Last news in Fakti

16 Юни, 2022 12:15 604 1

Френската агенция за развитие ще предостави на Молдова 15 милиона евро

  • молдова-
  • франция-
  • агенция-
  • развитие-
  • помощ

Френската агенция за развитие ще предостави на Молдова 15 милиона евро за покриване на бюджетния ѝ дефицит

Френската агенция за развитие ще предостави на Молдова 15 милиона евро - 1
Снимка: Moлдпрес

Френската агенция за развитие ще предостави на Молдова 15 милиона евро за покриване на бюджетния ѝ дефицит. На заседание кабинетът на министрите на Молдова одобри подписването на договор за заем с френската агенция, предаде Moлдпрес.

Документът предвижда заем в размер на 15 милиона евро с фиксирана лихва от 1,38 % годишно, матуритет 15 години и гратисен период от пет години. Парите ще бъдат изплатени еднократно, но не по-късно от 30 ноември 2022 г. Кредитът ще се изплаща на всеки шест месеца на 20 равни вноски.

Средствата ще бъдат използвани за финансиране на нуждите на държавния бюджет, включително здравни услуги, образование или социални трансфери.

Вчера президентът на Франция Еманюел Макрон посети Молдова. Това е първата визита на френски лидер в страната от 24 години насам.

Източник: Moлдпрес


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЪРВО ПРЕДОСТАВЯ ПАРИ , А ПОСЛЕ

    2 0 Отговор
    ЗАВИНАГИ СИ РОБ НА ФРАНЦИЯ ! ВЗИМАТ ПЪРВО ТОКА ВОДАТА И ПАРНОТО !!!!!!!!!!!!!!!! ОТ ОПИТ ГО ЗНАЕМ !