Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Май, 2022 10:45 843 6

Румънската гранична полиция залови 27 нелегални мигранти

  • румъния-
  • мигранти-
  • нелегални-
  • лодка-
  • турция

Румънската гранична полиция залови 27 нелегални мигранти, пристигнали с лодка от Турция

Румънската гранична полиция залови 27 нелегални мигранти - 1
Снимка: Shutterstock

Румънски граничари от Бреговата охрана откриха в района на селището Сфънту Георге 27 нелегални мигранти, пристигнали с лодка от Турция, подпомагани от двама каналджии, които са задържани за 24 часа, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на Генералния инспекторат на гранична полиция.

Граничните полицаи засекли на 16 май в международни води подозрителна лодка, която се била насочила към румънския бряг, и предприели наблюдение. По-късно румънската гранична полиция заловила 27 чуждестранни граждани от Сомалия, Ирак, Судан, Сирия и Афганистан, които били подпомагани в пътуването от Турция до Румъния от двама каналджии. Разследването на румънските власти по случая продължава, а лодката е конфискувана.

Още новини от Украйна

Двамата каналджии са задържани за 24 часа и ще бъдат изправени пред трибунала на Констанца с искане да им бъде наложен предварителен арест, информира румънската гранична полиция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    6 1 Отговор
    с лодка от Турция до Румъния - малко нема как да стане ... таксито нема издържи

    Коментиран от #2

  • 2 чети бе.

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ъъъ":

    как са минали?фанали са ги на делтата на дунава.тоя град е там.Сфънту Джордже.как не са ги бомбили от Змийски остров,който и той е там.кво такси та гони тебе?тва са негри и пакистанци.

    Коментиран от #4

  • 3 Къстрациятя

    2 2 Отговор
    Му е майката
  • 4 па прочети и ти

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "чети бе.":

    "пристигнали с лодка от Турция"
    а таксито нарекох самата лодка или може би трябваше
    да използвам думата круизър

    Коментиран от #6

  • 5 Украинци

    3 1 Отговор
    Мможе а други не може.Хайде де6667
  • 6 не бе

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "па прочети и ти":

    не става примерно да минат с няква кола през българия,понеже на моста ги ловат ведната,кат им гледат паспортите и дори да е от оня край на моста,го връщат обратно.иначе на руманския мост на Черна вода,там проверки няма,ама има минаване на сухоземна граница бг-румъния.Начи тия са минали покрай брега.Който ги е прекарал щи си иде в затвора,а тия нещастници после има да обикалят из Арад,Тимишоара и т.н. гранични градове и няма тех кой да фане и вкара в затвора за нарушение на границите.Тия неща в североамериканските две държави са урегулирани и нарушителите са вкарвани в детеншън центрове и после марш в Африка и Пакистан обратно.
Новини по държави: