Last news in Fakti

28 Август, 2022 05:17 2 052 14

Готвят серия от стачки на Острова

  • великобритания-
  • стачки-
  • поскъпване

Великобритания е изправена пред вълна от координирани стачни действия на профсъюзите тази есен на фона на задълбочаващата се криза с поскъпването на живота

Готвят серия от стачки на Острова - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания е изправена пред вълна от координирани стачни действия на профсъюзите тази есен на фона на задълбочаващата се криза с поскъпването на живота, пише "Обзървър", цитиран от БНР.

В декларация на едни от най-големите профсъюзи в страната преди конгреса на профъсюзите, който трябва да се проведе следващия месец, се призовават всички работнически организации да работят в тясно сътрудничество, за да могат да окажат максимален натиск върху управляващите и да спечелят битката за увеличаване на заплащането в съответствие с инфлацията. Профсъюзите "Юнисон" ("Unison") и "Юнайт" ("Unite") са разгневени от липсата на действия от страна на правителството за помощ на домакинствата, след като в петък енергийният регулатор "Офджем" ("Ofgem") обяви, че средната годишна сметка за ток и газ от 1 октомври се увеличава с 80%.

Макар и да се смята, че координираните действия няма да са порядъка на "обща стачка", е твърде възможно страната да бъде парализирана. Профсъюзът на железопътните работници "АрЕмТи" ("RMT") вече проведе няколко 24-часови стачки, планирани са и други в близко бъдеще. В петък стачуваха служителите от Кралските пощи. Още не е приключила 8-дневната стачка на докерите на най-натовареното за контейнери пристанище Феликстоу. Адвокати, учители, здравни работници и много други също планират да стачкуват за заплащането.

Конгресът на профсъюзите се открива на 11 септември в Брайтън. В него ще участва лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър, който ще държи реч.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммммм

    42 3 Отговор
    Ами англетата ще плащат скъпо за русофобията си-няма мърдане...Мислеха си,че все още са велика империя-а се оказаха въздух под налягане.
  • 2 Някой

    35 4 Отговор
    Аха, в UK е рай сега. Заради поскъпването и инфлацията, хората яко обедняват. Санкциите срещу Русия работят!

    Иначе, евла на инглизите как стащкуват за правата си. Можем само да вземем пример от тях.

    Коментиран от #12

  • 3 Така е

    25 1 Отговор
    Да търсят сметка на Рошавия !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И забележете

    26 2 Отговор
    няма и една думичка за истинските причини, както и за управлението на острова. Това е велика страна с твърде вяло, послушно и бутафорно правителство през последните 30 години, след това на Тачър.
  • 6 Микробритания21

    19 2 Отговор
    Авторе,миризливо американско скунксче„това не очаквах от теб!В правоверното дойче веле проруска пропаганда!Как така ще критикуваш поданиците на Нейно Величество-най–добрите лакеи на американците?Прояви малко креативно мислене!Не е трудно-тези на снимката от ройъл мейл,крещят за Украйна,да кажем!Другата стачка е искане за 13 пакет санкции срешу Русия,ха ха ха ха
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    2 7 Отговор
    Да им имаме проблемите на англичаните.....в сравнение с БГ си живеят царски....
  • 9 Механик

    17 1 Отговор
    Онзи ден при мене идва мой братовчвед, с който не сме се виждали близо 20 години, защото живее в Англия.
    От приказка на приказка се оказа, че вече имал "две клиники и 3 автосервиза" в Англия и ми разказа колко им уредено е всичко там, колко им е евтино и как "кралицата майка" и рошавия се грижили за поданиците си.
    В същото време ми спомена, че си е записал часове за зъболекар и разни други мед. услуги тук в БГ. А автомобилът му беше микробус Пежо Боксер, некъде към 2002-ра година с надпис на някаква тамошна куриерска служба и доста покривена каросерия.
    Найс, а?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един от многото

    11 0 Отговор
    Полека лека се започва!
  • 12 Рошко

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Скоро и в Европа ще е така, тези които подкрепяха арабските пролетти сигурно не знаят че рано или късно всичко се връща светът се пренарежда, тези които бяха зле ще стават все по добре. И всичко това заради дрогинаи кравари с техния долар и стремеж за световно господство
  • 13 До 5, причината за стачките

    7 0 Отговор
    например в Пощата е, че има печалби, но те отиват при акционерите или за бонуси на управителите, а на работниците най-много дават два процента увеличение. Хората протестират справедливо за по-добри условия, справедливо заплащане. Но медиите у нас не им отърва да обясняват, защо стачкуват англичаните, за да не развратят българските работници и те да си потърсят правата.
  • 14 Възмездие

    3 1 Отговор
    Идва гражданска война! Брексит, Брекдаун!
    Полага им се на гадните англосаксонци! Няма ваче колонии, няма диктувани ценимот Лондон!
    Земята, от столетия е в ръцете на благородниците? Защо в 21 век?
    Имат нужда от революция и одържавяване и преразпределение на земите!
Новини по държави: