Last news in Fakti

24 Юни, 2022 07:00 1 259 5

Антъни Албанезе: Необходимо е ново начало в отношенията между Австралия и Франция

  • австралия-
  • франция-
  • отношения-
  • антъни албанезе

Австралийският премиер иска да положи ново начало в отношенията с Франция след провалената сделка за подводниците

Антъни Албанезе: Необходимо е ново начало в отношенията между Австралия и Франция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият министър-председател на Австралия Антъни Албанезе заяви снощи, че е необходимо поставяне на ново начало на отношенията между Австралия и Франция след дипломатическия и финансов спор, предизвикан от нарушаването от страна на Канбера на мегадоговор за доставка на френски подводници.

"Важно е да се положи това ново начало", каза Албанезе в интервю за австралийската обществена телевизия Ей Би Си. Австралийският лидер заяви, че ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон следващата седмица в Париж. Това ще бъде първата среща между двамата лидери след встъпването в длъжност на лейбъриста Антъни Албанезе в края на май.

Отношенията между двете страни се влошиха, след като през есента Канбера отмени мащабния договор за 12 атомни подводници на стойност 56 милиарда евро. През септември 2021 г. тогавашният австралийски министър-председател Скот Морисън внезапно прекрати договора с Франция, който се подготвяше от десетилетие, с което си навлече гнева на Париж.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горски

    5 0 Отговор
    Опс,извинявайте ,че ви прекарахме./сексуално/.Но ние ви обичаме, болката ви ще премине и пак ще сте готови за любофф.Все пак сме англосакси..
  • 2 сороснерес

    5 0 Отговор
    няма проблем...и без това сме кукли на бай-дъно...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    4 0 Отговор
    Са като се прегърне с кенгурата след като го наработиха добре, ще бъде абсолютна джендърска идилия !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: