22 Юни, 2022 11:25 791 3

Ирландия е замразила руски активи на стойност 1,72 млрд. евро

  • ирландия-
  • руски-
  • активи-
  • замрази-
  • милиарди

Свързани с руски физически и юридически лица

Ирландия е замразила руски активи на стойност 1,72 млрд. евро - 1
Снимка: Shutterstock

Ирландия е замразила активи на стойност 1,72 млрд. евро, свързани с руски физически и юридически лица, на които са наложени санкции.

Това съобщи Irish Times.

Говорител на ирландското външно министерство заяви, че посочената сума е актуална и се основава на данни, предоставени от Централната банка. По-голямата част от сумата се състои от финансови активи в различни банкови институции и фондации, както и от конфискация на частни самолети, яхти и в по-малка степен на луксозни недвижими имоти, цитира news.bg.

Централната банка на Ирландия е изпратила писма до редица бизнес организации, в които им напомня за ролята си в надзора на финансовите санкции и за отговорността на всеки ирландец да спазва забраните на ЕС.

Припомняме, че Съединените щати спечелиха съдебно дело за конфискуване на руска суперяхта във Фиджи и в рамките на един час поеха контрола над плавателния съд на стойност 300 млн. долара.

По-рано беше съобщено, че САЩ са наложили санкции на две яхти, свързани с руския президент Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    5 8 Отговор
    Само така! Удряйте ватенките по джоба, там най ги боли!!!
  • 2 замразила руски активи

    5 2 Отговор
    НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ ЯВЯВАТ НА ЕВРОВИЗИА И ЩЕ АКТИВИРАТ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИТЕ НА ВЪГЛИЩА
  • 3 ...

    6 3 Отговор
    конфискувай бе. какво замразяваш. Рашките направо национализират. Да видим после кой колко пари е изнесъл от страната си.
Новини по държави: