Last news in Fakti

8 Септември, 2022 09:30 1 260 7

Ердоган пристигна в Загреб; градът е блокиран от полиция

  • реджеп тайип ердоган-
  • хърватия-
  • андрей пленкович-
  • загреб

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна снощи на посещение в Хърватия

Ердоган пристигна в Загреб; градът е блокиран от полиция  - 1
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна снощи на посещение в Хърватия, съобщават местните медии. Неговият самолет кацна на загребското летище и под охраната на голям полицейски ескорт турският президент бе откаран до хотел "Шератон", в който ще отседне по време на пребиваването си в страната.

Най-малко 50 коли съставляваха колоната на полицията, която съпровождаше автомобила с турския президент, отбелязва белградският вестник "Политика".

Днес сутринта е предвидена среща на турския президент Ердоган с хърватския президент Зоран Миланович. След това Ердоган ще замине за град Сисак, където заедно с хърватското държавно ръководство ще открие нова джамия и Ислямски център, а по-късно ще се върне в Загреб. За 16 часа е предвидена среща на турския президент с хърватския премиер Андрей Пленкович, а в 17,30 ., заедно с президента Миланович, Ердоган ще се обърне към участниците в хърватско-турски бизнес форум.

По време на визитата е предвидено подписването на няколко междудържавни споразумения, сред които Меморандум за разбирателство между министерствата на вътрешните работи на двете страни.

Заради визитата на Ердоган днес центърът на Загреб е напълно блокиран от полиция, отбелязва порталът Индекс.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муцунка

    0 6 Отговор
    Загребан е от полиция.
  • 2 Христо

    22 5 Отговор
    Велик Лидер е Ердоган....След България сега и сърбите могат да посещават Турция само с личните си карти... следващата стъпка е да могат да ползват телефоните си в Турция все едно са в собствените си държави
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мучо

    4 6 Отговор
    ислямизирането на полуострова продължава с пълна сила, нищо че инфлацията в тюркие достигна рекордни стойности; но да не смесваме политиката с икономиката.........
  • 7 На Балканския фронт нищо ново

    3 0 Отговор
    Навсякъде посрещат Ердо със "Здравствуйте братушки ".
Новини по държави: