29 Юни, 2013 22:00 1 951 0

Американец беше убит при безредици в Египет

  • египет-
  • протести-
  • убит
Американец беше убит при безредици в Египет - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Съединените щати потвърдиха смъртта на американски гражданин по време на безредици в Египет.
„Можем да потвърдим, че американски гражданин е бил убит в Александрия, Египет”, заяви  по-рано днес говорителят на Държавния департамент на САЩ Патрик Вентръл, цитиран от Би Би Си.

Държавният департамента на САЩ разреши на част от сътрудниците в американското посолство в Египет да напуснат страната и препоръча на своите граждани по възможност временно да се въздържат от пътувания в тази страна.

По-късно президентът на САЩ Барак Обама, който е на посещение в Южна Африка, изрази безпокойство във връзка със сблъсъците в Египет и призова президента Мохамед Мурси да бъде „по-конструктивен”.

В петък хиляди опоненти и поддръжници на египетския президент Мохамед Мурси излязоха по улиците на египетските градове. Трима души са загинали, един от тях е американец. Десетки са ранени.

Демонстрации се проведоха в редица градове на страната, включително на площад „Тахрир” в Кайро, където се събраха противници на Мурси, искащи оставката му.

Събитията се случват в навечерието на първата годишнина от встъпването на Мохамед Мурси като президент на Египет. Сблъсъците, които започнаха още в средата на седмицата, повдигат опасения за нови размирици в северноафриканската страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА