Last news in Fakti

21 Август, 2022 08:05 5 768 12

Държава увеличава броя на крилатите си ракети

  • япония-
  • ракети-
  • военни-
  • обсег-
  • запаси

Япония се стреми да си изравни броя ракети с този на Китай

Държава увеличава броя на крилатите си ракети - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Японското правителство обмисля да увеличи броя на крилатите ракети с голям обсег на въоръжение в силите за самоотбрана на страната до 1000 на фона на влошаващата се ситуация със сигурността в азиатския регион, пише вестник Yomiuri, позовавайки се на военни източници.

"Оказа се, че правителството обмисля възможността да притежава приблизително 1000 крилати ракети с голям обсег. Като се има предвид ситуацията около Тайван, се предполага, че ракетите ще бъдат разположени в по-голямата си част в района между островите Нансей и Кюшу. Целта е да се намали „разликата“ в броя на оръжията в ракетите на въоръжение с Китай, който има голям брой балистични ракети.

Плановете да да се усъвършенстват ракетите земя-кораб Mitsubishi Heavy Industries Type 12 и да се увеличи обхватът им на полет от няколкостотин километра до хиляди километри, което ще позволи на ракетите да поразяват цели в крайбрежните райони. на Китай и в КНДР в случай на заплаха.

Както се очаква, първите ракети с голям обсег могат да бъдат приети от Японските сили за самоотбрана още през 2024 г., което е две години по-рано от първоначалните планове. За тази цел японското министерство на отбраната планира да създаде система за инвестиционна подкрепа за компании, изпълняващи поръчки за отбрана, която ще бъде включена в проектобюджета за фискалната 2023 година, която ще започне на 1 април 2023 г.

Японското правителство обмисля да оборудва два нови бойни кораба със система за бойна информация и контрол Aegis, която е в състояние да прихваща въздушни атаки, насочвани от крилати ракети с голям обсег. Предполага се, че новите разрушители ще работят постоянно в Японско море, за да наблюдават възможни изстрелвания на севернокорейски ракети.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Настоящите

    7 17 Отговор
    Японски управници се мислят за самураи...а всъщност са хентай.
  • 2 Хжкхккйк

    12 9 Отговор
    На фона на влошаващата се обстановка , а кой е влошава АМЕРИТЕ честито

    Коментиран от #7

  • 3 Джапанките

    2 13 Отговор
    Обмислят и атака срещу Пърл Харбър.
  • 4 Рошко

    15 8 Отговор
    С двата атома краварите ги направиха роби а след това им отнехс и достойнството с отнемането на наследственните семейни мечове. Та така досега

    Коментиран от #5

  • 5 зор

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    до 4 роби са крепосните русороби и путинофилите
  • 6 цербер

    2 0 Отговор
    ....в крайбрежните райони на Китай и в КНДР в случай на заплаха.
  • 7 ПоЧесто

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хжкхккйк":

    По-често англичаните ги правят тези неща прикрито, после се обвинява някой друг.... да знаеш само и се замисли колко често някой обвинява Анлгия, която се е шиширала по цял свят и продължава да го прави, но сега обвиняват САЩ просто. Та то самите САЩ са продукт на Анлгия...
  • 8 Юмюри

    4 4 Отговор
    милено,американска подлого,до сега четох помиите на Т.Ш. сега твоите ми идват малко в повече!Япония това,Япония онова-глупости на търкалета!Защо в статията си не спомена колко американски военни бази има в джапан?150 американски военни бази+54 000 американски войника!И тази огромна окупационна армия е на пълната издръжка на японския народ-милиарди йени за заплати,за храна,за оръжие,за резервни части!Горките япончета,как ли се чувстват
  • 9 Гост

    2 1 Отговор
    Митсубиши,защо не изпратят нещо в Украйна.....
  • 10 ПАК ЩЕ ТРЪГНЕ СТАЛИН КЪМ ЯПОНИЯ

    0 1 Отговор
    ПАК ЩЕ ПАДАТ АТОМИ В ЯПОНИЯ !
  • 11 СКОРО И НИЕ ЩЕ ХРАНТУТИМ 40 -50 000

    2 1 Отговор
    АРМИЯ ОТ САЩ - БРОЙКАТА Е СЪЩАТА НО НИЕ НЕ СМЕ ЯПОНИЯ !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: