10 Май, 2022 12:57 940 17

Тържествено посрещане на Румен Радев в Чехия

  • румен радев-
  • чехия

В периода юли-декември 2022 г. предстои Чехия да поеме председателството на Съвета на ЕС

Тържествено посрещане на Румен Радев в Чехия - 1
Снимка: БГНЕС

Българският държавен глава Румен Радев бе посрещнат от президента на Чехия Милош Земан на церемония с военни почести в Пражкия дворец Храдчани.

Българският държавен глава е на официално посещение в Чехия по покана на Земан. В делегацията на президента Радев е министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на българския бизнес.

Двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“, а след това ще има пленарни разговори между делегациите на двете държави.

Сред темите във фокуса на визитата са задълбочаването на двустранния политически диалог на най-високо равнище, включително в контекста на предстоящото Чешко председателство на Съвета на ЕС във втората половина на 2022 г., перспективите за развитие на търговско-икономическото партньорство и сътрудничеството в областта на туризма. Предизвикателствата пред страните от Централна и Източна Европа, произтичащи от войната в Украйна, също ще бъдат сред акцентите на разговорите на президента Радев в Чехия.

В периода юли-декември 2022 г. предстои Чехия да поеме председателството на Съвета на ЕС. През декември 2021 г. чешкото правителство представи предварителната обща рамка на приоритетите, които са съсредоточени върху следните по-важни области: Европа, свързана чрез Единен пазар, модерна и просперираща; Силна и сигурна Европа; Здрава и устойчива Европа; Кохерентна и солидарна Европа и Умна и креативна Европа. Прага предвижда по време на своето председателство да проведе среща на върха ЕС – Западни Балкани. Планира се и провеждането на среща на върха ЕС – САЩ (1-2 юли 2022 г.). информират от прессекретариата на президента.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    6 15 Отговор
    Ген. Радев е достоен държавник.
  • 2 Иванушка  🇷🇺

    7 7 Отговор
    Чехите ни "обичат", странно наистина ? 😄
  • 3 ФАКТ

    3 13 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯТ НОРМАЛЕН!!!
  • 4 Милош Земан

    9 3 Отговор
    Каза за Путин :"Лудите хора трябва да бъдат изолирани: трябва да им се противопоставяме не само с думи, но и с конкретни мерки." кога руската матрьошка Радев ще прозре тази истина?

    Коментиран от #12

  • 5 Брендилия

    5 5 Отговор
    Радев, само да не сбъркате да говорите за евро. Чехия е от 01.05.2004 в ЕС и си държи на кроната. А след тях, Председателството се поема от Унгария, в подобна ситуация. Срещата е важна. Успех!
  • 6 гост

    7 3 Отговор
    И чехите тръпнат ... друг път невидели ...
  • 7 Нашият плешак

    4 5 Отговор
    се радва на огромно международно признание.Може и да надмине Боката..
  • 8 ЦК НА ДКМС

    9 3 Отговор
    Да се разбира, че е посрещнат тоя червен каунь с торби фекалии
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Какво

    10 3 Отговор
    прави тоя путинофил в Европа.Ходи само да ни троши парите,а поддържа агресора Путлер.Вън генералите путинофили от властта.Мутри ВЪН!Няма място повече продажници да ни управляват като Радев и новосъздадената му пропрезидендска партия на другия мисловно бедстващ генерал Янев.Плюят правителството,за да прокарват рашистки политики негониците,шарлатаните .
  • 12 Брендилия

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Милош Земан":

    Абе стига сте го русовръзвали. Той е ПРЕЗИДЕНТ. Нормален човек на този Върховен Пост не може да си позволи директно да отсвири Президент на друга държава. Правилно води политика, посещавайки европейски държави. След тая среща, идва на Балканите среща со србете и Турция също няма да е лошо да не се изолира. Меркел когато командваше правеше точно такива срещи и накрая в Русия.
  • 13 ВредителНом1

    9 3 Отговор
    разделителя, екскурзиант ....................
  • 14 Брендилия

    2 5 Отговор
    Браво ген.Румен Радев! Не ходиш като Кирето да клечиш в САЩ и да обсъждаш Плана за възстановяване и развитие, който не само че се приема от Европейския съюз, но и средствата се плащат от ЕС. Друг такъв сервилен премиер на европейска държава да сте видяли ?

    Коментиран от #16

  • 15 ФАТМАКА

    1 1 Отговор
    А къде е Барба Ганьос
  • 16 АнтиГербераст

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Брендилия":

    твоя вожд винету е ном. 1,

    Коментиран от #17

  • 17 Брендилия

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "АнтиГербераст":

    Ааа не е мой. Ако го управлявах аз, нямаше да е там, където е сега!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания