Тема: Украйна

18 Март, 2022 13:14 5 012 80

Зеленски: Украинци, няма да ви оставим. А на врага няма да простим!

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • враг-
  • война-
  • руски войници-
  • русия-
  • инвазия-
  • украинци

Предупреждавам всички, които ще се опитат да се присъединят към окупаторите на нашата украинска земя: това ще бъде най-лошото решение в живота ви

Зеленски: Украинци, няма да ви оставим. А на врага няма да простим! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски*:

Велики народе на велика страна!

Завърши 22-ият ден от нашата борба, нашата защита срещу една от най-големите армии в света. Която с всеки изминал ден правим по-малка. Всеки ден. Но тя все още има много войници, техника и резерви. Имаме информация, че руските военни набират наемници от други държави, опитвайки се да измамят колкото се може повече млади хора за военна служба. Знаем, че това няма да им помогне.

И затова сега предупреждавам всички, всички, които ще се опитат да се присъединят към окупаторите на нашата украинска земя. Това ще бъде най-лошото решение в живота ви. По-добре е дълъг живот, отколкото парите, които ви предлагат за кратък. Нашите смели защитници продължават да държат всички ключови области, които противникът натиска. И отговаряйте на всяка атака. На всяко нападение на окупаторите над мирните ни градове, над нашия народ. Нови руски военнослужещи са взети в плен. Сред тях има и такива, които отказват да се върнат в Русия. И има много, които дори не се споменават в Русия. Дори не се опитват да ги вземат. Има и такива, които са получили известие, че техните войници са мъртви, въпреки че са в нашия плен и са живи. Всички руснаци, които ме чуват сега, говорете за това. Разказвайте го в Русия.

Всяка майка, която знае, че синът ѝ е изпратен да се бие в Украйна, трябва да провери къде е синът ѝ. И особено тези, които не могат да се свържат с децата си, на които им е казано, че децата им са загинали. Но телата им не се върнали. В интернет има номера, на които да се свържете и да разберете какво наистина се случва с вашите деца. Не очаквахме да вземем хиляди пленници. Не ни трябват нито 13 хиляди нито колкото и да е убити руски войници. Те не са ни необходими. Ние не искахме тази война. Ние искаме само мир. И ние искаме да обичате децата си повече, отколкото се страхувате от властите си. Обърнах се към германския парламент. Една от най-влиятелните страни в света. Европейски страни. Един от лидерите на европейския континент. Обърнах се не просто като президент, а като гражданин на Украйна, украинец. Като европеец. Като човек, който дълги години усеща, че германската държава е зад всички нас – сякаш зад стена. Невидима, но здрава стена.

Виждахме как Германия се бори за икономиката от десетилетия. За нови руски газопроводи и стари европейски мечти. Мечти за някакво сътрудничество, което Русия отдавна не приема сериозно. Виждаме, че възгледите на германците се променят. И това е много важно. Виждаме, че Германия търси нов път. Виждаме колко искрено мнозинството германци подкрепят преразглеждането на старата политика. Виждаме, че канцлерът Олаф Шолц има голям шанс, голяма мисия - да даде на Германия подновено лидерство. Да даде мир на Европа. Дълготраен и най-важното – честен. Такъв, който гарантира сигурност на всяка държава в Европа и преди всичко на Украйна. И аз искрено пожелавам на канцлера Шолц от всички украинци, от всички европейци, Германия и нейните партньори да успеят в тази мисия.

Ще продължа подобни изказвания в парламентите и площадите на страните-партньори. Със сигурност. Колко време трябва да спрем войната. Да възстановим териториалната си цялост. Да върнем на всички нас, украинците и всички европейци, мечтания мир. Усещам, че започват да ни разбират все повече и повече. В Европа, в света, в различни страни. И ни дават все повече и повече подкрепа. Тази, за която молихме толкова дълго. Разговарях с френския президент Макрон. Ние укрепваме отбраната на Украйна. Координирахме съвместните си стъпки към мира. Благодарен съм.

Благодарен съм и на президента Байдън за новата му ефективна подкрепа за нашата страна. Разберете: не мога да ви разкрия всички подробности за този и други пакети за поддръжка. Защото това е нашата тактика. Нашата защита. И тя е врагът да не знае какво да очаква от нас. Както не знаеха какво ги чака след 24 февруари. Те не знаеха какво имаме за защитата си и как се готвим да посрещнем удара.

Окупаторите мислеха, че отиват в Украйна, което са виждали преди, още през 14-15-те години. Която постоянно корумпираха и от която не се страхуваха. Но ние сме различни. И това ни позволява да се защитаваме срещу пълномащабен удар в продължение вече на 22 дни. Всичко, което направихме за няколко години. За нашата отбрана. За нашата тактика. За отбранителни тактики, които не е време за разкриваме, докато войната продължава. Не е време да разкриваме тактиката си на преговори. Преговори за мир, суверенитет, териториална цялост на нашата държава, нашата воля. А да работим повече в мълчание, отколкото по телевизията, радиото или Facebook. Мисля, че това е правилно. Днес посетих прекрасното семейство Власенко от Ворзел, Киевска област, в болницата. Бягайки те попадат под руски обстрел. По-голямата дъщеря Катя, която е само на 16 години, покри брат си Игор, който е на осем. Братът беше слязъл от колата и проклинал окупаторите. Майката на Татяна е получила шрапнелени наранявания. Бащата носеше дъщеря си на ръце.

Слава Богу, че всички оцеляха. Защото те останаха заедно, като семейство, и защитаваха един друг. Наистина бях развълнуван да говоря с тях. Може би най-много през тази война. Искрено желая здраве и щастие на това семейство, семейство Власенко. Както и всички останали семейства. Желая ти мир и работя за това. Също днес наградих петима служители на Държавната служба за извънредни ситуации с орден „За храброст“. Всички са герои. Всички са за безкористни действия, за тяхната честност, с която спасяват всички ни, спасяват украинците. И някои много важни и, разбира се, положителни новини. За нашата икономика. За това как връщаме страната си към живот. Точно сега навсякъде там, където позволява сигурността. Където може да работи бизнесът. Нашето правителство вече е подготвило решение за разширяване на програмата за кредитиране за предприемачи на базата на програмата "5-7-9%", създаваме нова възможност. Всеки бизнес ще може да получи заем при 0%. По време на военно положение плюс 1 месец след войната.

Тогава ще има минимална ставка от 5%. А общата сума на заема може да бъде до 60 милиона гривни. За да има по-широк кръг от онези фирми, които ще могат да се възползват от нашата програма. Втората новина е, че Кабинет на министрите утре ще гласува за мащабно намаляване на регулациите. Имаше над 600 разрешения и лицензи за бизнес, а задължителни остават около 20. Само тези, които просто не могат да бъдат отменени. Като например за управлението на радиоактивни отпадъци. Така че за по-голямата част от бизнеса в Украйна декларативният принцип ще работи: обявили сте началото на бизнеса - и работите свободно. И третата новина, която засяга милиони украинци. Това е специална задача за Националната банка на Украйна, за народните представители и нашите държавни служители. Поставих задача да намеря такава законодателна възможност държавата да гарантира 100% от депозитите в украинските банки. 100%. Не част, както сега, както винаги, а напълно. Целият депозит. Във всяка банка на нашата държава. Така че хората да не губят пари и да не се страхуват от това при никакви обстоятелства. Така че чакам подробности. Чакам проект на решение. И се надявам, че Върховната Рада няма да се забави с подкрепата. Защото украинците имат нужда от това. Украйна има нужда от това.

И накрая.

Нашият Мариупол, нашият Харкив, нашият Чернигив, Киевска област, Изюм и всички наши градове-герои. На които им е много трудно. Много. Правим всичко и го правим всички. Абсолютно. Нашата армия, полиция, ДСИС, хуманитарни конвои, църква... Целият ни народ.

Няма да ви оставим. И няма да им простим. Вие ще бъдете свободни. Със сигурност. Знам. Като всички ние на нашата земя.

Слава на всички наши Герои!

Слава на Украйна!

* Изявлението е направено на 17 март.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 112 Отговор
    ПУТИН е агресор убиец
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    118 22 Отговор
    тоя още от букнера ли цвили? те му изтрепаха народа тоя още цвили, после няма да има на кого да си президен бе хахо
  • 4 Източна ромелия

    135 22 Отговор
    Този смешник омръзна на 3/4 от света
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    93 14 Отговор
    ПОДГОТВЯТ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

    Искането на САЩ България да даде на Украйна противовъздушни ракети С-300 е искане за:

    1. Вкарване на България в гражданската война на постсъветските държави Русия и Украйна, където Украйна е в ролята на руската Македония.

    2. Зенитните ракети С-300, базирани на билото на Люлин планина край София пазят София от всеки потенциален нарушител на въздушното ни пространство - самолети и ракети.

    3. Обсегът на С-300 е 300 км и АЕЦ "Козлодуй" е под охраната на радарите и на ракетите на базираните край София български ракети С-300.

    АЕЦ "Козлодуй" е само на 125 км от София.

    4. Радарната система на С-300 дава ранно предупреждение за свързаните с нея противовъздушни установки С-75 "Волхов", "Бук", "Куб" и каквото още имаме.

    ПРЕДАВАНЕТО НА УКРАЙНА НА БЪЛГАРСКИТЕ С-300 Е ТЕЖКО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ОГОЛВАНЕ НА СОФИЯ И НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ СРЕЩУ ВЪЗДУШНА ОПАСНОСТ, ВКЛ. И СРЕЩУ ТЕРОРИСТИЧНА ИЛИ СЛУЧАЙНА ТАКАВА.

    Никаква американска система не е в състояние веднага и пълноценно да замести интегрираната в ПВО на България система С-300.

    Коментиран от #44

  • 7 жъмбъзлъг

    53 4 Отговор
    а тичай в украина.......сервилен преписвач и двойкаджия :)
  • 8 123

    87 12 Отговор
    Чие той Зелето не е ли на предната линия с Кличко!? Оказа се, че страхливеца се крие по бункерите и обещава на смъртниците, че няма да ги остави :) Няма по-тъпа нация от укронацистката :) Оказа се, че вместо съд в Хага за путин, ще има Нюрнберг за Зеленият Нацист :)

    Коментиран от #52

  • 9 айде бегом

    56 5 Отговор
    ДЕНИЗ НЮЗ БЕГОМ В ОКОПА ЗА ПО ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ ,.....САМО ПРЕПИСВАШ ИЗМИСЛИЦИ !
  • 10 Днеска

    41 4 Отговор
    Коя част от филма фантастични животни и как да ги окрием гледаме авторът е хипер активен
    До двечера и някоя фантастична трилогия може да заформи
  • 11 Vegas

    58 4 Отговор
    ОСВЕДОМИТЕЛНА ПРОПАГАНДНА АГЕНЦИЯ "ДЖАМБАЗ НЮЗ"
  • 12 Един Човек

    31 2 Отговор
    По заглавията ще ги познаете.
  • 13 хах

    32 3 Отговор
    смешен
  • 14 Дддддд

    56 8 Отговор
    Тоя ще го пишат в историята като фашиста-унищожил нацията си...,
  • 15 Денисчо

    16 3 Отговор
    благодаря за работата,която вършиш
  • 16 Тошо

    58 4 Отговор
    ОФИЦИАЛНО ЗЕЛЕНСКИ ИМА 100 МИЛИОНА ДОЛАРА. ОТКЪДЕ И КАК,ОТ МАНЕЖА В ЦИРКА ИЛИ ОТ ТВ ШОУТА. ОЧЕВИДНО Е ,ЧЕ МУ Е ПЛАТЕНО ЗА ВОЙНАТА И ХИЧ НЕ ГО Е ЕНЯ ЗА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ. ТОВА СА САМО ЛЪСКАВИ ДУМИ НА ЕДИН ЕВРЕИН.
  • 17 Дичко

    39 5 Отговор
    По добре неутрална Австрия от колкото натовска България. УКРАЙНА да си избира пътя
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 даката

    13 48 Отговор
    Украинските бойци са с феноменален рекорд.
    На 112 изстрела с Джавелин, 100 унищожени цели.
    Доставени са 6000 системи Джавелин
    Не случайно Украйна е с най добре подготвените технически кадри и с развита военна промишленост.

    Коментиран от #27, #60

  • 20 Смех‌‌‌‌‌‌‌‌‌

    57 10 Отговор
    Че то Русия не бие украинци ако искаше да ги бие сега нямаше да го има вече нито зеленски нито градовете ви... щеше всичко да е равно със земята... Факта е че те щадят цивилните и се бият предимно и само с фашистите които се крият в цивилни зони детски градини болници и т.н...
  • 21 е тоя

    42 6 Отговор
    вече не е заленски а кафяво насрано зелено
  • 22 д-р Косев

    32 3 Отговор
    Според Зеленски, германския канцлер си няма друга работа, ами по цял ден мисли за сигурността на Украйна. Ето затова умните хора си пращат децата да поживеят малко на Запад, да научат нещо за начина на мислене на господарите на света.
  • 23 Пращай Григорий !

    12 44 Отговор
    Ех, тез нащи нещастни братушки ! Където и да отидат да "асвабаждават", все ги трепят, завалиите. Милиони оставиха костите си в Източна Европа, Средна Азия и Балканите. Преди 30-40 години бяха почти 300 милионна империя, а сега са останали 140 милиона, от които 60 милиона мюслими. Сега се юрнаха да "асвабаждават" Украйна от Славянско робство и тиранство. Ганьовските Кремльовски Талибани страстно им подражават. Вече изчистиха страната от почти 3 милиона славяни. Останалите щъкат между Босфора и Одринския пазар.

    Коментиран от #30

  • 24 Surko

    38 4 Отговор
    ПИШИ ПИШИ ФЛУПОСТИ МУШМОРОК,ВЕЧЕ ВИ ПЛАЩАТ ДВОЙНИ ХОНОРАРИ ЗА АНТИРУСКИ МАТЕРИАЛИ.
  • 25 НРБ

    45 6 Отговор
    Велики слова.....от бункера с всички удобства, храна и защита !!!????? Народа да гладува, да умира и да бяга от бомбите.....жалък човек с огромно его , който предпочете войната пред дипломацията и мъдростта !
  • 26 Сатана Z

    46 5 Отговор
    Клоунът-Наркоман,вместо да спаси народа си ,го вкарва в своите престъпни схеми. Украинците проклинат нацистите от Азов,които по негова заповед разстрелват колона хора търсейки спасение,чрез хуманитарен коридор.
    Z
  • 27 Соросоидче

    28 1 Отговор

    До коментар #19 от "даката":

    Аз пък чух че със 100 изстрела с Джавелин великата украинска армия е унищожила 112 цели - чичко Сорос така ми каза пък аз само на него вярвам.
  • 28 Ще си платиш като поп за поразиите ти

    39 2 Отговор
    Спокойно Зеленски! И на тебе няма да ти бъде простено!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 д-р Косев

    6 32 Отговор
    Големият цирк в Украйна ще настане като се оттеглят путлериските орди. Ще има пуцане, преврати, възникване на феодални имения, партизани, групировки, всяка партия ще е с военно подразделение и тотален хаос. Из цяла Европа ще се раздвижат разни нацистки отрепки и политкоректните ще пищят до небесата. Русия, ако не успеят бързо да се отърват от побърканото джудже и кликата му, ще се превърне в некаква гигнатска, унижена и гневна Северна Корея, която периодично ще си трябва да си избива комплексите с провокации и заплахи за ядрен апокалипсис. Въобще рай небесен ни очаква.

    Коментиран от #40

  • 32 пешо

    28 1 Отговор
    клоуна си остава клоун за цял живот
  • 33 Оранжаво-небето.Оранжав-майдана.

    38 0 Отговор
    Зеленски с лошото си управление и под чуждо влияние въвлече два братски народа в кръвопролитие. За мен той е човек който не е направил нужното за да не загиват хора. Непрекъсното говори за още оръжия и смърт. Нормално е от другата страна да ти отвърнат със същото! Нормално е човек който насажда бури да го сполетят урагани такъв или трябва да е гений или безумец. Вие решете кой какъв е? Докога с пропагандата на килограм?
  • 34 стоян

    16 0 Отговор
    Почти като в ролята си на Леонид в 300 еврейцев -
  • 35 Артист

    30 1 Отговор
    Аман от този ЗЕЛЕНСКИ, до кога ще тиражирате този театър...
  • 36 7 милиарда срещу англосаксонците и техни

    33 1 Отговор
    те марионетки!Кои сте вие бе смешник та говориш в множествено число.Ти си криеща се мишка,от която нищо не зависи,защото и в САЩ се изложи с фалшивите си видеа.Не си ли разбрал,че медиите там са започнали да анализират всяко видео за войната поради факта,че сте пласирали над 1 миион фалшиви от украинска страна.Никой не подкрепя фашистка
    Окрайна.Всички в света разбраха че войната е почнала през 2014 с бомбандировката на Донецк а нахлуването на руските войски ,в отговор на цяла нощ обстрел над мирното население от страна на фашистка Окрайна и всичко това не е почнало преди 20 дена ,а преди 8 години.А това че имаш подкрепата на САЩ и колониалното правителство от Брюксел заедно с лакейските правителства като България Полша и Чехия не означава нищо.Целия свят е срещу вашата гнуснапропаганда-7 милиарда население,срещу англосакцонците и техните марионетки.
  • 37 Това ми прилича

    19 1 Отговор
    на некролог
  • 38 Политик

    20 0 Отговор
    Този пак ли филми снима за друго не става.... народа му избяга защото той се мисли за велик... америка му обрщаха много работи ама май го отсвириха и сега се моли на другите
  • 39 Браво

    4 28 Отговор
    Истински мъж. Никой не би искал да е на негово място. За това се искат големи топки, а не задклавиатурни експерти и неуспели злобари. Затова той защитава страната си и е избран с огромна подкрепа, а вие защитавате чужди интереси.

    Коментиран от #42

  • 40 Антитрол

    20 1 Отговор

    До коментар #31 от "д-р Косев":

    Мечтите са безплатни но много е тежка когато не са свързани с реалността - мислиш ли че Русия ще се изтегли и "великата" армия на Украйна може да обърне хода - най много да ядосат руснаците и да ги попилеят като не се интересуват много от украинските жертви.

    Коментиран от #45

  • 41 Ал Тъпоне

    26 1 Отговор
    Украинците явно още не разбират, че точно това случва, когато избереш един клоун за президент!

    Коментиран от #76

  • 42 Украинец

    23 1 Отговор

    До коментар #39 от "Браво":

    "Затова той защитава страната"

    Така ли се защитава страна бе като се криеш зад жени и деца - даже и на снимката е в някакъв жилищен блок. Да излязат от градовете и да се бият като мъже - тогава наистина може да предизвикат възхищение а сега предизвикват само погнуса.

    Коментиран от #67

  • 43 Сократ

    19 0 Отговор
    Има една много симпатична приказка на руски:
    "Вперед орлы я за вами, грудью постою за вашими спинами".
    Кой разбрал, разбрал.
  • 44 стоян

    3 12 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    До 6 ком -тавариш -това ти ли го измисли или ти го дадоха разпечатано от руското голямо посолство за малка България
  • 45 д-р Косев

    3 15 Отговор

    До коментар #40 от "Антитрол":

    Разбира се, че ще се изтегли. Те и сега контролират малка част от Украйна и нито един голям град. Само трябва да намерят формула за примирието, която да позволи и на двете страни да се обяват за победители. Сигурно и затова са замесили и израелците в преговорите - съветските чугуни много не ги бива за такива тънки формулировки. После Вовата ще направим още едно тричасово изявление по первый канал, ще обясни как са разгромили нацистите и че сега най-важното е да не позволяват на петоколонниците и западниците да се усъмнят във величието на победата. Мужиците ще поверват, де ще ходят, свикнали са да приемат всекакви обрати в официалната линия.

    Коментиран от #68

  • 46 tomito

    18 0 Отговор
    Колко много облъчени ,интересно как ще тълкуват събитията след месец -два ,когато им лъснат задниците на краварите ,зелевски и цялата компания.
  • 47 Kcaniba

    14 0 Отговор
    Микрохитлер и неговата борба!!
    И мкродхимлера му - микродениз!!!
    Теа са в райха, само че микрорайха - досущ като март 1945!!!
  • 48 Sion

    17 1 Отговор
    Комедиант...Всеки ден го играе актьор ту пред тоя, ту пред оня парламент, докато дава курбан армията си..
  • 49 Окупантъй сдохнут

    2 6 Отговор
    И щугна много ги оправя руските танкове..гърмят като пуканки

    Коментиран от #54

  • 50 Бум

    4 2 Отговор
    Утре като заиграе атома много бързо ще обърне палачинката

    Коментиран от #53

  • 51 Бачо Киро

    14 1 Отговор
    Зеленский пак бие врага от интернет ... Хем бие врага, хем реве по цял ден по медиите - пратете туй, пратете онуй, лошите руснаци така, лошите руснаци иначе, майките им да помолят децата си да се приберат и тн., и тн. ...
    Е не може хем да си победител, хем да ревеш истерично за помощ наляво и надясно ...
    Освен това тея снимчици може да си ги снима всеки, не виждам бойни действия около него. Добри артисти са с братята Кличко ... Калашници, картечници ... ама на снимки само.
    Иначе въобще няма военни формации в цивилни зони, то се вижда и на снимката :D :D :D
    Чакам да каже кога тръгва да превзема Москва.
  • 52 петър славов

    2 13 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Твоя любим Путлер се крие в бункера чааак в Урал
  • 53 Бухахах клошар недей приказва

    4 11 Отговор

    До коментар #50 от "Бум":

    Може да се пробвате ако искате да видите как нато ще превземе Москва за 3 дена

    Коментиран от #56, #59

  • 54 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Окупантъй сдохнут":

    Че кои танкове не гърмят? Я питай саудитците за техните Абрамс какви фойерверки са като ги думнат с Корнет. Турците ги питай за техните Лео2 .... То да не е 1942 ... Танковете нито еволюират толкова бързо и евтино като РПГ-тата, нито пък като имат нов ъпгрейд се случва бързо, нито пък всички танкове.
    Даже на САЩ много малка част от Абрамс получава третия ъпгрейд. Експортираните пък нищо....
    Ти си мислиш, че през седмица ги ъпгрейдват и то всички наред.... Такива неща само по филмите.
    Във всеки случай Т90 не се справи зле срещу TOW, хем бяха карани от гламави сирийци, с отворен люк, демек деактивирана ЩОРА. Но няма непобедим танк, тея вицове са за хлапетата.
  • 55 ццццц

    8 0 Отговор
    Не се хабете да превеждате, не четем глупости.
  • 56 Бачо Киро

    12 1 Отговор

    До коментар #53 от "Бухахах клошар недей приказва":

    Минат ли на атомни, никой никого няма да превзема. Руснаците поне имат площ за евакуация. Ние в Европа сме прецакани. Не дърпай дявола за опашката, стигне ли се до там, печеливши няма да има, а в Европа едва ли ще има много оцелели.
  • 57 Иванушка  🇷🇺

    8 0 Отговор
    "... няма да ви оставим..." - до последния жив. После хоп зелените куфари със зелено и Досвидания територия.
    Добре са го сметнаки хамериканците 😁😁😁
  • 58 Просто човек

    0 11 Отговор
    💙💛🇺🇦💙💛

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Просто

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "Просто човек":

    Не е човек
  • 62 Зелен блогер

    1 1 Отговор
    Аз ще ви оправя.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 стоян георгиев

    4 12 Отговор
    еи това е президент .респект господин зеленски.да имахме и ние като вас и да бяхме народ като вас,но....!още веднъж респект пред народа на украина!

    Коментиран от #70

  • 65 Много

    15 1 Отговор
    Фрустриран и многословен е наркоманът. Отчаянието го е обзело и не вижда изход. Навярно вече допуска, че е част от сделка и няма изход назад. Сега ги играе вабанк. Като Хитлер в бункера. Май разбра че и преговорите са за отвличане на внимание. Главата му бушува и вече само белото помага за временно успокоение.
  • 66 Хахаха

    5 0 Отговор
    Да сменя доставчика.
  • 67 Ахахха

    2 13 Отговор

    До коментар #42 от "Украинец":

    Кофти е когато губиш нали? Може би истински мъж е оня мумифицирания ботокс в бункера в Урал. Той е истинския мъж - дава заповеди и хиляди деца наборници на 18-20 годишна възраст умират без да знаят защо. Война не се води на полето или с юмруци, за да победиш “втората в света армия” е нужна тактика и засега украинците успяват.
    Иначе продължавай да слушаш первий кАнал, там е истината хахаха
  • 68 Акрейто

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "д-р Косев":

    Не си на ясно, завзели са територия, голяма колкото България.
  • 69 Перо

    12 1 Отговор
    Тоя ционист провокира и предизвика войната и не се интересува от мира и благоденствието на Украйна и украинския народ, а работи за ционистките догми за световно господство и използването на украинския народ и територия за плацдарм за унищожаване на главния им враг Русия, т.е, да вадят кестените с чужди ръце, но удари на камък! Пропагандата му не хваща дикиш другаде,освен в БГ /соросистките среди/!

    Коментиран от #71

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 стоян георгиев

    1 10 Отговор

    До коментар #69 от "Перо":

    перо целия свят сваля шпака на зеленски.американския конгрес прави пред него ,европарламента пак прави с украински знамена,англииския парламент също,израел му се обясняват като п..ки,щото не ги бил разбрал,а евреите с украинското знаме наметнати се молят на стената на лача .освен в българия никъде няма подобни на теб в европа перо.дори в циганските махали на унгария или чехия!
  • 72 MmAaHh

    6 0 Отговор
    Доста нескопосан колаж. Дали някой ще се върже на "снимката"? След две години бълвоч и фалшификати от "пандемията" защо продължават да смятат хората за идиоти???

    Коментиран от #75

  • 73 Тъпанар

    5 0 Отговор
    А бе охлюв, що не вземете малко поне да се синхронизира те. Току що по нова гледах квартали в Марио пул в които няма бомбардировки и хората са по улицата. Олигофрени.
  • 74 Вундаба

    4 0 Отговор
    Зеленски как е времето в Полша. Взеха да си прибират боклука некои ,та ей тъй питам лаф мухаббет да става. Кличко големия национал герой май в щатите беше а,ама иначе фронтовак на първа линия. Ей жалка картинка ,опазил Господ от такива национал патриоти.
  • 75 Вундаба

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "MmAaHh":

    Не знам дали знаеш но единия от ефектите на короната че удря в главата. За щастие разсъждаващи все още има,жалкото е че глобалфашизма е станал чудовищен. Господ да ни пази щото и нашия казан е на котлона,ти да видиш на нас как ни кроят шапката,щаб квартира на бандера на балканите,че и ще ги храним и възпроизвеждаме а отровено общество ще ни оправя нагласите .
  • 76 Жоро

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ал Тъпоне":

    Ми ние кви си го избрахме.
  • 77 Укроп

    3 0 Отговор
    Вече можеш да забравиш за Украйна в същия и вид! Шут! Безполезен!
  • 78 Тоя наркоман

    2 0 Отговор
    Няма да миряса докато не погребе последния украинец и тогава ще избяга за Щатите нали така му казаха ония до последния украинец к гадно
  • 79 Джамби и от къде

    1 0 Отговор
    Зеленски каза това? Ти или Дойч Зеле знае по-добре в кой полски хотел е Зелето?
  • 80 Зеленски!! Вие се бий те, аз съм в една

    0 0 Отговор
    База в Полша! Няма да ви забравиме, само продължавайте да се биете!! Поздрави от Кличко, тука е и той
Новини по държави: