Last news in Fakti

4 Август, 2022 16:39 763 1

Министрите на отбраната на Южна Корея и Австралия проведоха важна среща

  • министри-
  • австралия-
  • южна корея-
  • среща-
  • сътрудничество

Тя е свързана със засилване на двустранното сътрудничество

Министрите на отбраната на Южна Корея и Австралия проведоха важна среща - 1
Източник: БГНЕС

Южнокорейският министър на отбраната И Йон-суп се срещна със своя колега Ричард Марлс в Канбера днес, за да обсъдят последващите мерки от срещата на върха между президента Юн Сук-йол и премиера Антъни Албанезе, проведена в рамките на среща на НАТО през юни в Мадрид, предаде агенция Йонхап, позовавайки се на официално съобщение на министерството на отбраната на Южна Корея, съобщи БТА.

Двамата виждат необходимостта от засилване на двустранното сътрудничество, особено в оръжейната индустрия и бойната готовност. Те се споразумяха да продължат с разширяването на двустранните партньорства чрез формати като "две плюс две", който включва техните министри на отбраната и на дипломацията, както и различни комбинирани военни учения в региона, се казва в съобщението.

По-специално Марлс изрази надежда за по-тясно сътрудничество в отбранителната промишленост и космическия сектор, се добавя в текста. Утре Лий и Марлс планират да посетят Джилонг, югоизточен град, където се строи линия за производство на самоходни гаубици K9 на южнокорейската фирма „Хануа дифенс“.

В края на миналата година Австралия подписа договор с Южна Корея на стойност 930 милиарда вона (709 милиона щатски долара) за 30 южнокорейски самоходни гаубици „K9 Тъндър“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Линкълн

    1 0 Отговор
    Това са западни съюзници, какво толковоа нека се срещат и сключват споразуминя
Новини по държави: