Last news in Fakti

19 Август, 2022 21:00 2 238 70

Taлибaнитe щe paзмeнят c Pycия cтaфиди и билĸи cpeщy бeнзин и дизeл

  • афганистан-
  • русия-
  • сделка-
  • бартер-
  • талибани

Aфгaниcтaн oбмиcля възмoжнocттa зa зaĸyпyвaнe нa пeтpoлни пpoдyĸти от Pycия чpeз бapтepнa cxeмa

Taлибaнитe щe paзмeнят c Pycия cтaфиди и билĸи cpeщy бeнзин и дизeл - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Aфгaниcтaн oбмиcля възмoжнocттa зa зaĸyпyвaнe нa пeтpoлни пpoдyĸти от Pycия чpeз бapтepнa cxeмa. B зaмянa cтpaнaтa ce cъглacявa дa изнacя зa Mocĸвa минepaли, cтaфиди и cypoвини зa лeĸapcтвa, пишe PИA Hoвocти, пoзoвaвaйĸи ce нa изĸaзвaнe нa pъĸoвoдитeля нa Mиниcтepcтвoтo нa пpoмишлeнocттa и тъpгoвиятa нa Aфгaниcтaн Hypидин Aзизи.

"Haш пpиopитeт e дa внacямe тeзи pycĸи cтoĸи нa бapтepнa ocнoвa. Aĸo oпepaциитe пo тaзи cxeмa нe paбoтят, тoгaвa мoжeм дa изпoлзвaмe финaнcoви тpaнзaĸции. Hямaмe пpoблeми пo тoзи въпpoc", ĸaзa тoй.

Cпopeд дyмитe мy Kaбyл иcĸa дa ce дoгoвopи c Mocĸвa зa дocтaвĸaтa нa oĸoлo 1 милиoн тoнa бeнзин и 1 милиoн тoнa дизeлoвo гopивo дo ĸpaя нa 2022 г. B зaмянa пpaвитeлcтвoтo нa тaлибaнитe ("тaлибaнитe" ca пpизнaти зa тepopиcтичнa opгaнизaция в Pycĸaтa фeдepaция, дeйнocтитe ca зaбpaнeни) пpeдлaгa дocтaвĸa нa минepaли, лeчeбни билĸи и cyшeни плoдoвe.

"Иcтopичecĸи Aфгaниcтaн e дocтaвял гoлeми ĸoличecтвa cтaфиди нa Pycия. Hиe мoжeм дa дocтaвямe cтoтици тoнoвe пoдoбни пpoдyĸти в Pycия. Haпpимep, цeнитe нa лeчeбнитe билĸи ceгa ca мнoгo виcoĸи, a Pycия ce нyждae oт тaĸивa cypoвини зa лeĸapcтвa. Hиe мoжeм дa ги изпoлзвaмe в бapтepнaтa тъpгoвия", дoбaви Aзизи.

Източник: Money.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А хашиша

    18 16 Отговор
    ще го пращат срещу доларчета в кравария с безплатен транспорт..

    Коментиран от #58

  • 2 Примати

    22 28 Отговор
    Заформя се отбора на третия свят. Русофилите дали могат да отговорят на въпроса , през 20 век от къде произлиза клишето трети свят и за кои държави се е отнасяло. Жокер: тогава не се е имало предвед изостаналите държави
  • 3 Раша пълен напред към дъното

    29 29 Отговор
    Това е ,бизинеса на раша ,на бартер,ще дават нефт срещу стафиди,камили,пясък както Северна Корея,дават пясък на Китай срещу стоки

    Коментиран от #50

  • 4 Гост

    24 13 Отговор
    Първо стафиди и билки,после ще се заемат с..опрашването...
  • 5 Хасковски каунь

    54 19 Отговор
    Ееееееех,
    спомням си ония години когато изнасяхме за СССР имамбаялдъ, а внасяхме петрол който препродавахме за валута.
    Ама тогава имахме велик държавен ръководител. Сегашните са кауни.

    Коментиран от #11, #14, #56

  • 6 #404

    19 16 Отговор
    „Най-голямата заплаха за полската държава е Украйна и украинските паразити. Ние ги спонсорираме и те се забавляват, докато не паднеш, и не се бият за страната си. Достатъчно е да отидете в популярни туристически градове, за да се убедите в това”,
    - отбеляза коментаторът
    „Правителството, вместо да помага на поляците, помага на другите и те използват това, което ни принадлежи. Шокиран съм",
    - оплака се друг коментатор
    „Тези милиони украински „туристи“ са голяма заплаха за полския бюджет“,
    - подчерта трети
    „Нашата управляваща партия ограбва гражданите си, както се разбира от само себе си. Фразата "Полша в руини - слава на Украйна" трябва да стане нов изборен лозунг. Мащабните социални програми, подкрепата за Украйна и издръжката на украинци в Полша за сметка на същите тези социални програми поставиха страната ни на ръба на финансов колапс“,
    - изразиха мнението си поляци.
    „Заплаха, и то смъртоносна, за Полша е присъствието на украинци. Остава само да чакаме да започнат да колят поляците, защото тук се чувстват напълно безнаказани. Да не говорим, че правителството унищожава страната.
    - обобщиха читателите на полския портал.
    От началото на руската спецоперация около 5,4 милиона украински бежанци са пристигнали в Полша, много от тях все още остават в страната.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 опортюнист

    22 1 Отговор
    това да живееш като дивак,не значи,че нямаш нужда от коли и бензин

    Коментиран от #13

  • 9 Рашистан

    24 21 Отговор
    се връща в първобитно-общинния строй. Когато разните племена са правели натурални размени.
  • 10 ВИЖ ВИЖ

    23 9 Отговор
    .....тия НА СНИМКАТА ТЪКМО „произвеждат ”ПЪРВАТА партида „стафиди”....👍
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пич

    31 8 Отговор
    Глупаците коментират , без да виждат , какво става !!! Не е важно , с какво търгуват !!! Важни са отношенията , които създават !!!
  • 13 ЧАКАЙ ЧАКАЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "опортюнист":

    ....коя държава ИМАШ ВПРЕДВИД...черноморска НА изток ли е....

    Коментиран от #25

  • 14 Ваксиниран3002

    18 13 Отговор

    До коментар #5 от "Хасковски каунь":

    Да ти имам държавника и строя. Когато граничарите на една държава пазят повече, да не се излиза, от колкото да не се влиза, това не е държава, а тоталитаризъм, затвор и рашка империя. Тогава не си спомням да имаше опашка от желаещи да влизат, но пък си спомням, че желаещите да излизат ги разстрелваха на място.

    Коментиран от #47

  • 15 Чудя се

    14 4 Отговор
    каква ли билка? Блек Афгано?
  • 16 Ха ха

    26 5 Отговор
    А ние стафиди и фурми от Дубай си купуваме с правителствения самолет.За камили и пясък още не сме дорасли .
  • 17 Милен

    32 7 Отговор
    Бартерната търговия е най-рационалната форма на търговия, така и двете страни получават това от което се нуждаят. Когато в размяната на нужното вкараш и виртуалните единици наречени пари към търговията прибавяш и едни паразити които не произвеждат нищо но печелят от трудът на другите а именно банките.

    Коментиран от #20

  • 18 Примати

    17 26 Отговор
    Тия на снимката имат къде къде повече морал от руските войници. Ако някой русофил ми сложи минус , искам разяснение защо не съм прав

    Коментиран от #24

  • 19 Абсурдистан

    13 4 Отговор
    Кво стана със заплащането в рубли?
  • 20 Ваксиниран3002

    17 13 Отговор

    До коментар #17 от "Милен":

    Аха, викаш сушени плодове и билки, ще оправят рашката икономика и глада им???

    Коментиран от #23

  • 21 Ром Бакарди

    19 8 Отговор
    Лечебни билки ша давали талибанити.....какви ли ша са тез билки, аджеба? Сещам са за идни дет кат изпийш идин чай ут тях, ставаш и утиваш на Марс да са бийш сас марсианцити. Друг пък идин чай та кара да са дър.в и. ш кат нерез. Има и идин койту ти комбалити кат на бухал.
  • 22 Ленин

    12 9 Отговор
    Той Путин си има достатъчно стафиди,хахахахаааа
  • 23 Милен

    22 11 Отговор

    До коментар #20 от "Ваксиниран3002":

    Да съм споменал нещо рамките (не ме интересуват) става въпрос за това, че при бартера и двете страни получават реален продукт срещу такъв предоставен от другата страна без във веригата да има паразити които не произвеждат нищо но се облагоделстват от труда на другите хора.

    Коментиран от #27, #65

  • 24 Оооо

    9 13 Отговор

    До коментар #18 от "Примати":

    Ти от къде черпиш информация за морала на руските войски,,, или пускаш телевизия и слушаш,,та те и рекламите си дават заедно,,,😀

    Коментиран от #30, #38

  • 25 опортюнист

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "ЧАКАЙ ЧАКАЙ":

    какво да чакам,,то от изток иде само духовност с плагиатсво на технологии от запада,а от запада технологии без духовност! И КВО ПРАЙМ СЕГА В БГ?
  • 26 войс ъф америка31

    14 7 Отговор
    Тези дни световният печат се съсипа да публикува статии за един американски позор,наречен Афганистан,но дойче веле и наша оля мълчат като риби/защо ли?/На 15 август се навърши 1 година от паническото бягство на американците от Кабул!Какъв резил само-американците трябваше да бъдат евакуирани от покрива на посолството с хеликоптери,защото талибаните щяха да им......Ха ха ха ха ха

    Коментиран от #36

  • 27 Ваксиниран3002

    11 10 Отговор

    До коментар #23 от "Милен":

    Значи казваш, че ще се върнат в първобитно-общинния строй, даваш лък и стрела, вземаш кокошка, ама голям напредък. Как да не им завидиш :) Следващото кое е? Дават кон, вземат камила ли?

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Не много досетлив

    12 13 Отговор
    За билката хероин ли става въпрос? Русия е най-големият нетен потребител на тази билка.
  • 30 Ваксиниран3002

    15 11 Отговор

    До коментар #24 от "Оооо":

    Ти не се обаждай, че руските войски в момента са съставени от талибани и кроманьонци, крадат перални и тоалетни чинии, защото никога не са виждали такова нещо. Инфото го има в много видеа, при това направени от свидетели, не от кинаджии.

    Коментиран от #44

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Фелдмаршал барон Гутрие Крейгбанк

    8 13 Отговор
    Преди години руснаците избягаха позорно като кръйси,от Афганистан,преоблечени като жени,щото ги беше страх,биха ги някви облечени с чаршафи и джапанки
  • 33 Милен

    13 6 Отговор

    До коментар #27 от "Ваксиниран3002":

    Ами щом ги устройва какъв е проблемът. А какъв е другият вариант даваш кон за виртуални единици които използваш да си вземеш камила естествено срещу съответната комисионна, кой печели най-много в този случай, този който изразходва време и ресурси за да отгледа съответния добитък или този който не е вложил нищо а просто взима процент от сделката?

    Коментиран от #34, #39

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Доброто старо сесесере

    14 9 Отговор
    Със сигурност ще съборят капитализмът
    Най-вероятно ще го умрат от смях
  • 36 Само една грешка имаш

    11 7 Отговор

    До коментар #26 от "войс ъф америка31":

    Хеликоптерите не излитаха от покрива на посолството а от двора до посолството
    От покрива на американското посолство бягаха когато ги биха виетнамците
  • 37 Анализатор

    14 8 Отговор
    Постепенно талибаните ще станат основен търговски, културен и военен партньор на путинова Русия...🤣
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 13 Отговор

    До коментар #24 от "Оооо":

    За руския морал и за руския войник ,знам от Дядо ми ,който е бил Газда в Ужгород!Посрещал е първо Германци ,а после руските.......И тогава са били същите отрепки,руснаците!

    Коментиран от #43

  • 39 Ваксиниран3002

    17 12 Отговор

    До коментар #33 от "Милен":

    Трият ми комнтарите, но това не променя факта, че рушляците са империя на злото и нищо добро и никога не е произлязло от тях. Триенето на коментарите, само пояснява, факти от кого се финансират.

    Коментиран от #46

  • 40 Хаха

    9 3 Отговор
    пАри нема, да живее натуралната икономика ...
  • 41 Янко

    8 0 Отговор
    господа и жоспожи талибани ,грабайте мотиките и лопатите
  • 42 хаххахааа

    12 7 Отговор
    Отчаяните рашисти сменят ЕС с талибаните и Северна Корея. Нужда от коментар? Мнее.. Изводите всеки може да си ги направи.

    Коментиран от #48

  • 43 Ваксиниран3002

    13 10 Отговор

    До коментар #38 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не се хаби, тук има 20 платени руски трола, поне 10 факти журналя, всичките са подчинени на мутрафанова. Ще ни оборят, защото са много.

    Коментиран от #59

  • 44 Оооо

    9 8 Отговор

    До коментар #30 от "Ваксиниран3002":

    Стига дрънка,на Московчанките зимните дрехи са по скъпи от колата дето караш,,

    Коментиран от #45

  • 45 Ваксиниран3002

    9 8 Отговор

    До коментар #44 от "Оооо":

    Значи викаш, ако москвичите хапват свинско, а останалите рушляци зеле, като цяло рашка яде свинско със зеле. Много си зле, знаеш ли? Това е стар виц, точно от времето, когато бяхме под рушляшко, за съжаление, още не сме се измъкнали от мизерията им.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ваксиниран3002":

    БЕгай се ваксай 3003-ти път, за да си спокоен и "здрав"...

    Коментиран от #49

  • 48 Долче Густо

    11 7 Отговор

    До коментар #42 от "хаххахааа":

    Фатката е че ЕС няма с кого да смени Русия . Ходиха да се молят на Нигерия , Ангола ,Мозамбик ама и там не тръгна работата.
  • 49 Ваксиниран3002

    7 5 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Много си зле, 3002 е датата на която съм ваксиниран и на която ще се ваксинирам, което означава никога. Хайге задвижи мозъчните си клетки извън позволеното от рашка :)
  • 50 Един от многото

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Раша пълен напред към дъното":

    Що бе? По-добре със зелена тоалетна хартия. Да го д.......те.
  • 51 Как

    9 4 Отговор
    Ей това е да имаш бедни роднини.Никаква далавера. Само стафиди. И то с отстъпка. Друго беше с Европа. Но свърши.

    Коментиран от #62

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Волга Петрова

    7 2 Отговор
    За стафидите не е трудно човек да се досети откъде ще си ги чоплят афганците, но не мога да се сетя какво ли имат наум под наименованието "билки".
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 димитровски пионер

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасковски каунь":

    Точно защото вие кoмунягитe го препродавахте и изнасяхте, беше лев и десет стотинки литъра в бензиностанциите с постановление на байтошовия министерския съвет, при заплати в НРБ тогава рядко надвишаващи двеста лева. Такава цена, сравнена с днешните доходи е все едно днес бензинът да струва около петнадесет лева.

    Коментиран от #66

  • 57 съдията Дред

    6 2 Отговор
    Афганистан е известен от векове производител на билки и екстракти от тях. През 19 век англетата са воювали с Китай, за да им позволят да внасят в Китай опиум от Афганистан.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Дааа

    6 3 Отговор
    Имат им уважението от войната с тях,
    До сега нищо лошо не са казали за Русия/СССР.
    Ама за УСА, малиии не е за разправяне...
  • 61 Новите

    3 3 Отговор
    Братушки на ватниците.То май "приятелски "християнски държави нямат.

    Коментиран от #63

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Европаъа си гледа кефа.

    2 3 Отговор

    До коментар #62 от "крайно време беше":

    Пълни курорт и,пълни заведения,препълнени стадиони.Ти не се тревожи.
  • 65 ами

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Милен":

    що се връзваш да обясняваш на такива като тоя? Очевидно мозъкът му се е спихнал от ваксината...
  • 66 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "димитровски пионер":

    лев и десет беше в 90-те години...аз като истински пионер помня литър бензин 14 стотинки...

    Коментиран от #67

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 димитровски пионер

    1 0 Отговор
    За кoмунягитe народът е измислил приказката "На лъжата краката са къси". Още по тошово време беше толкова и то още преди Горбачов. Официално документирано. 90-те надмина един бон.
    Потърсете из нета "Приходите и разходите по времето на соца".
  • 69 Доктор Хаус

    0 0 Отговор
    Те от години доставят билки за Русия
  • 70 Лондон

    0 0 Отговор
    Маковото семе е страхотна билка,ще държи алкашите в делириум ,докато Путлер си пие уискито в бункера!!!
Новини по държави: