Last news in Fakti

5 Май, 2022 11:49 952 17

Испанските власти запорираха три имота на руския депутат Аркадий Пономарьов

  • санкции-
  • руски-
  • олигарх-
  • запор-
  • имоти

Той е един от седемте руски бизнесмени и политици с имоти в Испания, които са санкционирани от ЕС заради връзките им с Кремъл

Испанските власти запорираха три имота на руския депутат Аркадий Пономарьов - 1
Снимка: Shutterstock

Испанските власти запорираха три имота на руския депутат в Държавната дума и член на партията на Владимир Путин „Единна Русия“- Аркадий Пономарьов. Той е един от седемте руски бизнесмени и политици с имоти в Испания, които са санкционирани от ЕС заради връзките им с Кремъл, предаде БНР.

Пономарьов (66 г.) притежава една от най-големите компании за производство на млечни продукти в Русия и е близък до президента Путин. През миналата година е декларирал лична печалба от близо 200 милиона евро.

В района на Аликанте има три големи апартамента, в които по неговите думи не е ходил от 2 години. През февруари тази година Пономарьов заяви пред руски медии, че очаква да му бъдат конфискувани от испанските власти, но ако трябва да подкрепи президента Путин за Украйна пак ще го направи. По-късно гласува за признаването на независимостта на самопровъзгласилите се републики Донецк и Луганск.

Пред руски медии Пономарьов казва, че конфискацията на недвижимото му имущество в Испания му е неприятна, но не е толкова важна за него, тъй като същите тези апартаменти в Москва биха стрували много повече.

„Това не е жизненоважен въпрос за мен“, посочва той. „Почти същото е като да ми се счупи колата, срамно е, но какво от това?".

Испанските медии уточняват, че в района на Аликанте има официално регистрирани над 25 00 руснаци, които постоянно живеят там. Тя е втората провинция след Каталуния с най-много конфискувани руски имоти.

В Жирона са запорирани 11, 8 от които са на доведената дъщеря на Сергей Чемезов, член на Висшия съвет на „Единна Русия“ и директор на руската държавна корпорация за въоръжение „Ростех“.

В района на Аликанте пък имоти имат и дъщерите на бившия руски президент Михаил Горбачов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 👏👏👏

    12 1 Отговор
    От утре нафтата е 1,50лв. по случая 👍
    😆😆😆
  • 2 Бай село

    12 3 Отговор
    Май започва да ми харесват американците..ще върнат комунизма по света..жал ми е за капиталистите..дали тези имоти ще се раздадат на работническата класа..а дано..

    Коментиран от #11

  • 3 Българка

    9 14 Отговор
    А у нас кога? Проверени ли са кои са собствениците руснаци, които изкупиха имоти по черноморието? В Поморие има квартал "Малката Русия" Нима не виждаме, че руските нацита търсят и най-малък повод да анексират територии, в които има руснаци или рускоезични? На фона на санкциите , аз питам за националната ни сигурност. Проверени и запорирани ли са сметки в наши банки на руски олигарси и фирми, близки до Путин?

    Коментиран от #13

  • 4 Хихихи..

    7 1 Отговор
    А на наште тиквуни - зелен светофар.Между капките.Брендо поне "Азов" го спасява,дето им нарина камара деньги,ами Боката как? Отново Ужаааст!
  • 5 Хахаха

    4 6 Отговор
    Много си обичкат другарите "прогнилия" запад.

    Коментиран от #9

  • 6 А ТОВА ЩЕ Е САМО НАЧАЛОТО

    8 3 Отговор
    СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ ЗА ЗАПОРИРАНЕ.
  • 7 Да попитам

    14 5 Отговор
    от тук нататък някакви инвеститори или обикновенни хора дали ще инвестират повече в ес?
    Всеки може да бъде нарочен за каквото и да е важното е да му бъдат откраднати парите и имотите, така действаха в колониите няма нищо забравено.

    Коментиран от #10

  • 8 Ал Бунди

    7 10 Отговор
    Кремълските бонзи са накупили яко имоти в гнилия Запад. Децата им, жените и държанките им са добре устроени край Женевското езеро, Ривиерата или Копакабана, а хвърлят в месомелачката обикновенни хора, като са им обещали дача край Киев. Аз досега не чух да е загинал синът на някой олигарха, или дъщеричките на Пухлер да са доброволки като мед. сестри..нагли, та нагли. Но пък и руснайка си заслужава съдбата, след като позволява да го лъжат и крадат по този начин.
  • 9 Грульо

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Еми, няма как пенсионер с 300 лева да иде на запад, за да го заобича. Освен това в Русия е по-студено, не става за слънчеви бани целогодишно, а не всички са любители на моржуването. :D
  • 10 Ал Бунди

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "Да попитам":

    Интересно..искаш да кажеш че обикновенни руснаци са инвестирали в ЕС. Абе..ти добре ли си? Аз виждам само как инвестират обикновенни руснаци като пушечно месо...а парите, окрадени от руския народ се инвестират от богопомазани от Кремъл олигарси и чиновници. Които са приютили жени, деца и държанки в същия този Гнил Запад, срещу който воюват сега. Нагли та нагли сте това троловете на Пухлер..

    Коментиран от #16

  • 11 SCH JVLIVS II

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бай село":

    Вече и Франция гледа в тази посока ако изборите бяха честни Меланшон щеше да е президент това му е идеята да няма бедни средна класа и гърч на много богатите още по симпатичен ми е че иска пълно измитане на НАТО
  • 12 Ал Бунди

    5 5 Отговор
    Интересно..как така този депутатин е успял да спечели за три имота в Испания? А..КАК? От закуски ли е спестявал ..или е ходил пеш, че да спести от трамвайни билетчета...? Как стават тия работи . И защо не си е купил имоти в ..Монголия например..или в Армения? А си е купил в Гнилия Запад, срещу който сега такива като него воюват, ама не със синовете и дъщерите си, а със синовете и дъщерите на обикновенния руснак, живеещ като скот в глубинке. Как бе, питам аз?
  • 13 Урюрвкос

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    на там отиват работите с шестия пакет санкции. Спират счетоводни услуги на руски фирми както и покупката и продажбата на имоти. Руснаците няма да могат да си продадат апартаментите а в същото време ще им вдигнат 10-то кратно обслужването и до края на годината ще имат дългове повече от стойноста на актива. Обявяват ги банкрут и разпродават за стотинки или подаряват на нашенци или украинци.

    Коментиран от #15

  • 14 Пламен

    7 3 Отговор
    Тя и нашата Корнелия така, уж рашистка, а синът американски гражданин с апартамент за два милиона долара в Манхатън....тук, балъците рашисти да гълтат и да и се радват
  • 15 и кво от това?

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Урюрвкос":

    На нашето море одавна цените паднаха до минимума .
  • 16 Добре

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ал Бунди":

    като запорират парите и имотите на т.нар. олигарси ще ги върнат ли на руския народ, а?
  • 17 Разпродавай

    1 1 Отговор
    и давай на Украйна. Всичко потрошиха руските диванета.
Новини по държави: