Last news in Fakti

25 Юни, 2013 16:55 23 773 1

Откриха изчезнал преди 5 години самолет в "новия Бермудски триъгълник" (обновена)

  • венецуела-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • италия-
  • каракас
Откриха изчезнал преди 5 години самолет в "новия Бермудски триъгълник" (обновена) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Венецуелски самолет, изчезнал през 2008 г. с 14 души на борда, беше открит в подводното пространство в близост до островен курорт, съобщи Би Би Си.

Останките на малкия самолет са били на 9 километра южно от архипелага Лос Рокес и на 900 метра дълбочина.

Пилотът бе докладвал проблеми с двигателя на машината, малко преди да загуби контакт с управлението на въздушния трафик на 4 януари 2008 г. На борда по това време са били 5-ма венецуелци, 8 италианци и 1 швейцарец.

Двумоторният пътнически самолет е излетял от летище "Симон Боливар" в Каракас, като по пътя до Лос Рокес пилотът е съобщил, че един от двигателите е спрял да функционира.

Тялото на втория пилот беше открито във водите край мястото на инцидента. Въпреки това, следи от останките на останалите пътници или машината не бяха намерени.

Повече от 12 самолета са катастрофирали, изчезнали или обявени за издирване след пътуване през района на катастрофата. Това кара местните жители да наричат мястото „новия Бермудски триъгълник“.

Властите във Венецуела заявиха, че останките са били открити от американски изследователски кораб, който по силата на споразумение между италианската и венецуелката страна издирвал друг самолет, изчезнал в същия район през януари тази година. На борда му пътуваше шефът на модната империя "Мисони" Виторио Мисони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор