3 Юли, 2022 07:22 1 645 5

Пхенян критикува споразумението за военно сътрудничество между САЩ, Южна Корея и Япония

  • северна корея-
  • сащ-
  • южна корея-
  • япония-
  • военно сътрудничество

Създалата се ситуация налага още по-спешното засилване на отбраната на страната, заяви говорител на външно министерство на КНДР

Пхенян критикува споразумението за военно сътрудничество между САЩ, Южна Корея и Япония - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сключеното наскоро между САЩ, Южна Корея и Япония споразумение за укрепване на сътрудничеството в отбраната е средство да се осъществи плана на Вашингтон за създаването в региона на военен съюз като НАТО. Това казва говорител на външното министерство в Пхенян в изявление за севернокорейската телеграфна агенция КЦТА, разпространено днес и цитирано от Ройтерс и БТА.

"Действителността ясно показва, че истинската цел на САЩ, разпространявайки слухове за "заплахата от КНДР", е да си осигурят оправдание за придобиването на военно превъзходство в Азиатско-Тихоокеанския регион", казва говорителят. По думите му създалата се ситуация налага още по-спешното засилване на отбраната на страната, за да реагира тя активно на влошеното състояние на сигурността.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    5 16 Отговор
    Евала на САЩ че са успели да обединят ИСТОРИЧЕСКИТЕ ВРАГОВЕ Япония и Ю.Корея във Военен Пакт.Колкото до С.Корея - не стига че е БЕЗПРЕКОСЛОВНО ПОДЧИНЕНА Икономически и Военно на Китай,но си позволява и да Критикува въпросния Троен Съюз,което на практика е израз на Недоволство на КИТАЙ.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 С две думи

    19 3 Отговор
    САЩ навсякъде мътят водата и най-накрая май ще се доиграят....Явно губенето на американското влияние по света върви много бързо,щом Б Дом вече открито залага на конфронтация с Русия и Китай.Лошото е,че при пряк конфликт ще пострадат пуделите на американците(виждаме украинците) в прокси войните сътворени от САЩ...Бъдещето никак не е розово за американските пудели( и нашето също) и неразбирам защо Европа още скача по американската свирка? Едва ли евро политици и японски политици не осъзнават каква роля е предвидена за уж съюзниците на САЩ....
  • 3 Мефистофел

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "оня с коня":

    "Евала на САЩ че са успели да обединят ИСТОРИЧЕСКИТЕ ВРАГОВЕ Япония и Ю.Корея във Военен Пакт. ..."

    Човек, слез от коня на земята и подледни реалността. Никакъв военен съюз не е това. Всичко, което означава е, ча Южна Корея и Япония са се съгласили официално кравар-бабаитите да ги командват. Останалото е за парлама.
    Или да го кажа по друг начин. Щом си "оня с коня", значи чнаеш кой дърпа юздите, нали?
  • 4 Хахаха,

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "оня с коня":

    Кой те е учил на писмо, бе? Главни букви, малки букви, главни букви..., правописен тюрлюгювеч. Учителката любима сигурно се е самоубила.
  • 5 1520

    1 0 Отговор
    сащ постояно създават проблем някъде по света и все другите виновни
Новини по държави: