Last news in Fakti

18 Август, 2022 11:33 866 0

Виетнам затяга правилата в сферата на киберсигурността

  • витнам-
  • киберсигурност-
  • правила-
  • сфера-
  • компании

Правителството на Виетнам нареди на технологичните компании, които оперират в азиатската страна, да съхраняват данните на своите потребители на територията ѝ

Виетнам затяга правилата в сферата на киберсигурността - 1
Източник: Shutterstock

Правителството на Виетнам нареди на технологичните компании, които оперират в азиатската страна, да съхраняват данните на своите потребители на територията ѝ, както и да разкрият местни представителства, предаде Ройтерс.

Постановлението на правителството в Ханой влиза в сила от 1 октомври. Чуждестранните технологични фирми ще трябва да изпълнят в срок от 12 месеца изискванията, които се въвеждат с него.

Това е поредното решение на виетнамските власти, насочено към затягане на правилата в сферата на киберсигурността, отбелязва Ройтерс. То се отнася до технологични гиганти, който притежават онлайн социални мрежи, сред които "Алфабет" (Alphabet), компанията майка на "Гугъл" (Google) и корпорацията "Мета" (Meta), която е собственик на "Фейсбук" (Facebook).

"Информацията за всички потребители на услуги в интернет, от биометрични и финансови данни до подробности за тяхната етническа принадлежност и за политическите им възгледи, както и всички електронни следи, които те са оставили, докато са сърфирали онлайн, трябва да бъдат съхранявани в страната", се казва в постановлението на виетнамското правителство.

Властите ще имат право да изискват част от съхраняваните данни, ако провеждат разследване, или да нареждат на технологичните компании да премахват онлайн съдържание, ако решат, че то нарушава разпоредбите им.

Чуждестранните фирми трябва да съхраняват данните на своите потребители на територията на Виетнам в продължение на най-малко 24 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА