Last news in Fakti

24 Юни, 2022 19:01 2 203 3

Служители на "Райънеър" стачкуват в редица държави

  • стачки-
  • райънеър-
  • служители-
  • компания-
  • условия

Част от кабинните екипажи на нискотарифния превозвач "Райънеър" (Ryanair) стачкуват от днес в Белгия, Испания и Португалия

Служители на "Райънеър" стачкуват в редица държави - 1
Снимка: БГНЕС

Част от кабинните екипажи на нискотарифния превозвач "Райънеър" (Ryanair) стачкуват от днес в Белгия, Испания и Португалия по спор за възнагражденията и условията на труд, информира Ройтерс.

Това е поредният от вълната протести, обявени от служителите в различни сектори из цяла Европа, предаде БТА.

Синдикатите на кабинния персонал в Белгия, Испания и Португалия обявиха тридневна стачка, която започва днес. Очаква се през уикенда в протестните действия да се включат и стюарди и стюардеси във Франция и Италия.

За Испания се очаква екипажите да стачкуват отново на 30 юни и на 1-2 юли.

Служителите твърдят, че ирландската компания не спазва местните трудови правила в страните, в които работи, по въпроси като минимално заплащане и призовават ръководството ѝ да подобри условията на труд.

На членовете на кабинните екипажи не се разрешава да качат на борда дори бутилка вода, според президента на португалския синдикат зад стачните действия в Португалия Рикардо Пенарояс.

"Райънеър" заяви миналата седмица, че има договорени трудови споразумение, обхващащи 90 процента от служителите му в Европа. Превозвачът увери, че не очаква широкообхватни нарушения на трафика това лято.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевзек

    6 3 Отговор
    Да им вдигат заплатите, да поскъпват до небето самолетните билети и да фалират всички авиокомпании, че да се свършва с пътническата, че и с военната АВИАЦИЯ.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Про100 100

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Зевзек":

    С тия да летиш е глляма мъка. Когато кацнах в Ибиза не мислех че ще оцелея. За некадърен екипаж, реципрочно заплащане... Нискотарифните винаги имат проблеми и от това страда пътника.
Новини по държави: