Last news in Fakti

12 Юли, 2022 16:07 814 2

Испания с временни данъци на банки и енергийни компании

  • испания-
  • педро санчес-
  • банки-
  • енергийни-
  • компании

Те тябва да генерират седем милиарда евро приходи през 2023-2024 г. и да помогнат на испанците да се справят с растящите цени на енергията и инфлацията

Испания с временни данъци на банки и енергийни компании - 1
Източник: БГНЕС

Испания ще наложи временни данъци върху енергийни компании и банки, които трябва да генерират седем милиарда евро приходи през 2023-2024 г. и да помогнат на испанците да се справят с растящите цени на енергията и инфлацията, каза премиерът Педро Санчес, цитиран от Ройтерс.

Правителството очаква да събере два милиарда евро годишно през 2023 и 2024 г. от данък върху извънредните печалби на енергийните компании, направени през тази и следващата година, докато данъкът върху финансовите институции ще донесе 1,5 милиарда евро приходи годишно, каза Санчес пред парламента, цитира news.bg.

Акциите на банки като "Сабадел"и "Кайшабанк" паднаха с цели 8% след съобщението.

Санчес каза, че инфлацията, причинена до голяма степен от инвазията на Русия в Украйна, е най-голямото предизвикателство за Испания, като я оприличи на "сериозна болест на нашата икономика, която води до общо обедняване на нацията, особено на най-уязвимите групи".

Санчес също обяви по 100 евро на месец допълнителни стипендии за ученици и студенти на възраст над 16 години, които вече получават стипендии, и безплатни билети за многократни пътувания за крайградски влакове и влакове на средни разстояния от септември до края на декември.

Той също обяви голям реален държавен план за развитие, който планира изграждането на 12 000 жилищни единици в Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихихихи

    2 1 Отговор
    Скършиха им кахъра на CEPSA и Repsol...
  • 2 От страни

    0 0 Отговор
    Абе в предишната статия пишат за пари за Украйна а тук разбирам от къде ще вземат тия пари. Честито, испанци!
    Много нови данъци за европейците че хохоликите искат да папат.
Новини по държави: