Last news in Fakti

21 Март, 2022 09:07 1 544 3

Върховният съд на Бразилия отменя спирането на "Телеграм"

  • телеграм-
  • бразилия-
  • забрана-
  • отмяна-
  • съд-
  • съдия

Това се случи след като компанията изпълни исканията на съда

Върховният съд на Бразилия отменя спирането на "Телеграм" - 1
Снимка: Shutterstock

Върховният съд на Бразилия отмени в неделя заповед за спиране на използването на приложението за съобщения "Телеграм" в страната, след като компанията изпълни исканията на съда за блокиране на акаунти, за които се твърди, че разпространяват дезинформация, според изявление на уебсайта на съда, предава "Ройтерс".

В петък съдията на Върховния съд, Александър де Мораис, разпореди спирането, заявявайки, че "Телеграм" многократно е отказвал да се придържа към съдебните заповеди за замразяване на акаунти, разпространяващи фалшиви новини, или спазване на законите на страната.

Мораис беше поискал от приложението и да назначи свой официален представител в Бразилия, да съобщи за мерки против разпространението на дезинформация. Освен това съдията поиска от приложението да премахнат от акаунта на президента, Жаир Болсонаро, съобщения, съдържащи сведения, представляващи следствена тайна и да блокира каналите на проправителствени политически блогъри, обвинявани в разпространение на фалшиви новини, отбелязва ТАСС.

Основателят на "Телеграм", Павел Дуров, отговори, като се извини за "небрежността" на компанията в отговор на съдебни разпореждания.

"Телеграм" назначи Алън Кампос Елиас Томаз за свой законен представител в Бразилия, се казва в изявлението на съда, изпълнявайки ключово искане.

Приложението е много използвано в Бразилия, особено от крайнодесния президент, Жаир Болсонаро, и неговите поддръжници. До президентските избори в страната остават седем месеца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демокрация

    7 0 Отговор
    твойто име е цензура.

    Коментиран от #2

  • 2 КРАЙНОДЕСНИЯ

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Демокрация":

    ПРЕЗИДЕНТ ОТРИЧА КОРОНА ЛЪЖАТА И ВМЕСТО ДА ПОСЕТИ САЩ ПОСЕТИ РУСИЯ ХАХАХХА ЖАЛКИ ЛЪЖИ В БЪЛГАРСКИТЕ ФАШИСТКИ АНТИПРАВОСЛАВНИ МЕДИЙКИ!
  • 3 Смех

    2 0 Отговор
    Голема свобода на словота а? Спират ги , няма парички и изведнъж ма йна та му и на свободата на словото...
Новини по държави: