Last news in Fakti

1 Юли, 2022 19:29 2 708 17

Еди Рама към РСМ: Приемете френското предложение без колебание!

  • еди рама-
  • албания-
  • премиер-
  • северна македония-
  • френско предложение

Албанският премиер, Еди Рама, заяви днес, че Северна Македония трябва да приеме без никакво колебание новото френско предложение

Еди Рама към РСМ: Приемете френското предложение без колебание! - 1
Снимка: БГНЕС

Албанският премиер, Еди Рама, заяви днес, че Северна Македония трябва да приеме без никакво колебание новото френско предложение, което е и последното и проправя пътя към започване на преговори за присъединяване към ЕС на Албания и Северна Македония, предаде АТА.

На пресконференция след срещата на върха на НАТО, която се състоя в Мадрид, Рама информира за положените усилия за постигане на споразумение, което да проправи пътя към официално започване на преговорите.

"Редовно бях в контакт с френския президент Еманюел Макрон, на когото дължим голяма благодарност, защото той лично следеше този процес в продължение на 48 часа без прекъсване, дори след полунощ си разменяхме съобщения", заяви Рама.

"Според мен новото предложение, което е и последно, е напълно приемливо предложение и правителството, мнозинството, парламентът в Северна Македония трябва да го приемат без колебание. Обществото в Северна Македония трябва да почувства облекчение, защото бе преодоляна задънената улица, като бяха премахнати някои нюанси, които правеха предишното предложение неприемливо", каза Рама.

Албанският премиер посочи, че е имал конструктивен диалог с президента на България.

"Това е много ясно за всички. Ние нямаме проблем с България, нямаме безпокойства от какъвто и да е друг характер, с изключение на притесненията, предизвикани от подхода на България към Северна Македония и превръщането на Северна Македония и Албания в заложници в условията на процес, който можеше да бъде много по-цивилизован и европейски от страна на България. Но всичко това е вече минало и с приключването на прегледа от страна на Северна Македония на последното френско предложение няма какво повече да се добави, що се отнася до България. Надявам се, че надолу по веригата няма да се сблъскаме с други случаи, подобни на случая "България", в други форми, като израз на криворазбрания дух на разширяването", каза Рама.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На хоризонта

    22 4 Отговор
    Очертава се втория зеленски. Много ще му стане на ЕС.
  • 2 На Рама

    9 21 Отговор
    Му дойде до гуша от Ганьо Български и Ганьо Македонски!

    Коментиран от #15, #16

  • 3 Чакай още малко

    14 9 Отговор
    ще приемат третото предложение - автономия на Пиринска Македония и признаване на македонско малцинство в България. Българите ще се съгласят в името на европейското бъдеще. ПП одобрява всичко. Плешо също. Грехота е да не се използва момента.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Диамантената ръка

    21 1 Отговор
    Няма "случай България", има България и следващите 10г. ако някой се прави пак на велик, пак ще има вето.
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    27 0 Отговор
    Хитрец е Рама! Знае, че самостоятелна Северна Македония, без българското влияние, лесно ще попадне под албанска зависимост, а Албания е подкрепяна и покровителствувана от Турция... Това е и "номерът" на северно македонският външен министър, албанецът? Буяр Османи....Само "макетата" не стоплят как ще ги сготвят.
  • 8 Ами

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "Чакай още малко":

    Кремъл, ще си плати за създаването на македонизма.

    Коментиран от #10

  • 9 Баш софиянец

    21 0 Отговор
    Външният ни министър каза, че няма ново предложение. Обаче май има ново предложение към Македония и ние сме хързулнати. Нашия парламент гласува едно, а македонския - друго. Иди после се оправяй. Куче влачи, диря няма. Р Радев се оказа прав, че нещата не са наред с френското предложение при това бързане и не трябва да се вдига ветото.
  • 10 Надали

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    От времето на алкаша Елцин руснаците спряха да раздават пари наляво и надясно.

    Коментиран от #11

  • 11 Имат

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Надали":

    Но пък си купуват мега супер хипер луксозни яхти, техните феодали, които тъпчат народите на руската федерация. Имат имат, имат и злато. Русия трябва да се извини за окупацията на България и за създаването на македонизма.
  • 12 Селския

    10 0 Отговор
    Салям алейкум Аби, вчера ние бяхме проблема, днес те.......а тоя ЕС дали няма да се замисли що за...........приема..............Абе халал да ви е, ще викате Алла, Алла по късно...........
  • 13 фАНТОМасс

    6 0 Отговор
    И бат Бойко е приел Френското предложение на мис Бикини. И после в знак на доволство и щедрост е дал барселонската къща !
  • 14 Галина Колева

    7 0 Отговор
    Ньой 2022 г.
  • 15 драма

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "На Рама":

    кво ни боли нас на Рама до къде му е стигнал!!!
  • 16 Стамат

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "На Рама":

    От изпод кръста до гушата е хитро
  • 17 ЕС е хитра формула за ограбване

    1 1 Отговор
    Колонизиране, обезличаване и унищожаване на нацийте
Новини по държави: