Last news in Fakti

16 Май, 2022 11:43 1 188 7

Гърция: Международна компания въвежда четиридневна работна седмица

  • гърция-
  • международна-
  • компания-
  • четиридневна-
  • работна-
  • седмица-
  • летен-
  • период

От компанията отбелязват, че целта е да се постигне по-добър баланс между професионалния и личния живот на служителите през летния период

Гърция: Международна компания въвежда четиридневна работна седмица - 1
Снимка: Shutterstock

Международна компания "Грант Торнтон" (Grant Thornton) въвежда четиридневна работна седмица за всичките си служители в Гърция, съобщава електронното издание „Икономикос тахидромос“, предаде БТА.

Гръцкият филиал на една от водещите организации за предоставянето на одиторски, данъчни и консултантски услуги, ще работи по четири дни в седмицата от август, като заплатите на служителите няма да бъдат намалявани.

От компанията отбелязват, че целта е да се постигне по-добър баланс между професионалния и личния живот на служителите през летния период.

Темата с въвеждане на четиридневна работна седмица без намаляване на възнагражденията на служителите е актуална в последните месеци, посочва изданието.

Според гръцки експерти решението на Грант Торнтон отваря възможност за по-широкото му прилагане в страната.

В момента гръцкото законодателство предвижда възможността за четиридневна работна седмица, но при десетчасов работен ден, отбелязва „Икономикос тахидромос“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 3 Отговор
    А аз минах на седемдневна за да си платя двойният ток на заведението.

    Коментиран от #4

  • 2 Хихи

    4 2 Отговор
    С тази политика на правителството скоро всички ще сме на нулеводневна работна седмица. Живуркайте си сега лятото че от октомври не се знае.
  • 3 Хкйхйк

    5 1 Отговор
    Това нещо най вероятно ще го направят навсякъде постепенно .Реалната цел е най вероятно вдигаме на възрастта за пенсиониране на 70 г и тоест да няма повече пенсионери .Другите приказки са лъжа защо го правят .
  • 4 Бутача

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Муцка, много си добра на околовръсното, а и майката с тия семки където продава
  • 5 д-р Косев

    2 0 Отговор
    Самата концепция за работни дни и работно време е отживелица. Това има смисъл само за хората работещи нещо изискващо рутинно повторение на действия, а те стават все по-малко благодарение на автоматизацията. Съвременната организация на работа, включителни и заплащането, трябва да центрирана около постигането на резултати. Сключваш сделка, разрешаваш казус, боядисваш стена, засяваш нива, сменяш амортисьор, аналкизираш данни и си получаваш заплащането - какво значение има за колко време и кога точно си го направил, стига работата да е свършена в приемлив срок. Всеки трябва да е свободен да решава колко и кога да работи. Не само хората ще се чувстват по-добре, но ще бъдат и спестени милиарди от киснене в задръствания (щото всички "почват" и свършват работа по едно и също време) и безсмисленото киснене в офиси и складове с цел отбиване на номера и отчитане на дейност. Е, винаги ще има нужда и от хора, които ще изпълняват дежурства в някаква област, но те ще са малко.
  • 6 Лоши Грант Торнтон

    4 1 Отговор
    Жални Гърция, 4 работни дни. А те така добре си бяха свикнали два пъти седмично да ходят на работа
  • 7 Мехмед

    0 1 Отговор
    А в Турция кога ?
Новини по държави: