Last news in Fakti

20 Август, 2022 12:50 3 396 3

Тежка катастрофа край бреговете на Япония

  • танкер-
  • япония-
  • кораб

Танкер, превозващ химикали, се сблъска с товарен кораб

Японски танкер, превозващ химикали, се сблъска с товарен кораб край югозападните брегове на Япония, съобщи днес бреговата охрана, цитирана от Асошиейтед прес. Няма пострадали от 6-членния японски екипаж на танкера и 14-членния китайски екипаж на регистрирания в Белиз товарен кораб, уточнява БТА.

Катастрофата от тази сутрин се разследва. И двата кораба са поставени на котва в района, намиращ се на 3,5 км от брега на префектура Вакаяма.

Установено е изтичане на масло от двигателя на товарния кораб, който първоначално е започнал да потъва, но после е бил овладян. На място са изпратени водолази и се разглеждат записите от джипиес системите на двата плавателни съда, за да се установи причината за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Про100 100

    18 4 Отговор
    При новите навигационни системи е абсолютен срам това да се случи. Някой май доста се е успал...
  • 2 ГОЛЕМ СМЕХ

    15 5 Отговор
    и тия са пияни като краварите
  • 3 Рошко

    15 1 Отговор
    Те до утре и ше ги изкарат, пък тука един месец водолази не могат да пратят и четири месеца не могат го изкарат
Новини по държави: