Last news in Fakti

30 Август, 2022 16:15 929 1

Палестинци раниха двама израелци, дошли на гроба на Йосиф в град Наблус

  • палестинци-
  • палестина-
  • израел-
  • конфликт-
  • наблус

Палестинци раниха днес с огнестрелни оръжия двама израелци, дошли на поклонение на предполагаемия гроб на Йосиф в палестинския град Наблус, почитан като светиня от евреите

Палестинци раниха двама израелци, дошли на гроба на Йосиф в град Наблус  - 1
Снимка: БГНЕС

Палестинци раниха днес с огнестрелни оръжия двама израелци, дошли на поклонение на предполагаемия гроб на Йосиф в палестинския град Наблус, почитан като светиня от евреите. Това съобщи израелската армия и уточни, че пострадалите са получили медицинска помощ, предаде Франс прес.

Двамата са настанени в болници в Централен Израел, посочиха медицински източници. Фотограф на АФП, който бил на мястото, каза, че автомобилът на двамата израелци в Наблус е бил опожарен сутринта от палестинци и на мястото е имало напрежение.

Гробът на Йосиф е почитан от юдеите, тъй като според тях там се намират останките на един от 12-те синове на патриарха Яков. Палестинците смятат, че там почива местен религиозен деец.

Израелската армия придружава от време навреме групи поклонници, пътуващи до това място в Наблус (на Западния бряг, контролиран от Палестинската автономна власт) и забранява на израелските граждани да го посещават самоволно.

Палестинци раниха двама израелци, дошли на гроба на Йосиф в град Наблус
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Линкълн

    0 3 Отговор
    500млн араби от арабската лига си прави бъзик с 7млн евреи