Last news in Fakti

7 Юли, 2022 20:30 1 681 1

Десет са жертвите от срутването на ледника Мармолада в Италия

  • ледника мармолада-
  • италия-
  • жертви-
  • срутване

Областният управител на Тренто Маурицио Фугати заяви, че спасителните екипи са открили още едно тяло, петима италианци все още са издирвани

Десет са жертвите от срутването на ледника Мармолада в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Десет са вече жертвите на рухването на част от ледника Мармолада в Северна Италия, предаде ДПА.

Областният управител на Тренто Маурицио Фугати заяви, че днес спасителните екипи са открили още едно тяло. Идентифицирани са досега шест от жертвите, като двама са от Чехия, а четирима от Италия.

Петима италианци все още са издирвани. Специалисти се опитват да установят дали всъщност някои от тези петима са сред труповете, намерени досега.

Четиринадесет спасителни екипа и две обучени кучета претърсват района днес. В предишните дни заради опасения от нови ледникови срутвания издирвателните операции бяха прекратени. Зоната се наблюдава и от оборудване в случай на други движения на ледниковите маси.

Днес председателката на Сената на италианския парламент Мария Елизабета Казелати посети град Канадзеи, който е в подножието на Мармолада. "Трябва ясно да си дадем сметка, намираме се насред епохална климатична промяна", каза тя и допълни, че политиката трябва да се промени в момент, в който е ясно, че ледниците се топят.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефросина И.Караманска

    0 1 Отговор
    Италянеца - Българи на кхан Алцек време е да направим България силна само Българи без прикари-цигани,негри и прочее
Новини по държави: