5 Август, 2022 20:50 1 165 3

Трима мигранти загинаха, а 11 бяха ранени в катастрофа в Унгария

  • унгария-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • катастрофа-
  • будапеща

В микробуса е имало 15 мигранти. Двама мигранти са починали на място, а третият е починал в болницата

Трима мигранти загинаха, а 11 бяха ранени в катастрофа в Унгария  - 1
Снимка: Shutterstock

Трима мигранти загинаха, а 11 бяха ранени, когато микробус се удари в друго превозно средство и се подпали в Южна Унгария, предаде Франс прес, като се позова на полицията.

В микробуса е имало 15 мигранти. Той се е ударил в друга кола, докато се опитвал да избегне полицейска блокада. После се е подпалил. Инцидентът е станал на 122 километра от Будапеща.

Двама мигранти са починали на място, а третият е починал в болницата, в която е бил откаран. Ранените 11 души също са хоспитализирани.

Водачът на микробуса с мигрантите е грузинец и е бил арестуван. Подозира се, че той е бил член на мрежа за трафик на хора.

Около 157 000 мигранти достигнаха границата на Унгария от началото на годината, което е повишение спрямо 2021 г., посочват властите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО

    8 0 Отговор
    Ще се очистим от тях по естествен път

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Зззз

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "БРАВО":

    Колкото тук от романеско!
  • 3 Да бе,

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БРАВО":

    По комунистическо до 89-та,че и след това в Румъния на ход беше милицията и Секуритате и ще остави някой така да си се движи необезпокояван по страната.Сега не така.Осигуряват на мигранти заселване в противовес на унгарците,ама те така не искат.И давай оттатъка и още по на запад И кви ся?Да изкараме Унгария от Шенген ли?
Новини по държави: