Last news in Fakti

2 Септември, 2022 23:30 828 3

Босна и Херцеговина очакват кибератаки

  • босна и херцеговина-
  • кибератаки-
  • агенцията за сигурност и разузнаване

Агенцията за сигурност и разузнаване на Босна и Херцеговина предупреди за опасност от кибератаки срещу компютърни системи в страната

Босна и Херцеговина очакват кибератаки - 1
Снимка: Shutterstock

Агенцията за сигурност и разузнаване на Босна и Херцеговина (OSA) предупреди в петък за опасност от кибератаки срещу компютърни системи в страната, като призова държавните институции, както и частните компании да вземат необходимите предпазни мерки, съобщи Хина.

В изявление за медиите OSA каза, че напоследък в Босна и Херцеговина и останалата част от региона са докладвани голям брой кибер инциденти.

Агенцията за сигурност и разузнаване излезе с изявление, след като медийната компания "Аваз" заяви, че нейният уебсайт и профил във Фейсбук са били хакнати, описвайки това като открита атака срещу свободата на медиите.

От OSA заявиха, че са в ежедневен контакт с местни и чуждестранни партньори с цел защита на гражданите и институциите от зачестилите напоследък злонамерени влияния и заплахи.

OSA следи за всеки опит за незаконна дейност в киберпространството, за да проследи извършителите и да установи техните мотиви, заяви агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БГ Пощи

    0 0 Отговор
    100% пак хакерите ще ударят нашите пощи. По бесхаберни и слабо защитени институцйи хакерите едва ли са виждали

    Коментиран от #3

  • 3 ЦРУ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "БГ Пощи":

    Единствените, занимаващи се на тази планета с подобни неща, са CIA!!!! Сайта се казва Уикилийкс . нещо си Защо Сноудън избяга, преследван от същите... И репортерът от Уикилийкс е в затвора? За да четете ама и това не ви се прави. Томове-томове доклади и изтекъл материал. Дори и след 15 години пак се знае кого ще ударят!!!