Last news in Fakti

6 Юли, 2022 05:29 814 2

Заместник-председателят на британската Консервативна партия Бим Афолами подава оставка

  • бим афолами-
  • консерватор-
  • великобритания-
  • оставка-
  • борис джонсън

Преди това заяви, че снема подкрепата си от премиера Борис Джонсън

Заместник-председателят на британската Консервативна партия Бим Афолами подава оставка - 1
Снимка: Фейсбук

Заместник-председателят на британската Консервативна партия Бим Афолами обяви в ефира на телевизионно предаване, че подава оставка, след като преди това заяви, че снема подкрепата си от премиера Борис Джонсън, предаде БТА.

С решението си Афолами, който е и депутат в британския парламент, последва примера на министъра на финансите и здравеопазването, които също се оттеглиха. Причина за действията им стана скандалът около бившия заместник-отговорник за дисциплината в парламентарната група на торите Крис Пинчър.

"След последните твърдения за бившия заместник-отговорник за дисциплината в парламентарната група, а и след други събития, станали през последните седмици, просто повече не смятам, че премиерът може да разполага както с моята, така и с подкрепата на партията, а и на страната като цяло", каза Афолами в предаване в ефира на "Ток Ти Ви" (Talk TV). "Смятам, че поради тази причина той трябва да си подаде оставката."

След това Афолами потвърди, че подава оставка с думите, че не може повече да остане на поста си, докато премиер продължава да е Борис Джонсън. "Повече не мога да изпълнявам функциите си при сегашния премиер - но казвам това със съжаление, защото според мен това правителство свърши някои доста добри неща", каза вече бившият зам.-председател на торите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бим Бам Буки

    5 2 Отговор
    Тарамбуки..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: