Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Юни, 2022 15:17 1 768 32

Вячеслав Володин: Бойците от украинския батальон "Азов" ще бъдат съдени

  • вячеслав володин-
  • русия-
  • дума-
  • украйна-
  • война-
  • азов

Бойците от украинския батальон "Азов", чиито ръце са в кръв, ще бъдат съдени, каза шефът на руската Дума

Вячеслав Володин: Бойците от украинския батальон "Азов" ще бъдат съдени - 1
Снимка: БГНЕС

Бойците от украинския батальон "Азов", чиито ръце са в кръв, ще бъдат съдени, заяви днес председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент, Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

По думите му Русия разменя само тежко ранени бойци от този батальон, но спрямо всеки боец се извършват следствени действия за това кой в какво е участвал. "А що се отнася до азовците националисти, чиито ръце са в кръв, Това не са хора. Тях ги чака съд", написа Володин в "Телеграм".

Още новини от Украйна

Вчера двете страни в конфликта в Украйна обявиха, че са си разменили по 144 военнопленници - най-голямата по рода си размяна от началото на войната преди повече от четири месеца. Сред тях са 95 защитници на завод "Азовстал" в Мариупол, в чиято отбрана участваше и батальонът "Азов".

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза днес, че размяната е станала на 29 юни по заповед на президента на Русия Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДНР

    28 9 Отговор
    Всички ще бъдат съдени и ще получат справедливи присъди.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    15 33 Отговор
    Тоя е обявен за най тъпия руски политик.Намериха му имоти за 100 млн долара.
  • 4 Истината

    12 44 Отговор

    До коментар #1 от "ДНР":

    Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!

    Коментиран от #9, #14, #25, #27

  • 5 ТаУмВзе

    11 11 Отговор
    Преди или след да Изчезнат безследно? Щото зависи за кои окраински нацисти иде реч де.
  • 6 Руснаците искат да "освободят"

    5 25 Отговор
    украинците от свободата и по-добрия живот, който водят техните "освободители"! Вижте какво казва за нашето "освобождение" от турско иго писателят Ф.М.Достоевски и как ги посрещат българите. „Как смеят!" — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!..."„Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин." А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени" богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят.

    Коментиран от #7, #8, #17

  • 7 Курило те зове

    18 6 Отговор

    До коментар #6 от "Руснаците искат да "освободят"":

    Нали ако беше така както ти твърдиш сега нямаше да сме българи,а турци...Боже,боже,боже...

    Коментиран от #10, #13

  • 8 Корекция

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Руснаците искат да "освободят"":

    ... украинците от свободата и по-добрия живот, който водят ОТ техните "освободители"!
  • 9 Професора

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Първо психопатите във Вашингтон ще дръпна едни 5000° ултравиолетова температура после ще видим кой кого ще съди.

    Коментиран от #31

  • 10 Ти чел си нещо от Достоевски, ти

    5 14 Отговор

    До коментар #7 от "Курило те зове":

    изобщо знаеш ли кой е Достоевски ???!!! Д.Благоев "Русофилството ..... е невежество..."

    Коментиран от #15

  • 11 Малий

    5 7 Отговор
    А тоя рушняк какъв е примитив...
  • 12 Ще бъдат съдени за какво?

    8 18 Отговор
    Че са защитавали Родината си от една нашественическа армия и за изпълнявали войнския си дълг към Родината,или за някакви конкретни военни престъпления( за които би трябвало да има твърди доказателства,като тези за кланетата в Буча например)!Ако няма ще си бъде само една САМОРАЗПРАВА и за нея след време ще отговаря и самия г-н Володин!

    Коментиран от #18

  • 13 Ти да не си мислиш,

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Курило те зове":

    Че си нещо повече от турчин...
  • 14 Гост 2

    23 3 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Ще съдим и Джорч Буш ,Бил Клинтън, Барак Обама, Джоузеф Байдън и вс им министри за престъпления срещу човечеството в Ирак, Афганистан, Сърбия, Либия, Сирия, Хаити и Тони Блеър ще съдим.
  • 15 Аз да пиша

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ти чел си нещо от Достоевски, ти":

    Това е откъс "Дневника на писателя "1877 год . Какъв ти Благоев (дядото) .Не е ,лесно да си невеж . Скрий се паляк
  • 16 пешо

    9 3 Отговор
    да бъдат обесени
  • 17 Хахаха

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "Руснаците искат да "освободят"":

    Какъв по добрия живот? Украинците масово отиват да работят или в Русия , или в Полша. Кой ви е излъгал, че те живееха добре? Всяка първа прислужница, бавачка и болногледачка в Русия е украинка, дошла от Украйна. Да, вярно, повечето работят в столиците, където живеят по богатите руснаци и използват труда им.

    Коментиран от #20

  • 18 Захарий Стоянов

    3 12 Отговор

    До коментар #12 от "Ще бъдат съдени за какво?":

    "Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти".
  • 19 Соломон

    9 3 Отговор
    "АЗОВ" НЕ е ТЕРОРИСТИЧНА групировка, но престъпниците от "Азов" е СПРАВЕДЛИВО да бъдат СЪДЕНИ !
  • 20 Ти ходил ли си в Русия извън

    4 14 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    Москва и Ленинград ? Да видиш каква мизерия е ! Моят домакин Серьожа ми каза след като ми беше на гости: "Вие сте 50 години преди нас "!

    Коментиран от #23, #26

  • 21 Батак

    14 2 Отговор
    Онзи номер 6 е от украинската пропаганда.Иска да ни убеди колко хубаво българите сме живяли под турско робство,а не знае за Батак и т.н.Занимава се с магии.Пише платени коментари в друг сайт.Там няма опция за доклад при обиди,а тук има.Така че тук мисля само да чета вече.
  • 22 6687

    3 19 Отговор
    Путин престъпната му клика ЩЕ бъдат съдени за престъпления срещу човечеството във връзка с убийствата им в Украйна и Русия, Путин до тогава със сигурност ще е мъртъв, на всички им е ясно , че на психо лилипута не му остава много за щастие , останалите престъпници Песков, Медведев, генералите убийци ще лежат до края на жалките си животи. Руснаците вече разбраха , че са лъгани от лилипута и изродите му сами ще свалят убиеца диктатор Путин.
  • 23 Хахаха

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ти ходил ли си в Русия извън":

    Да, аз живея там. Това са глупости, с които ви пълнят главите, нямайки представа за днешна Русия. Вие сте изостанали и живеете в своя измислен свят. Кажи ми, кой е твоят приятел и аз ще кажа, кой си. Може и в землянка да живее твоят Серьожа, тогава твоята барака ще му изглежда като дворец.
  • 24 МирО

    13 0 Отговор
    Колко цивилни избиха тия Азовци - по един куршум ще им е малко наказание.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ти ходил ли си в Русия извън":

    Ходил съм и то много и това за годините напред е тъпотия голяма. Някога бяхме по добре но не и сега. Русняците купуват всичко ново и автосалоните им са опразнени до нулата по тройни цени. Кажи ми нова ли си купил колата или караш 30 годишен голф от моргата? Ходиш ли до "рови-рови" за нови дънки? За яке?
  • 27 Съжалявам

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Победителите никога не ги съдят... те определят условията за мир, те определят бъдещето и репарациите (нали някой трябва да плаща загубите).... абе победител!!!
  • 28 Пловдив

    0 2 Отговор
    Май цялата ви Кремълска шайка ще бъде съдена!
  • 29 От страни

    2 0 Отговор
    Лошото че са разменили "азовци". Не трябваше да го правят. Първия път се изложиха с "черния трансплантолог" Тайра, та я размениха на някъв уж чеченец, който отгоре на всичко след размяната се отказа да напуска Окрайна и второ че дадоха азовците сега за размяна. Имат хора наловени бол, имаше на кого да сменуват а азовци са знакови пленици. Казват че са дали само сакати и готови да умрат та да мрат в Оурайна а не в плена ама не го приемам това оправдание - те трябваше да бъдат съдени.
    А на тия нашите дето казват че азовците са уж защитавали Украйна - не казвайте подобни неща и няма да ви се смеят - тия се криеха зад жени и деца и цялата война седяха под земята пили яли и накрая се предали. Ако са герои излезни и се бий пред цивилните да ги защититш а не да се криеш зад тях. Трябва ли да разбирам че тия дето им се радват ще направят така и при нас ако стане нещо? Нищо чудно - морала който ни донесе "мокрацията" е такъв - предай майка си, баща си и родината си само да останеш жив...бързо станахте кат вашите господари краварите.
  • 30 007

    1 1 Отговор
    И кво ще е обвинението. Защитавали родината си от агресорите. Или , не предали родината си на агресора.
  • 31 007

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Професора":

    Професорът честита професура по путин лизане. Айде напъни се за академик. Слава Украiна!!!!
  • 32 а тебе

    1 0 Отговор
    без съд ще те обесят руснаците на червената площад и ще те оставят да съхнеш за суджук.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания