Last news in Fakti

15 Юни, 2022 10:50 2 455 18

Стана ясно къде е затворен Навални

  • алексей навални-
  • колония-
  • строг режим-
  • село мелехово-
  • покров

Алексей Навални е преместен от колонията с общ режим в Покров в такава със строг режим в село Мелехово

Стана ясно къде е затворен Навални - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Алексей Навални е преместен от колонията с общ режим в Покров в такава със строг режим в село Мелехово, отново във Владимирска област (недалече от Москва). Това съобщи пред ТАСС във вторник председателят на обществената наблюдателна комисия в региона Сергей Яжан. По-рано близките му заявиха, че нямат информация да неговото местонахождение.

Людмила Романова, комисар по правата на човека във Владимирска област, каза за ТАСС във вторник, че колонията е в добро състояние. "В първите години от работата ми (Романова е омбудсман от 2013 г. - бел. ТАСС) оттам идваха много различни жалби, но нито една не беше потвърдена. През последните години колонията е в добро състояние. В края април направих 6 приема на граждани, минах през отрядите. Условията там са добри, индустриалната зона е доста силна, хората са заети", каза тя.

Както се съобщава на сайта на Федералната служба за изпълнение на наказанията за Владимирска област, поправителната колония в Мелехово е предназначена за 1500 души, включително участък от колонията-селище за 29 души и единично помещение за 20 души. В ИК-6 има образователно-консултативен център, осъдените имат възможност да получават дистанционно висше и средно професионално образование на платена основа. На територията има и православен храм-параклис в чест на Блажения княз Александър Невски с камбанария, както и молитвена стая за мюсюлманите.

Присъдите на Навални

Навални, който беше осъден условно на два пъти и беше обвинен за многократни нарушения на условията за изтърпяване на присъда по делото "Ив Роше". През 2020 г. Навални беше отровен с нервнопаралитичен агент по време на предизборно пътуване в Сибир, според анализ, извършен от множество европейски медицински институции. След месеци лечение в Германия, той беше арестуван за нарушение на условно освобождаване, когато се завърна в Русия в началото на 2021 г

На 24 май 2022 г. Московският градски съд потвърди присъдата на Лефортовския съд на Москва срещу Навални по ново дело за неуважение към съда и измама. Той бешеэосъден на девет години колония със строг режим, признат за виновен за измама при набиране на средства за предизборна кампания и обида на съдия. Съдът също го осъди на една година и осем месеца ограничение на свободата след освобождаването му от колонията и глоба от 1,2 милиона рубли (39 600 лв).

След нахлуването в Украйна Кремъл ускори продължилата си десетилетия кампания за потушаване и заглушаване на вътрешната опозиция на Русия. Навални се обяви срещу войната , атакувайки Путин по време на явяване в съда и нарече инвазията "глупава" и "изградена върху лъжи".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенсионер

    34 9 Отговор
    този тарикат ми е последната грижа !

    Коментиран от #10, #16

  • 2 крис

    33 7 Отговор
    НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА

    Коментиран от #15

  • 3 Нахални

    29 6 Отговор
    Бил недалеч от Москва, а мястото му е в Сибир!
  • 4 дончичо

    20 5 Отговор
    Пак ли детресалний...аман от Вас бре
  • 5 един от многото

    24 5 Отговор
    Затворен е точно там където трябва!
  • 6 Диоген

    20 4 Отговор
    Русия, защо не пробва да го замени, този затворник за Джулиан Асанж ?!

    Коментиран от #18

  • 7 уайтнойз

    16 4 Отговор
    що камуфлажа за армията ше ушие това ламе.. вместо да си живее живота с кинтите на другите ламенца. използван и захвърлен в образцова колония. така ще свърши и оня с трабанта един ден
  • 8 Махмуд

    17 3 Отговор
    А какво става с Асандж??
  • 9 ДдддТ

    22 5 Отговор
    На кой му пука за този соросоид..-освен на останалите соросоиди..,
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 го шо

    19 2 Отговор
    още вчера стана ясно, че ни се пробутват новини, които не ни интересуват. особата е осъдена. и е там, където трябва. точка.
  • 12 Механик

    13 5 Отговор
    Навални е затворен в една килия с двама едри и космати грузинци, които го учат как да бъде добра съпруга.
  • 13 Каниба

    8 1 Отговор
    Е как къде!!! ?? То е ясно - впиZде!!! Руски корабль го е закарал там!!!
  • 14 П. У. Тин.

    6 6 Отговор
    Каня всички български любители в Империята на Zлото ! За всеки ще се намери по килийка !
  • 15 Навални:

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "крис":

    Идва Моят Час!!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Даааааам

    4 0 Отговор
    Така се постъпва с предателите. И в демонкратичните щати нямаше с медена питка да те канят, дори можеше да те самоубият.
  • 18 Не става.

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диоген":

    Ако ги разменят, щатите директно си признават, че Навални е тяхно протеже и те са му менторите. А това не е техен стил. Използват те, плащат ти и при провал се оправяш как можеш, без да ги месиш. С една дума сам си решил да се бориш за демокрацията.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания