Last news in Fakti

17 Юни, 2013 10:10 1 316 0

Елена Йончева ранена в Истанбул

  • елена йончева-
  • протести-
  • сблъсъци-
  • истанбул
Елена Йончева ранена в Истанбул - 1
Снимка: БГНЕС

Сълзотворна граната удари в крака Елена Йончева в Истанбул, докато отразяваше протестите там, съобщи BNews. Журналистката изохка в ефир и започна да накуцва за кратко, но каза, че няма нищо страшно.

Тя бе поразена, докато се опитваше в пряко включване за новините на ТВ7 да покаже на живо какво се случва в сърцето на сблъсъка между демонстрантите и полицията.

Журналистката, която от години отразява на място случващото се в най-горещите точки на света, бе надянала противогаз. Йончева обясни, че без него няма да може да следи отблизо събитията в самия им епицентър.

Истанбул е превърнат в бойно поле, каза Йончева, която показа как протестиращите изграждат барикади с подръчни материали по улиците в подстъпите към площад "Таксим".

Около 1000 полицаи от цяла Турция бяха мобилизирани в посока Истанбул в подкрепа на силите на реда там срещу гражданите. В района на истанбулския площад „Таксим” са задържани петима журналисти от местни медии, съобщи турската агенция "Доган". Те не са носели прескарти в себе си. Полицията е получила разпореждане да допуска единствено лица с журналистически удостоверения или специални разрешителни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: