Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Юни, 2022 07:55 1 312 15

Италия ще предостави военна помощ на Украйна

  • италия-
  • въоръжение-
  • гаубици-
  • украйна-
  • доставки

Вероятно гаубици

Италия ще предостави военна помощ на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Италия ще доставя на Украйна тежко въоръжение, вероятно гаубици. Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте заяви това в рамките на срещата на върха на лидерите на НАТО в Мадрид, когато говори за необходимостта от военна помощ за страната ни, цитира news.bg.

Той е призовал другите членове на Алианса да увеличат доставките на оръжие за Украйна, пише сайтът "Политико".

Още новини от Украйна

Например Италия може да предостави тежки оръжия. Възможно е това да са гаубици, подобни на тези, които вече са предоставени на Украйна от Нидерландия и Германия.

Според вестника изпращането на модерно артилерийско оборудване би означавало значително увеличаване на военната подкрепа за Украйна от страна на Италия, въпреки че Рим все още не е потвърдил тази стъпка.

Рюте заяви, че в момента е най-загрижен за ситуацията в Източна Украйна, където руските войски напредват "бавно, но стабилно" през последните седмици.

"Изключително важно е Украйна да получи достатъчно тежки оръжейни системи", посочи холандският премиер и отбеляза, че страната му не разполага с голям брой гаубици, затова Италия също е решила да даде своя принос.

Журналистите се опитаха да разберат от Рюте какви точно оръжия ще предостави Италия на Украйна и дали това ще бъдат гаубиците Panzerhaubitze 2000. Премиерът заяви, че подробностите за доставките ще бъдат известни по-късно. Той обаче намекна, че Италия ще предостави на Украйна "подобни" оръжия.

"Политико" успя да получи коментар и от представител на италианското министерство на отбраната. Той не разкри подробности и посочи, че списъкът с оръжия, които могат да бъдат предоставени на Украйна, е класифициран.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    20 4 Отговор
    а след това ще се правят на ударени след като разберат че Авдеевка е изравнена със земята от техните оръжия. Не може да бъде службите три доклада дадоха и затова взехме такова решение.
  • 2 ами

    28 5 Отговор
    дайте си всичките гаубици на украйна да ви ги очушка путин и после ще замеряте с камъни
  • 3 коментатор

    28 5 Отговор
    Даа идва зима и нещата тепърва ще стават интересни за цяла гейропа !
  • 4 Не е Италия

    23 4 Отговор
    А продажният й политически елит. Не е народът на Италия.
  • 5 И ТОЯ СЕ ОТЧЕТЕ ПРЕД ШЕФА

    20 4 Отговор
    ПОДЛОСТ , АКО НЕ БЯХТЕ В НАТО ,ЩЯХТЕ ЛИ ДА ПРАЩАТЕ ОРЪЖИЕ С/У РУСИЯ,А??????А
    ЗАД ГЪРБА НА НАТО СТЕ МНОГО СИЛНИ....ТОВА Е ПОДЛОСТ ,КОВАРНОСТ ДА РАЗЧИТАШ НА ДРУГ ДА ТЕ СПАСЯВА ОТ ПОКУШЕНИЯТА ТИ.....НЯМА ЕДНА СТРАНА В ТОЯ АЛИЯНС ,КОЯТО ДА РЕАГИРА НОРМАЛНО..ВСИЧКИ СА КАТО ПАПАГАЛИ ,ЗА ДА НЕ РАСЪРДЯТ НАЧАЛНИКА,Т.Е МАРИОНЕТКИ
    КЪДЕ ВИ Е ОСТОЙНСТВОТО БЕ БОГАТИ ДЪРЖАВИ ?????????А ГЛАВИТЕ И М КУХИ.

    Коментиран от #6

  • 6 Един от многото

    17 5 Отговор

    До коментар #5 от "И ТОЯ СЕ ОТЧЕТЕ ПРЕД ШЕФА":

    Само Унгария горе-долу се държи
  • 7 А когато

    21 4 Отговор
    бе проблема с корона вируса, руснаците им изпратиха единствени медицинска помощ, за това сега от благодарност, италианските боклуци изпращат оръжия. Отговора на руснаците ще бъде спринцовка хиперзвукова пълна с доста обогатен уран, за пълно лечение.

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Мефистофел

    14 2 Отговор
    Пак казвам. Оръжие можете да им доставите. "Украинци" не можете да им доставите. Мобилизираните масово дезертират. И то с удоволствие, защото тах съд не ги чака. Не са обстрелвали мирното население 8 години. Плашат ги, че който тръгне да бяга ще го разстрелят, и въпреки всичко намират начин да се спасяват.
  • 9 Мефистофел

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "А когато":

    В десятката
    +++
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Име имам

    11 1 Отговор
    Италия да вземе да се стегне и да си оправят дълговете, че заради тях ЕЦБ не бара инфлацията. Оръжията им са хвърлени пари на руския вятър.
  • 12 Скоро

    4 13 Отговор
    хиперзвуковото джудже с модерната шубичка и разкрасената физиономия ще заеме мястото на другата мумия.
  • 13 Топчо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "А когато":

    Първа беше Куба а те отидоха да си тестват Спутника
  • 14 Ххх

    8 0 Отговор
    Искахте да кажете, че ще изхвърли оръжия в Украйна. В момента, в който ги разтоварят, дрона ги засича Калибъра ги приключва.

    Коментиран от #15

  • 15 Мефистофел

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    Като на шега - не се казва ще ги изхвърлят, казва се ще ги утилизират. Хахаха
Новини по държави: