Last news in Fakti

12 Август, 2022 09:25 947 0

ЕС: От Белград и Прищина зависи да постигнат компромис в диалога помежду си

  • ес-
  • белград-
  • прищина-
  • сърбия-
  • косово

"Можем да улесняваме диалога, докато и от двете страни имат воля за намиране на компромис."

ЕС: От Белград и Прищина зависи да постигнат компромис в диалога помежду си - 1
Източник: БГНЕС

ЕС не налага решения, а само се опитва да помогне на Белград и Прищина да намерят компромис в диалога помежду си, каза говорителят на ЕС Петер Стано, цитиран от Танюг.

"Можем да улесняваме диалога, докато и от двете страни имат воля за намиране на компромис. Ние помагаме на страните да намерят решения, но от тях зависи дали са готови да направят необходимите компромиси“, коментира Стано, съобщи БТА.

Стано отбеляза, че без напредък в диалога между Белград и Прищина няма да има напредък и по пътя към ЕС, пише прищинското издание "Коха“.

Президентът на Сърбия Александър Вучич и премиерът на Косово Албин Курти приеха поканата на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел да се срещнат в Брюксел на 18 август.

Косово се отдели от Сърбия и обяви независимост през 2008 година, призната от над 100 страни. Белград обаче не признава косовската независимост.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: