Last news in Fakti

6 Юли, 2022 10:29 720 0

Загинали при наводнения в Пакистан

  • пакистан-
  • наводнения-
  • загинали-
  • дъждове-
  • инцидент

25 души са загинали при отделни инциденти, свързани с дъжд в пакистанската югозападна провинция Белуджистан

Загинали при наводнения в Пакистан - 1
Снимка: БГНЕС

25 души са загинали при отделни инциденти, свързани с дъжд в пакистанската югозападна провинция Белуджистан, съобщи english.news. Информацията бе потвърдена от ръководителя на службата за управление на бедствията в провинцията е заявил, че сред загиналите има и четири деца, цитира news.bg.

Генералният директор, Насир Ахмад Насар, каза, че над 200 къщи са повредени и около 2000 животни са загинали при проливни дъждове. Той допълни, че силният дъжд също е причинил внезапни наводнения в големи водни канали и е наводнил няколко ниско разположени района. Над 40 души са били ранени при дъждовете, а тежко ранените са настанени в различни болници в провинцията.

Според съобщения в местните медии няколко души, включително петима работници от въглищна мина, пастир с добитъка си и две деца са били отнесени от внезапни наводнения в провинцията.

В провинцията тече спасителна и хуманитарна операция, като областната администрация раздава хранителни продукти и други неща от първа необходимост на засегнатите от дъжда семейства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА