Last news in Fakti

29 Май, 2013 16:31 1 319 1

Лари Кинг става водещ в руска телевизия

  • лари кинг-
  • водещ-
  • телевизия-
  • russia today

Прочутият американски тв водещ Лари Кинг, който през 2010 г. сложи край на собственото си шоу, свързвано в продължение на цели 25 години със Си Ен Ен, премина на „руска служба“. По-точно, 79-годишният легендарен журналист ще работи в САЩ, но за американския отдел на телевизионния канал Russia Today.

„Лари Кинг се връща на телевизионния екран. Той ще води ексклузивно шоу с интервюта по руския тв канал RT. Предаването ще се появи в ефира на RT America в началото на юни“, уточниха от ръководството на медията. Жителите в други региони на планетата ще могат да следят програмата на Лари Кинг по интернет.

„Много се радвам, че ще имам възможност да общувам на политически теми с някои от най-влиятелните хора във Вашингтон и в цялата страна. С нетърпение очаквам старта на предаването, за да представим заедно с RT America на вниманието на зрителите тези интересни разговори и интервюта, които ще правя в рамките на своето предаване Larry King Now”, коментира новия си ангажимент водещият.

Снимките за шоуто ще се осъществяват във вашингтонското студио на RT, както и в студиото на Ora.TV - канал, финансиран от най-богатия човек в света, мексиканския телекомуникационен магнат Карлос Слим. С Ora.TV Лари Кинг започна да си сътрудничи преди около година, където в съкратен вид се прехвърли предаването му от Си Ен Ен.

„Бих ли могла аз, бедното момиче, да си представя подобно нещо 20 години по-рано!“ Така главният редактор на медията Маргарита Симонян коментира шеговито в своя блог в Туитър звездния трансфер.

Лари Кинг работи като журналист почти от 60 години. За това време той е интервюирал над 50 000 известни личности – актьори, музиканти, обществени фигури и политици, включително всички американски президенти от Ричард Никсън насам.

През 2000 г. водещият направи интервю с руския президент Владимир Путин, който на въпроса какво се е случило с подводницата „Курск“ му отговори: „Тя потъна“. Тогава в интернет-пространството Путин си спечели прякора „Капитан Очевидност“, припомни Нюзру.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Остап Бендер

    0 0 Отговор
    Лари Кинг е толкова известен, че може сам да избере в кой канал да работи. Интересно защо е избрал руският канал RT?