Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Май, 2022 19:05 688 5

Външните министри на Украйна и Франция обсъдиха европейската перспектива на Киев

  • украйна-
  • европа-
  • ес-
  • дмитро кулеба-
  • жан-ив льо дриан

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обсъди днес с френския си колега Жан-Ив льо Дриан европейските перспективи на Украйна

Външните министри на Украйна и Франция обсъдиха европейската перспектива на Киев - 1
Снимка: Shutterstock

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обсъди днес с френския си колега Жан-Ив льо Дриан европейските перспективи на Украйна, предаде агенция Укринформ, като се позова на изявление на самия Кулеба след участието му в срещата в Германия на външните министри на страните от Г-7.

Двамата са говорили за становището на президента на Франция Еманюел Макрон, изразено на Конференцята за бъдещето на Европа на 9 май в Страсбург, че са необходими няколко, даже десет години, докато Украйна стане член на ЕС. По думите на Кулеба събеседникът му Льо Дриан го уверил, че идеята на Макрон не цели "заобикалянето на Украйна или намирането на алтернативно решение за нейните европейски амбиции". "Тази гаранция е важна и сега имаме ясна картина" каза Кулеба.

Той добави, че Киев не вижда противоречия между това Украйна да получи на срещата на върха на ЕС през юни статут на кандидат-член и началото на процеса на реформи в съюза. Според Кулеба през следващите месец и половина предстоят "интересни преговори с някои европейски столици" относно предоставянето на Украйна на кандидатски статут.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективно

    12 0 Отговор
    "дори десетилетия", заяви Макрон, де се ти ле тия, ко не разбра Куеба???
  • 2 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Улавото франсе все още не е разбрало, че Окрайна вече не съществува.
  • 3 шегаджия

    4 0 Отговор
    Майтапчий са франсетата. Който не им е ял попарата дълго време трябва да се учи на номерата му. Важното е да си говорим колко хубаво ще бъде като Укрина стане член та ЕС, пускаме хубава новина и а а да стане работата, ама не.След 50 години.
  • 4 Брендилия

    1 0 Отговор
    Разяснявам САЩ-играта! ЕС на 3 морета с участие на Украйна (другите държави си ги вижте сами) ! Солидарни българи да си спомним Историята "България 2 пъти на 3 морета". Сега укророби ли ще ставате ?
  • 5 Невен

    1 0 Отговор
    Как е възможно знамето на нацистка Украйна до знамето на Европейския съюз?Това е престъпление срещу европейците!
Новини по държави: