Last news in Fakti

7 Юни, 2022 17:50 1 640 4

Свлачища, порой и наводнения край езерото Комо в Италия

  • италия-
  • комо-
  • наводнения-
  • свлачища

Градът около езерото Комо в Италия беше засегнат от тежки наводнения за втори път в рамките на една година. Те предизвикаха огромни свлачища в живописния италиански регион

Свлачища, порой и наводнения край езерото Комо в Италия  - 1
Снимка: БГНЕС

Градът около езерото Комо в Италия беше засегнат от тежки наводнения за втори път в рамките на една година. Те предизвикаха огромни свлачища в живописния италиански регион.

Обилни валежи паднаха над района в понеделник вечерта, в следствие на което много домове бяха наводнени, а автомобилите затънаха във вода и кал.
Пожарникари са изпратени, за да евакуират жителите, останали в къщите си. Спешни екипи пък започнаха отводняването и се включиха в почистването на тежките камъни и калта, довлечени от свлачищата.

Към момента няма съобщения за пострадали хора, но има сериозни щети по домовете на хората и пътната инфраструктура. Край езерото Комо вили имат много богаташи и известни личности. Имот там притежават и Амал и Джордж Клуни, като няма информацията дали къщата им е сред засегнатите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 География

    4 5 Отговор
    Тя цялата Италия е едно свлачище и съвсем скоро ще се изсипе в Адриатическо море
  • 2 географ

    5 0 Отговор
    На брега на езерото Комо има поне десет града.
  • 3 Химик

    1 4 Отговор
    Да турат желатин в езерото да го стегне
  • 4 1944

    1 2 Отговор
    на соловьов къщата е паднала. събираме доброволци за ремонт щото той като е стресиран нема как да плюе по загниващия запад. айде диванните русофили записвайте се.
Новини по държави: