Last news in Fakti

4 Август, 2022 12:05 715 6

Проливни дъждове в Северна Япония

  • проливни-
  • дъждове-
  • северна-
  • япония-
  • евакуация

Хиляди хора бяха принудени да се евакуират

Проливни дъждове в Северна Япония - 1
Източник: БГНЕС

Най-малко трима души бяха в неизвестност, а на хиляди други в Северна Япония бе наредено да се евакуират днес, след като проливни дъждове заляха района, наводниха пътищата, а реките излязоха от коритата си в някои региони, съобщава Ройтерс.

Повече от 500 (19 инча) дъжд са паднали в една от частите на префектура Ниигата за 24 часа до 13:00 часа. (0400 GMT), съобщи обществената телевизия NHK, което накара властите да издадат най-високото ниво на предупреждения за бедствия в някои райони.

Мостовете са прекъснати, а пътищата са наводнени, показват телевизионни кадри. Обслужването по една част от линията на супербързия влак Shinkansen бе спряно.

На приблизително 500 000 души бе наредено да се евакуират, съобщи Агенцията за управление на пожари и бедствия, но няма незабавни съобщения за жертви.

Въпреки че засегнатите райони са предимно селски, те също са дом на редица фабрики.

Големият производител на чипове Renesas Electronics Corp (6723.T) временно спря дейността си във фабриката си в Ямагата, Северна Япония, след като местните власти издадоха предупреждение за проливни дъждове в сряда вечерта, но казаха, че операциите са се върнали към нормалното си състояние.

Technoflex Corporation съобщи, че спира производството във фабрика в Мураками поради прекъсване на електрозахранването и наводненията, докато ситуацията се стабилизира.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ??????

    1 0 Отговор
    Повече от 500 (19 инча) дъжд са паднали в една от частите на префектура Ниигата за 24 часа до 13:00 часа. (0400 GMT) …. Някой да ми преведе това изречение ?!?
  • 3 Заслужават си го!

    0 2 Отговор
    И Хиросима,и Нагасакито! Оня отгоре Знае! И Може! Ай ша ва у най-наглите жълтъци,на Арийци ша ми са прайте!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 САЙГОН

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Заслужават си го!":

    Само дето са много по Бели от тебе
  • 5 САЙГОН

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Заслужават си го!":

    Нито ти нито те са Арийци понеже истинските Арийци са в Индия и околните им страни(Индийските етноси) а всички знаем че са от боята
  • 6 Линкълн

    0 0 Отговор
    Ще се управат, трудолюбиви са
Новини по държави: