Last news in Fakti

3 Юли, 2013 18:39 3 060 0

Издирват българин паднал от петролна платформа в Ангола

  • българин-
  • паднал-
  • платформа-
  • инцидент

Двама български граждани, които са работили на петролна платформа на компанията SAIPEM – ENI, са паднали извън борда на съоръжението.

Инцидентът е станал в нощта на 1 юли в крайбрежните води на Ангола, съобщиха от МВнР.

Незабавно са започнали издирвателни действия, в резултат на които единият българин е спасен и настанен без опасност за живота в болница в Луанда. Вторият все още се издирва с помощта на спасителни катери и хеликоптер. В операцията участват части на анголската брегова охрана и екип на фирмата - собственик на платформата.

Българското посолство в Претория е в постоянен контакт с компанията SAIPEM – ENI и с  властите в Ангола и следи развитието на случая.

Близките на сънародниците ни са уведомени за случая и поддържат контакт с представители на МВнР и с компанията - собственик на платформата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА