Last news in Fakti

2 Септември, 2022 14:45 4 707 16

Очакват се размирици в 101 държави до края на годината

  • размирици-
  • държави-
  • цени-
  • инфлация-
  • енергия-
  • доверие-
  • власти

Предпоставките за размирици в страните от Европейския съюз се увеличават на фона на по-високите цени на енергията

Очакват се размирици в 101 държави до края на годината - 1
Източник: Shutterstock

В 101 държави по света нараства рискът от масови безредици през третото тримесечие на годината. Това сочи доклад на британската консултантска компания "Вериск мейпълкрофт", съобщава "Блумбърг".

В 101 от 198 държави се отчита увеличение на риска от обществени безредици, което е най-голямото тримесечно увеличение от началото на съответните изчисления през 2016 г. Същевременно рискът е намалял в 42 държави, цитира news.bg.

Предпоставките за размирици в страните от Европейския съюз се увеличават на фона на по-високите цени на енергията, докато в развиващите се страни общественото недоволство се обяснява с повишаването на цените на храните и със страховете от световна продоволствена криза. Според проучването рисковете ще се увеличат през следващите месеци.

Иран и Русия - две кризи, които очакват януари в засада и зад които се крие друг фундаментален залог: доверието в западния свят, неговата воля да защитава своите съюзници по света и да засили или не своята визия за международните правила

Очакват се изостряне енергийната криза и увеличение на разходите за живот през есенно-зимния период в Европа.

Сушата и недостигът на вода в много страни ще доведат до повишаване на цените на храните, което може да предизвика местни протести в най-засегнатите райони.

Сред страните с повишен риск от социални вълнения са Кипър, Германия, Норвегия, Полша и Украйна. През 2023 г. се очаква рисковете да се увеличат в Германия, Нидерландия и Швейцария, наред с други държави.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    105 3 Отговор
    Ще има бунтове от глад и студ, това е ясно и без британците да го казват.
  • 2 Кармен

    86 2 Отговор
    Това в целта на глобалният план, масов хаос за народите

    Коментиран от #5

  • 3 Соваж бейби

    73 2 Отговор
    Ще настане Анархия ,този път хората ще бъдат още по лоши и злобни ,надявам се и полицията да съдейства на тълпата ,не мисля че техните сметки за ток и заплати ще са по големи от на другите!И режима на тока ,ей ако някой ми го беше казал щях да го помисля за луд ,да се случи отново и то в цяла Европа.
  • 4 Ротшилд

    59 8 Отговор
    Важното е да накажа Путин. Ще потърпите няколко години, и без това сте излишни храненици.
  • 5 Соваж бейби

    61 6 Отговор

    До коментар #2 от "Кармен":

    Не мисля точно обратното,много богатите нямат файда народа да протестира!Започнаха война с Русия ,като сметка без кръчмаря ,САЩ са виновни сеят ветрове , ще жънат бури и торнадо.Гладен човек е жив дявол ,нищо не може да го спре .Когато си на някакво средно ниво богат ,просто търпиш и работиш а когато изгубиш всичко или мизерен живот не ти пука.
  • 6 Точно 101!

    18 2 Отговор
    Нито 100 нито 102 !!!
  • 7 Мдаааа

    44 2 Отговор
    А при нас размирици йок,щото сме най-добре
  • 8 Симо

    42 2 Отговор
    Интересно е, че самите британци са доста глътнали вода и следващите месеци може би ще са и най-потърпевши, но британския институт не е включил велика британия в списъка с очаквани недоволства от повишаването на утоплението например с едни 80% само за последния месец??!!
  • 9 Утоплението

    12 27 Отговор
    Ти британците не ги мисли,ами глей си в собствената копанка,щото нашенци не са спрели да се изнасят натам,щото уж били мноооо зле!

    Коментиран от #11

  • 10 Шехерезада

    15 0 Отговор
    Аз пък съм главна героиня в приказки от 1001 и една нощи.Щото всяка нощ ме......
  • 11 Симо

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "Утоплението":

    Прав си, имам едни съседи дето живееха осем човека в един апартамент, без роднинска връзка. От три години половината от тях коват някакви сандъци в кралството и сме рахат. Дано не се връща старото положение, че какво ще ги правим.
  • 12 Дедо Ротшилд

    31 2 Отговор
    Браво! Всичко върви по план за въвеждането на новия ни световен ред с единно световно правителство.
  • 13 Аватар

    29 1 Отговор
    Добре подготвен организиран хаос.
  • 14 Наблюдател

    23 1 Отговор
    Зимата ще е теста за /не/доволството от ЕС.
  • 15 Коко

    27 1 Отговор
    Как няма да очакват размирици, след като те самите ги предизвикват.
  • 16 Ангел

    18 0 Отговор
    В америка ще стане интересно
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания