Last news in Fakti

16 Август, 2022 11:15 1 197 0

Расте броят на загиналите в Ереван

  • армения-
  • взрив-
  • загинали-
  • жертви-
  • ереван

Най-малко 15 души са загинали и над 65 са ранени при експлозия в търговския център "Сурмалу" в Ереван

Расте броят на загиналите в Ереван - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 15 души са загинали и над 65 са ранени при експлозия в търговския център "Сурмалу" в Ереван, съобщи арменското министерство на извънредните ситуации, цитирано от канала Telegram Varlamov News.

Броят на изчезналите е нараснал до 18 души, като преди това се съобщаваше за 17, включително руски гражданин. Местните медии обаче уточняват, че преди това е имало повече от 20 изчезнали, а след това броят им е бил намален.

Телата на девет от загиналите, сред които и едно дете, все още не са идентифицирани.

12 от 60-те ранени остават в болници и се лекуват, а останалите 48 са изписани.

На 14 август в търговския център избухна експлозия. Запалил се беше склада за фойерверки. Пожарът е от трета степен на трудност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА