12 Август, 2022 11:30 670 0

Хиляди венецуелски семейства са засегнати от порои и наводнения

  • венецуела-
  • дъжд-
  • порой-
  • наводнения-
  • свлачища

Силните дъждове, изливащи се над Венецуела от сряда, доведоха до наводнения и свличания на земни маси

Хиляди венецуелски семейства са засегнати от порои и наводнения - 1
Снимка: БГНЕС

Силните дъждове, изливащи се над Венецуела от сряда, доведоха до наводнения и свличания на земни маси, прекъснаха пътища и причиниха щети на около хиляда домакинства в страната, но не взеха жертви, съобщи Франс прес, като цитира изявление на властите.

Семейство в Лос Дураснос, на стотина километра от Каракас, било принудено да напусне дома си и да отиде при роднини, когато стените от дърво и глина започнали да се пропукват.

В сряда президентът Николас Мадуро нарече по телевизията случващото се "огромен порой" .

Дъждовният сезон обикновено причинява щети във Венецуела, особено в районите, населени предимно с работници, и в селата във вътрешността на страната. Според официални доклади, последните валежи са причинили щети на повече от 120 жилища в района на Пуерто Мая и Пуерто Крус. И двете населени места са практически изолирани заради блокирани пътища.

Видеозаписи, разпространени от Гражданска защита, показват как служители на спешната помощ си проправят път с мотоциклети през кал и паднали дървета, за да доставят храна, вода и дрехи.

В сряда част от столичния квартал Петаре беше наводнен.

Щатът Баринас, родният край на бившия президент Уго Чавес, е един от най-тежко пострадалите с повече от 500 засегнати домакинства, съобщи пред медиите опозиционният губернатор Серхио Гаридо.

Министърът на вътрешните работи и правосъдието адмирал Ремихио Себальос обяви в сряда, че активира Националния център за спешна помощ, за да окаже съдействие на засегнатите от наводненията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА