24 Юни, 2022 15:35 2 463 2

В Кипър изплащат помощи заради инфлацията

  • кипър-
  • помощи-
  • население-
  • инфлация-
  • евро

Сумите ще постъпят в банковите сметки на почти 53 000 души с ниски доходи

В Кипър изплащат помощи заради инфлацията - 1
Снимка: Shutterstock

В Кипър днес се изплащат допълнителните еднократни целеви помощи заради инфлацията на всички техни получатели, обяви социалното министерство. Сумите ще постъпят в банковите сметки на почти 53 000 души с ниски доходи, предаде БНР.

Помощите са насочени към семейства и лица с ниски доходи, както и многодетни семейства, за да се подкрепят изпитващите най-силно ефектите от растящата инфлация, посочиха от Министерството на социалните грижи.

Размерът на плащането зависи от доходите на семейството и броя на непълнолетните деца в него.

Най-високата еднократна сума е 150 евро - за дете в семейства с брутен доход за миналата година до 10 000 евро, а най-ниската - 60 евро, е за трето и следващо дете в семейства с доход до 49 000 евро.

Близо 38 000 семейства, или почти 53 000 души, получават антиинфлационната добавка, показват разчетите.

Помощите от 100 евро за хората с увреждания ще бъдат преведени във вторник, уточниха от министерството.

Еднократното подпомагане на социално слаби групи бе одобрено в края на май, в правителствения пакет за справяне с инфлационния натиск. Финансовият министър Константинос Петридис обяви, че мерките за допълнителни парични плащания за уязвими домакинства са на стойност близо 50 млн. евро


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герп/дъпъсъ

    5 3 Отговор
    А в бг свалиха правителството, за да се опитат да изкрадат еврофондовете за възстановяването на икономиката от ковидкризата.
  • 2 Еми да

    3 2 Отговор
    имат изплащат !