Last news in Fakti

8 Август, 2022 09:10 949 3

Севернокорейският парламент ще заседава през септември

  • северна корея-
  • парламент-
  • заседание-
  • кндр

Парламентът на Северна Корея ще заседава през септември, за да разгледа нови закони и други организационни въпроси

Севернокорейският парламент ще заседава през септември  - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентът на Северна Корея ще заседава през септември, за да разгледа нови закони и други организационни въпроси, съобщи Франс прес, като се позова на информация на държавната Корейска централна телеграфна агенция.

Парламентът на страната заседава само един или два пъти годишно и най-често сесиите му продължават по един ден. Целта им обикновено е одобряване на бюджети или други решения, сметнати за необходими от управляващата Корейска трудова партия.

"Седмата сесия на 14-ото Върховно народно събрание на КНДР ще бъде свикана в Пхенян на 7 септември", съобщава КЦТА. "Ще бъдат обсъдени въпросът за приемане на Закона за социалистическо развитие на селските райони и Законът за озеленяването, както и организационни въпроси", добавя медията на режима.

Севернокорейският парламент ще заседава през септември
Снимка: БГНЕС

Тези заседания на парламента се следят отблизо от наблюдателите за евентуални признаци на промяна в икономическата политика или разместване на висши служители. Не е ясно дали лидерът Ким Чен-ун ще присъства на следващата сесия на парламента, след като пропусна предходната сесия през февруари тази година.

В друга информация на КЦТА се съобщава, че Пхенян ще проведе среща в началото на този месец, за да прегледа "успеха, опита и уроците от спешната противоепидемичната работа на страната". През последните дни Северна Корея не съобщава за нови случаи на "треска" (както нарича коронавирусната зараза). По официални данни всички, които са се разболели след вълната на Омикрон през май, вече са се възстановили.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво !

    3 2 Отговор
    Да се поучим от техния опит за едно, две заседания на нашето събрание! И без това, през останалото време, вършат щуротии!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Щсдд

    2 0 Отговор
    Че те и парламент ли имали, за какво им е.
Новини по държави: