Last news in Fakti

5 Септември, 2022 17:10 828 4

Нови правила на Израел за чужденците затягат контрола върху Западния бряг

  • израел-
  • палестина-
  • правила-
  • чужденци-
  • западния бряг

Военните власти на Израел огласиха списък с правила и ограничения за чужденците, които искат да влязат на окупирания Западен бряг

Нови правила на Израел за чужденците затягат контрола върху Западния бряг - 1
Снимка: БГНЕС

Военните власти на Израел огласиха списък с правила и ограничения за чужденците, които искат да влязат на окупирания Западен бряг, предаде АП.

Израелското ведомство КОГАТ, което отговаря за цивилното палестинско население, е оттеглило редица спорни ограничения от публикувания по-рано тази година проект за новите правила. Например, отменено е изискването към хората, които имат романтични отношения с местни палестинци, да се регистрират пред израелските власти.

Нови правила на Израел за чужденците затягат контрола върху Западния бряг
Снимка: БГНЕС

Промените в документа от 90 страници, огласен вчера, обаче изглеждат до голяма степен козметични, отбелязва АП. Посланикът на САЩ в Израел изрази притеснението си от новите правила, а критици твърдят, че те на практика засилват контрола върху палестинското население на територията, окупирана от Израел преди 55 години.

Новите правила ограничават чуждестранните граждани, които са в брак с палестинци или пристигат на Западния бряг, за да работят срещу заплащане или като доброволци, за да учат или да преподават. Правилата не се отнасят за онези, които посещават Израел или някое от 130-те еврейски селища на Западния бряг.

Нови правила на Израел за чужденците затягат контрола върху Западния бряг
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    4 0 Отговор
    Представи си някой да предложи санкции за Израел. хах
  • 2 честен ционист

    1 2 Отговор
    Така трябва да е и в България, която стерва се завърне с мъж чужденец, виза. Всяка жена родила от чужденец, да се признава в България само българското гражданство на детето.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.