Last news in Fakti

12 Юли, 2022 14:55 4 023 44

Защо 75% от американските младежи са негодни за армията?

  • сащ-
  • младежи-
  • армия-
  • негодни-
  • криминални

Младежите на възраст между 17 и 24 години са негодни за служба поради липса на образование, затлъстяване и криминално минало

Защо 75% от американските младежи са негодни за армията? - 1
Източник: БГНЕС

75% от американските младежи на възраст между 17 и 24 години са негодни за служба поради липса на образование, затлъстяване и криминално минало, цитира dariknews.bg.

„Живеем в свободна страна благодарение на смелите хора. И много американци изглежда не осъзнават важността на това. Трябва да положим повече усилия, за да създадем пълноценна военна служба в САЩ“, заявява Скот Уокър, президент на фонда "Млада Америка" и бивш губернатор на щата Уисконсин (2011-2019 г.) за „Washington Times“.

Според наскоро публикувани доклади тази година армията на страната е била окомплектована само на 40%. И макар че планираният брой новобранци за всеки вид въоръжени сили е постигнат, резервът е намален, най-вече в армията и флота.

В ранните етапи на пандемията от COVID-19 несигурността относно бъдещето е накрала много от тях да удължат договорите си за допълнителен период. Въпреки това закриването на училища и колежи е оказало значително въздействие върху дейността по набиране на персонал.

Според доклад на групата "Мисия: готовност", около 75% от 17-24-годишните в САЩ са признати за негодни за служба поради ниско образование, затлъстяване, други физически проблеми и криминални досиета.

„За това до голяма степен са виновни прогресивните политики, профсъюзните лидери и образователните служители. Двугодишната карантина има пагубно въздействие върху учениците - проблем, който едва сега започва да излиза наяве - както и върху физическото и психическото здраве на подрастващите.

Младежите може и да не са били сериозно засегнати от COVID-19, но затварянето е причинило едни от най-дългите периоди на изолация в живота им“, казва Уокър. „Образователните институции се върнаха към нормалния живот и се съсредоточиха върху далечни неща като критичната расова теория и проекта "1619", вместо да учат децата на основни неща като четене, писане, математика, природни науки и обективна американска и световна история. Твърде много ученици попаднаха в капана на такива проблемни училища“.

Според него децата трябва да прекарват по-малко време в игра на видеоигри и сърфиране в интернет и повече време на открито: да играят, да посещават паркове и да изследват.

„Трябва да върнем децата към техните религиозни основи; време е те да се върнат в лоното на църквата. Много от хората, които трябваше да се борят със стреса и самотата по време на пандемията, можеха да се възползват от подкрепата на духовните организации“, допълва още той.

Що се отнася до окомплектоването на въоръжените сили, според специалиста трябва да се предприемат действия в редица области. Първо, никога повече не бива да се допуска дезертьорство като това в Афганистан. Влошаващият се морал на войниците и ветераните оказва отрицателно въздействие върху желанието на младите мъже и жени да се запишат в редиците на въоръжените сили на САЩ.

„Мнозина с право смятат, че руският президент Владимир Путин започна инвазията в Украйна именно заради слабостта, която правителството на САЩ показа с изтеглянето на войските от Афганистан. Резултатът е прецедент за други диктатори, който ги подтиква да предприемат стъпки, без да се страхуват от отмъщение. Трябва да се върнем към времето, когато светът не гледаше на Съединените щати нито като на най-добрия си приятел, нито като на най-големия си враг“, продължава Уокър.

Той настоява да се спре разпространението на програмата за "нова етика" в армията. „За да победят врага, нашите военни трябва да бъдат обучени и да работят заедно, независимо от раса, пол, религия или други убеждения. За съжаление нашите врагове само се радват на липсата на старание от страна на хората на ръководни позиции“, заявява политикът.

Средните училища и колежите, които получават държавна помощ, трябва да бъдат задължени да допускат служители по набиране на военнослужещи на територията на училището. По време на карантинния период много институции им отказват достъп, както и на представители на програмата за обучение на запасни офицери. Тя трябва да бъде върната.

„Нашите войници се нуждаят от подходящо оборудване и адекватно заплащане. Когато бях губернатор, се гордеех, че подобренията, които сме направили, са превърнали Уисконсин в най-добрия щат в страната по отношение на условията за ветераните. Америка трябва правилно да обучава, оборудва и плаща заплатите на военния персонал, както и да подпомага семействата му. Това е не само правилно, но и ще помогне за набирането и задържането на служители“, смята Уокър.

„През 80-те години на ХХ век президентът Роналд Рейгън се зае с възстановяването на армията ни и в резултат на това Америка навлезе в един от най-мирните периоди в историята си. Доналд Тръмп предприе подобни действия, когато беше президент. Америка се нуждае от лидери, които наистина разбират, че мирът се постига със сила. И трябва да се започне с подкрепа за армията“, заключава той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    98 4 Отговор
    Без да прочета статията
    Дебели,друсат се,бавно развиващи се и т.н и т.н.

    Коментиран от #35, #40

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЗАКРИЙТЕ веднага тази СТАТИЯ !

    53 16 Отговор
    Тя звучи като : " СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !"
  • 4 Аха

    63 1 Отговор
    В момента криминалното минало е бонус за постъпване усаарму!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ицо

    76 3 Отговор
    Защото са джендъри

    Коментиран от #15

  • 7 А аз без съмнение ще премина като

    49 5 Отговор
    ДОБРОВОЛЕЦ на РУСКАТА Страна !
  • 8 Сатана Z

    69 6 Отговор
    В България е същото,младите са толкова тъпи,че чак скърцат.За тях един мъдър човек е казал
    “Толкова млад,а вече глупав”
  • 9 Ксаниба

    63 1 Отговор
    Макак така ш0 р0 шня!?! Нали това в Русия изостанала трябваше да го бъде.... А то в любимата ви и високоразвита фаш!?! Па то все едно за Буркина Фасо четем!! Мъкаааа!! И как че го биете Путин, с лой??)))

    Коментиран от #14

  • 10 ТтттТ

    70 7 Отговор
    Защото при капитализма е така-или си тотален консуматор и ставаш 200+ кила или си дженди и нямаш нищо мъжко в себе си...
  • 11 Колко работа ще има за мен , щом РУСИЯ

    22 6 Отговор
    Бъде " ПОКАНЕНА " у нас по мъжки да се разберем ! АХМАТ СИЛА ! Иаз съм част от нея !
  • 12 Упс смсс

    64 4 Отговор
    И тези тръгнали да се зъбят на Русия!?!? Че там само руските тьотки с чирпаците ще ги маат...
  • 13 Аз вече не се и БРЪСНА - пускам си БРАДА

    18 4 Отговор
    АХМАТ СИЛА - е онова което давами НАДЕЖДА че ИМА ГОСПОД и има СЛЪНЦЕ, РАДОСТ и ПРАВДИНА !
  • 14 сасасасаса

    5 42 Отговор

    До коментар #9 от "Ксаниба":

    Ами така, бият го, та ушите му плющят. Само с оръжие и украински войници го бугат, а ако дойдат и американците, лелеее, много Змийски оствови ще трябват за да се спаси Путинката!

    Коментиран от #24

  • 15 2222

    44 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ицо":

    Джендъри и наркомани.

    Коментиран от #19

  • 16 ти да видиш

    4 36 Отговор
    АМ ТЕ С 25% КАКВА АРМИЯ СА И БИЯТ РУСНАЦИТЕ КЪДЕТО И КАКТО ГИ СВАРЯТ, А АКО СА 35 НЕ ЗНАМ КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ ГОРКИТЕ.

    Коментиран от #18

  • 17 Мима

    32 5 Отговор
    "Трябва да върнем децата към техните религиозни основи..."за да са добри войници 🤣🤣🤣 голям виц
  • 18 Къде ?

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "ти да видиш":

    Щот НИЗАМ такоз нещу !
  • 19 Мима

    37 1 Отговор

    До коментар #15 от "2222":

    И психично болни от цялата извратения и агресия, в която растат
  • 20 МирО

    46 3 Отговор
    Е сега разбрахме, защо САЩ използва урките за пушечно месо,
    ми тя си няма свое.
  • 21 Нали

    0 19 Отговор
    Просто защото имат акъл и пари. За разлика от ...
  • 22 Ежко Бежко

    36 1 Отговор
    Не берете кахър за америте. Те си имат украинци да мрат за тях. Ние къде сме е въпроса.
  • 23 Едва ТЪРПЯ да влезем в СХВАТКА с

    6 15 Отговор
    РУСКАТА страна - и под Бойните знамена на Русия и Ченската войска с ЛЕВА Български да се ВЛЕЯ на СПРАВЕДЛИВАТА страна ! АМАТ ! Сила !
  • 24 Ксаниба

    22 3 Отговор

    До коментар #14 от "сасасасаса":

    Като почнаа да му плющат ушите от Азовстал, та през Азот, та после не бяха Иловайск и други известни бандеровски екстракшни, изтегляния къде Донецките карцери и евакуации къде бандера!!!
    А американците, като в Афганистан ще ги подпукат? Ще се изнасят като от Кабул Еирпорт победоносно?!? Вместо подлъганите афганчета, окрите ще се сипят от колесниците верноподданически!?! Вие, надявам се ще ги последвате веноподданически!!!
  • 25 много верно

    33 2 Отговор
    американската армия е само реклама в скапаните им военни филми за командоси и снайперисти ми тия кравари нянат един световен шампион по стрелба и биатлон ама имат най добрите стрелци снайперисти и легенди ама на филм ,не стават по затлъстяваща нация не съм и виждал защото са измислили капани за бързо хранене с най голямите буклъчаци еле па макдоналд за нищо не стават само дето печатат пари това ги спасява
  • 26 То е ясно

    26 0 Отговор
    Други физически проблеми са дрогата и пе.де.рас.лъка.
  • 27 Мишел

    21 0 Отговор
    Според доклад на Пентагона от 2020, 80% са негодните за военна служба, поради затлъстяване.
  • 28 то щото....

    9 2 Отговор
    нашите са годни
  • 29 123

    16 3 Отговор
    Ковид бил виновен, ок. Тогава защо продължават с ковид истерията? Заради парите от ваксината ли? И още нещо, трябвало да се върнат децата към техните религиозни корени? Кои точно са свързаните с правенето на война? Я да кажет коя е религията на САЩ, че е това военнолюбство!?
  • 30 Зевзека

    18 1 Отговор
    "Америка се нуждае от лидери, които наистина разбират, че мирът се постига със сила", да де но ако това го кажем ние и поискаме нашата армия да е силна, ще ни забият един фронтално.
  • 31 сс сс

    8 5 Отговор
    Симоно много си п.р.о. с.та. Що не видиш първо наште ,па тогава реви на чужди гробища ТЕ наште вопще не са дебели и надрусани.
  • 32 Галина Колева,

    14 3 Отговор
    Само изключително прости и елементарни хора магат да избият с така садистично коренното население на Америка.Някои от психическите увреждания се унаследяват. Та, не се чудете на сегашното състояние на поколенията.
  • 33 Некой си

    10 0 Отговор
    Значи, според групата "Мисия: Готовност", 75% от американските младежи са дебели и неграмотни престъпници???
    Ивайло мирчев няма да хареса това.
  • 34 свидетел

    11 1 Отговор
    и при нас не е по-добре. не за войници, те и за бащи не стават !
  • 35 Моряка

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Джендъри бе братко,как си го представяш,с тези меки китки,татуировки и изпъкнали,люлеещи се задници,да воюват на живо.
  • 36 Мамул

    10 2 Отговор
    Има украинци, има поляци, има и малко румънци. Те са годни за военна служба, а и умирането им за англосаксонски интереси е с нулева ставка.
  • 37 При

    7 2 Отговор
    капитализма господар са парите - няма морал, етика, религиозна вяра! Обикновения човек там е нужен само като потребител и консуматор от зачеването до смъртта. За това хората са застлъстели - ядат боклуци с ГМО. Никаква здравна профилактика - здравия не носи печалби на медицинската и фармацевтичната индустрия и т.т.
  • 38 Димитър

    3 1 Отговор
    Щото са тлъсти з.дници :)
  • 39 Мухаа,хаа!

    9 1 Отговор
    Отговора е елементарен.На практика е доказано,че с високи токчета се тича много трудно.А и с тези разбити цолажи,не могат да смогнат с тоалет папира.Няма толкова място в раниците.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Симо

    10 1 Отговор
    75% от американските младежи на възраст между 17 и 24 години са негодни за служба поради липса на образование, затлъстяване и криминално минало!!
    Нали е ясно, че тези причини не са основни само за военната служба??? А са основополагащи за всяка дейност, независима какава е. Тоест младежите в САЩ са негодни изобщо. ТРЯБВА ДА КРЕЩИМ, защото това сме ние също. Нашите младежи вървят уверено по този път. Липса на образования, затлъстяване, висока степен на криминализиране. Това е и нашият път който сме поели, а това е краят на всяка една нация, не само на американската.

    Коментиран от #42

  • 42 един от стадото

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "Симо":

    на времето 95/100 бяха годни при редовната служба у нас. 5/100 слагам връзки и болни момчета. И комисиите нито се натягаха, нито омаловажаваха. Просто си гледаха работата и матряла ставаше за служба. И от първия ден гонка и нормативи. Почти нямаше издънки, за скатавки в началото и не си мислиш. Сега не знам, при една обща мобилизация кого ще вдигнат. Както вървят нещата от 40годишните нагоре. Не, че ми ходи, ама пак старците отиват на бой..май
  • 43 Рамбо

    0 0 Отговор
    Къде си, бат Рамбо?
  • 44 американците

    0 0 Отговор
    Вярват в мира, приятелите, семейството и заличаването на всички други народи.