Last news in Fakti

23 Май, 2022 15:41 960 5

Ердоган: Трябва да се удовлетворят справедливите ни искания за НАТО

  • нато-
  • ердоган-
  • президент-
  • турция-
  • финландия-
  • пвеция-
  • тероризъм-
  • искания

"Турция не е видяла подкрепата, която очаква от съюзниците си"

Ердоган: Трябва да се удовлетворят справедливите ни искания за НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган отправи послание към НАТО, заявявайки, че Турция иска да бъдат удовлетворени справедливите ѝ искания, отнасящи се основно до подкрепа на борбата срещу тероризма и санкциите, и очаква да види конкретни стъпки, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

"При положение че е очевидна жизненоважната роля, която играем в НАТО, все още разговаряме с нашите съюзници за вдигане на санкциите. Не можем да пренебрегнем санкциите, които Швеция прилага спрямо нас, няма разумно обяснение за това", посочи Ердоган в изказване на церемония в командването на корабостроителницата в Гьолджук, засягайки въпроса за позицията на Турция за кандидатурите на Швеция и Финландия за членство в НАТО.

"В период, когато съюзническата солидарност трябва да се поставя на най-високо ниво, трябва да се прекрати политиката на увъртане, трябва да се удовлетворят справедливите искания на Турция, отнасящи се основно до подкрепа на борбата срещу тероризма и санкциите, да се предприемат конкретни стъпки", каза Ердоган..

"Турция не е видяла подкрепата, която очаква от съюзниците си, нито в посрещане на нуждите ѝ в областта на отбраната, нито в 40-годишната ѝ борба срещу тероризма", добави Ердоган.

Турция има възражения срещу кандидатурите за членство в НАТО на Швеция и Финландия, обвинявайки двете скандинавски страни в толериране и дори подкрепа на терористични организации, в частност на Кюрдската работническа партия (ПКК), разглеждана като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ. Освен това Анкара настоява за отмяна на ограниченията, наложени от двете скандинавски страни, както и от нейни съюзници от НАТО, за износа на отбранително оборудване за Турция.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    1 28 Отговор
    Турция вън от НАТО... В НАТО трябва да членуват само европейски страни... Турците да ходят да се гушкат с Русия!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Каква е тая борба

    1 15 Отговор
    Това е 40 годишна борба за асимилация на кюрдите. Когато някой от кюрдите разбере истината, че не са турци, ги обявяват за терористи.

    Коментиран от #4

  • 4 Българските турци

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Каква е тая борба":

    Представи си турците от Родопите създали работническа партия и са обявили нелегална въоръжена сепаратистична дейност с цел да обявят независима Турска родопска република ...40 години почти всеки ден в един български дом да идва ковчег обвит с националния флаг и с траурен марш и залп се извършва погребението на поредния български воин загинал в поредната акция на сепаратистите или си представи как в някоя църква на Великден,как на някой мач в стадион или как на площад на голям български град избухват бомби взривени от сепартистите и убиват невинни български граждани без разлика дали са деца, жени или старци !...Въпреки това че България и Турция са съюзници в НАТО турците открито финансират и въоръжават сепаратистите ...а гърците и македонците им дават убежище и подкрепа вътре в своите граници а НАТО и Сащ правят санкции и ембарго на България защото убива "борци" за независимост...И тогава ли ще казваш "каква е тази борба " и ще говориш за асимилация ?!...

    Коментиран от #5

  • 5 Браво

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българските турци":

    Евалла пич,много точно и ясно изказване,но ганю няма как да го разбере,ще разбере само тогава,когато същото му се случи
Новини по държави: