28 Април, 2022 15:00 1 414 10

Животозастрашаващи горещини в Индия

  • индия-
  • горещини-
  • температури-
  • високи-
  • фаренхайт-
  • целзий-
  • градуси

Бармър, град в Индия, вече регистрира температура от 45,1 градуса по Целзий

Животозастрашаващи горещини в Индия - 1
Снимка: БГНЕС

Животозастрашаващи горещини в Индия месец по-рано от нормалното, разбиха температурните рекорди, като максималните стойности достигат над 100 градуса по Фаренхайт (38 градуса по Целзий) като ще става още по-горещо, пише Си Ен Ен.

Най-силната гореща вълна се очаква в края на тази седмица с високи температури, приближаващи 10-15 градуса по Фаренхайт (5-8 градуса по Целзий) над нормалното в Северна и Северозападна Индия, както и в части от Пакистан.

Над един милиард души ще бъдат подложени на прекомерна топлина - 10% от населението на света, според Скот Дънкан, експерт по екстремни климатични условия.

Възможни са температури над 110 и до 120 градуса по Фаренхайт.
Продължителните периоди на топли нощи могат да се окажат смъртоносни, тъй като ограничават способността на тялото да се възстанови от дневната жега. Това представлява сериозен проблем за населението на Индия, тъй като голяма част от хората живеят без климатик. Това е особено опасно за възрастните хора.

Бармър, град в Индия, вече регистрира температура от 45,1 градуса по Целзий - невероятните 113 градуса по Фаренхайт - във вторник.

В същия ден станция в Пакистан изравни рекорда за най-висока максимална температура в Северното полукълбо от 116,6 градуса по Фаренхайт (47 по Целзий), според Максимилиано Ерера, експерт по екстремни климатични условия.

Средната максимална температура за Индия като цяло, регистрирана през март 2022 г., е най-високата регистрирана през последните 122 години, според метеорологичния отдел на Индия (IMD).

Както при много други екстремни метеорологични явления, горещите вълни ще стават все по-тежки в резултат на изменението на климата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SW бай село

    9 2 Отговор
    Ето възможност да се наложат санкции на Русия те са виновни .сащ НАТО и Европа да изпратят безплатни климатици..България да осигури тока ..незабавно българите на митинг за да се разясни че сме солидарни и ще преминем на свещи докато Путин не вдигне тази жега в Индия
  • 2 Пенди

    7 0 Отговор
    Малииий, Индийското Столипиново!

    Коментиран от #4

  • 3 Раданч Татлъту

    12 1 Отговор
    В Столипиново вече отделят по една заплата,за закупуване и изпращане на климатици в Индия!🥳🤡👍
  • 4 МАНДИ🍺

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пенди":

    ТОВА СА БЪДЕЩИТЕ ПАРТНЬОРИ НА СССР
  • 5 Дразнещо е

    9 0 Отговор
    Уважаема г-це Коприщенова,
    По нашите земи информацията за температурата се предоставя в градуси по Целзий. Ако обичате не препълвайте материала си с "плява", защото градусите по Фаренхайт не ни интересуват! Като отидете по другите континенти, информирайте се според други мерни единици колкото си щете.
  • 6 Индия в Лондон

    6 0 Отговор
    Градуси по Фаренхайт, движение с автомобили от лявата на страна на пътя, автомобили с десен волан итн? Индия отдавна не колония на Велика Британия, но е оставила всичко най-добро от колонизатори.
  • 7 Влъг

    3 0 Отговор
    Тук в Делхи все още е само 43 градуса ама знае ли човек до края на седмицата колко ще стане
  • 8 мда

    8 0 Отговор
    СТИГА С ТОЯ ФАРЕНХАЙТ БЕ, В БЪЛГАРИЯ ЛИ СТЕ ИЛИ В АМЕРИКА?
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    1986г по това време бях в Ню Дели или Делхи.Тогава гръмна чернобил.Горещо е ,можеш да си опържиш яйце върху капака на кола,но не е толкова горещо та да не издържиш.После иват мусонните дъждове и почват да се давят....Тук става дори по горещо.Около 41на сянка до 44градуса стига!

    Коментиран от #10

  • 10 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    по онова време дори в Индия, да не говорим са останалия свят не можеш отиде без специална проверка за благонадеждност или, или ако си специално пратен с някаква мисия. Иначе най много да те пуснат без виза за ден и половина в Румъния да си купиш бели хавлиени чорапи, един стъклен сервиз и един полилей. Разбира се стек Кент винаги вършеше работа. Пиша го по повод отношението ти към войната в Укрия сега, двете страни във нея и ме навяват някои мисли.. За сведение- отказах членство в БКП като млад специалист, което ми костваше пет години нам си къде. Но издържах. А някой и преди и сега слугуваха и слугуват и на ония и на тия.. И по леко със квалификациите ти в последно време, и аз съм видял нещо от света и мога да си правя някои изводи. Благодаря за вниманието, ако си го отделил. Как е Ладата, върви ли. За сведение, дори при соца руска кола не съм карал. Скоро ще цъфне салкъма, хич да не някой буркан мед ще изкарам за мен, ела към Варна, имаш един буркан от мен, ама с тоя бензин, че и за патрони трябва да заделя ми от залъка
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания