    Ще ядем евреи като зеленски.
  • 80 възмутена

    17 1 Отговор
    А ми ти бе Зелен за какво ще отговаряш ? От твоето отношение къв Русия се стигна до тук! Избивне на хората от Луганс и Донец, пренебрежение към руските искания , подлоги на САЩ- строеж на техни бази в Украйна ! и много други !
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 111222333

    15 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българка":

    Не се обиждай за въпроса , но да не си от тези, на които в Германия им викат българи , а в България роми ( цигани)?
  • 84 Анонимен

    1 5 Отговор
    Турците 1989 напуснаха Бг и оттигава не може да се оправи бг, но и те абтали. Вместо да заколят животните, пуснаха ги по села и градове и някои българи се облажиха. Дойде им хубаво и днес и преди все умни глави ни управят и днес резултата е на лице. Идват в бг и съжаляват, за много неща мелиха и сие от Турция. И да престанат тукалните мюсюлмани да отварят багажника, вчера и от там огромни 4 кучета в града. Спрете се от селата да оставяте също котки с малките им котенца. Явно както казват градинарите, ядат кокошките им и гледат да се отърват от кучетата. Ще на хапят внуците ви и тогава кво правите. Трябва отдолу нагоре хората да се осъзнаят и да пазят градовете чисти.
  • 85 1111223334

    9 0 Отговор

    До коментар #56 от "1111111":

    Още през 1943 в доклад на немците се казва, че България може да изхранва 30-40 милиона души.
    При сегашните технологии ако зърното не се изнася ще стигне за поне 60 милиона.
    Който не вярва да брои тировете на варненските пристанища.
  • 86 Иван Иванич

    4 1 Отговор
    Тоя през живота си изричал ли е истина?
  • 87 Путинофил и антиваксър

    0 6 Отговор
    Фейсбука ми е прозореца към света, Коцето Копейкин ми е пример в живота!
  • 88 Стига рива.

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българка":

    На 9ти май, на парада ще прекарат в клетки военопрестъпниците от профашистските формирования. След това ще има съд на виновниците за 8годишния геноцид. По - малковиновните ще бъдат пратени на доживотен лагер в Сибир. Ти ще бъдеш сред вторите, защото не си убивала.
  • 89 Дивуй

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Ти оная Българка дето е фашистите в Украйна ли си?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 hss

    2 2 Отговор
    Това момче е болно.
  • 92 Слава на саш и нато

    2 5 Отговор
    Поръчат ли саш жужето няма кой да го спаси и къде да се дяне...скоро ше бъде обесен на кремъл
  • 93 Някоя си

    5 0 Отговор
    От тая статия само не разбрах зеленчето кога точно смята да окупира Москва 🤣🤣🤣🤣
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 КЪТИН

    1 0 Отговор
    НИ СЪ БОЙТЕ КИЕВ ША Е УЗРИНАТ И НА НЕГОВИ МЯСТО ША ЦЪФТИ СЛЬНЧУГЛЕД ДА ВА ХРАНИМ...
  • 96 Димитров

    3 1 Отговор
    Мръсната американска подлога...Кои ще плати бре?Нали те същите (твоите американски приятели) те поддтикнаха към този конфликт?Нали ти обещаха помощ от Нато и после ти обърнаха гръб...Събуди се накрая бе тъпак...
    Слава на Русия и дано помете по скоро американските подлоги!!!!

    Коментиран от #99

  • 97 ОхоБохо

    4 0 Отговор
    Обърнахте ли внимание шефа на ООН ,като казва че бедните страни като Либия и други вече гладуват.Преставяте ли си какво се случва когато САЩ налагат демокрация?
    Либия където тока беше безплатен,нямаше лихви по заемите,образованието и медицината също бяха безплатни.Либия която имаше 150млр долара резерви,сега запорирани по света,и имат още много петрол,сега гладуват.
    Това чака тея които САЩ,защитава и налага демокрация!
  • 98 Серж

    1 1 Отговор
    Това е една безкрайна война между братски хора.
    Бизнесмените зад океана пак ще печелятмного
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 И кво сега

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    От кое по ти се страда: от тоталния жандармин (кой то в близобъдещо ще ти отпуска колко да живееш и да дишаш - надпредваща дигитализация пряко води към там), или от "психопата" на кой то мо кефнало да си пази страната?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: