Last news in Fakti

3 Юни, 2013 15:30 958 0

Лейбъристите "удрят" британските пенсионери

  • великобритания-
  • пенсионери-
  • ед болс-
  • бонуси-
  • лейбъристи


Лейбъристите ще отрежат пенсионните субсидии по плащанията на зимните сметки  за горива на богатите възрастни хора във Великобритания, при положение, че спечелят парламентарните  избори, съобщава Би Би Си.

Това обяви представителя на лейбъристката партия Ед Болс. Промените ще засегнат над 600 000 души над 61 години, които плащат по-високи данъчни ставки върху доходите си.

Болс заяви, че би било безотговорно от страна на лейбъристите да обещаят по-високи държавни разходи в периода между 2015 и 2016 г., като се има предвид, вероятно, лошото състояние на финансите.

На конференция в Лондон, лидерът на лейбъристите заяви, че финансовата политика на британския министър на финансите  Джордж Озбърн е претърпяла пълен крах в опита си да  осигури икономически растеж, създаване на нови работни места и намаляване на държавния дефицит

На въпроса, дали ако лейбъристката партия бъде избрана, ще запази плановете си за коалиционно изразходване на средства, Болс отговори, че няма как да предвиди каква ще е финансовата ситуация в страната през 2015-2016 г. Той заяви, че е готов да покаже желязна дисциплина, като ще работи по текущите коалиционни прогнози, относно първата година след парламентарните избори.

Според него, настоящите управляващи ще оставят на евентуалното лейбъристко правителство мрачно наследство. Той е готов да пусне в ход сложен план за намаляването на дефицита на страната, комбиниран с повече действия за укрепването на икономиката в държавата.

Джордж Озбърн ще оповести детайли около бъдещите разходни планове за периода 2015-2016 г. Това е времето непосредствено преди и след датата на следващите избори. Лейбъристите са подложени под натиск да направят същото в края на този месец.

Ед Болс заяви, че не възнамерява да направи това, но настоя основно място в манифеста на партията за следващата година да заемe прокарването на тежки  фискални правила.

Лейбаристът заяви, че ще се опита да накара колегите си да разберат, че трябва да наблегнат на преразпределението на финансовите приоритети между бюджетите, а не на създаването на допълнителни разходи.

Той добави, че надбавката за зимно гориво е жизнено важен спомагателен източник за пенсионерите с по-ниски или средни доходи,  но в сегашните икономически условия трябва да се намери точният баланс между универсална и целенасочена подкрепа.

Болс призова моментното правителство да се вслушва в съветите на Международния валутен фонд, които казват, че Великобритания трябва да увеличи разходите за инфраструктура в краткосрочен план за да стимулира растежа.

Надбавката за горива се оказа противоречива мярка, тъй като тя се изплаща независимо от размера на доходите.

По време на последната изборна кампания,  британският премиер Дейвид Камерън заяви, че не възнамерява да орязва финансовите помощи, насочени към пенсионерите.

Управляващата партия на консерваторите беше поставена под натиск от коалиционните си
партньори от партията на  либералните демократи. Те искат да видят първо обезщетения адресирани към по-заможните възрастни хора и чак след това да бъдат предприети по-сериозни съкращения в бюджета.

Сметките по социалните разходи, съставляват почти една трета от годишните държавни разходи, като вече са обект на строги икономически планове.

Въпреки, че универсалните обезщетения за възрастни засега не са засегнати, други социални ползи, като детските надбавки са били редуцирани, чрез намаляване на парите отиващи към по-богатите семейства.

Междувременно Ед Болс засегна и други обществени проблеми, като недостигът на места в основните училища в страната и проблемите които срещат родителите в опитите си да запишат децата си в местното учебно заведение. Той планира отварянето на допълнителни училища в периода 2015-2016. В плановете му още влизат съкращение на парите отиващи към полицейските комисари и отдели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА