Last news in Fakti

10 Юни, 2022 09:13 782 4

Шолц започва обиколка на Западните Балкани

  • шолц-
  • германия-
  • западни-
  • балкани-
  • обиколка

Към 17 часа местно време двамата държавници ще се обърнат към медиите

Шолц започва обиколка на Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде домакин на канцлера на Германия Олаф Шолц в Сърбия в петък в "Двореца Сърбия", съобщава вестник " Данас". Очаква се Шолц да кацне на летище "Никола Тесла" в 15 часа, а половин час по-късно е планирано тържественото му посрещане пред "Двореца Сърбия". След разговор на четири очи между Вучич и Шолц ще се състоят пленарни разговори на делегациите на Република Сърбия и Германия, водени от президента на Сърбия и германския канцлер, предаде БТА.

Към 17 часа местно време двамата държавници ще се обърнат към медиите. Олаф Шолц за първи път в качеството си на германски канцлер ще обиколи Западните Балкани, за да се опита да разреши замразените спорове, коментира Дойче веле. Целта на мини обиколката на Шолц е придвижването от мъртва точка на политическите блокади.

Визитата на германския канцлер Олаф Шолц на 10 юни в Белград е изключително важна както заради развитите двустранни отношения и позицията на Германия като най-важен външнотърговски партньор на Сърбия и най-голям инвеститор, така и заради регионалното сътрудничество и развитието на отношенията със Западните Балкани и европейската им перспектива, заяви за вестник "Данас" Сузана Грубиешич от Центъра за външна политика като добави, че една от най-важните теми на срещата със сигурност ще бъде войната в Украйна, нейните последици и позиционирането на Сърбия.

Шолц ще посети също Косово, Гърция, Северна Македония и България.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Западни Балкани

    10 2 Отговор
    Не съществуват. Престанете със Западната Пропаганда,още не сме във война, за да ни наричате Западни Балкани, нищо че ни готвите за пушечно месо.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 !!!?

    2 4 Отговор
    ЕС: Без танкове ще "анексираме" Сърбия...напук на путинофилите !!!?
  • 3 !!!?

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Западни Балкани":

    Ти не си от "западните Балкани" бе ! Ти си от източна Чечения !!!?
  • 4 Източни Балкани

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Западни Балкани":

    Май че географията не ти е бил любим предмет, а от полика не разбираш
Новини по държави: